Μετά το δημοσίευμα της γερμανικής Suddeutsche Zeitung, και ο Guardian δημοσιεύει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μια τετράμηνη παράταση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος βρίσκεται στο τραπέζι και πιθανότατα θα συζητηθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σήμερα το βράδυ στη Ρίγα.

Βέβαια, ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, το χαρακτήρισε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ενώ η Κομισιόν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες.

Γερμανοί αξιωματούχοι με γνώση της πορείας των διαπραγματεύσεων, υποστηρίζουν ότι εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να λάβει η Αθήνα «ανάσα» τεσσάρων μηνών που θα τις επιτρέψει να συγκροτήσει μια λεπτομερή λίστα μεταρρυθμίσεωνλ λέει Guardian.

Επιπλέον, το ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης των ηγετών της Γερμανίας και της Ελλάδας.

«Ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος μιλώντας με προσεκτικό τρόπο και έχοντας εξετάσει τα πράγματα, το περιέγραψε ως ένα πιθανό αποτέλεσμα που συζητείται πολύ σοβαρά» ανέφερε πηγή στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας, Helena Smith.

«Θα ήταν απολύτως λογικό. Αν δεν συμβεί κοιτάμε ένα σενάριο σαν αυτό της Κύπρου με κεφαλαιακούς ελέγχους και κλειστές τις τράπεζες, ότι πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ» πρόσθεσε.

«Η μεγάλη πρόκληση είναι ότι δεν μοιάζει μια επανάληψη της παράτασης που είχαμε τον Φεβρουάριο. Θα πρέπει να φαίνεται εντελώς διαφορετική, γιατί αυτή η λύση μας έφερε εδώ που είμαστε σήμερα. Υπάρχει μόνο ένα σημείο στην δημιουργία μιας χρηματοδοτικής γέφυρας όπως αυτή και αυτό είναι αν η ευρωπαϊκή πλευρά πιστεύει πραγματικά ότι θα οδηγήσει σε μεταρρυθμίσεις»

Πηγή: Κέρδος online