Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον  πρόεδρο του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΟΣΑ με την ελληνική κυβέρνηση για την χάραξη στρατηγικής ανάπτυξης της οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στη διπλή κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα: την οικονομική –για την οποία δήλωσε ότι ξεπερνιέται- και την προσφυγική, η οποία είναι ανοικτή. Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στο διττό στόχο της Κυβέρνησης: στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, δηλώνοντας πως η στρατηγική ανάπτυξης της Ελλάδας στηρίζεται στην επαναθεμελίωση του Κοινωνικού Κράτους, χωρίς όμως τους δημοσιονομικούς εκτροχιασμούς του παρελθόντος.

Ο Πρόεδρος του ΟΟΣΑ, δήλωσε την ένθερμη στήριξη του στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας πως η συνεργασία αρχίζει να έχει αποτελέσματα. Αναφέρθηκε στη διατήρηση της αβεβαιότητας λόγω της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης, ενώ δήλωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την πρόκληση της μετανάστευτικού ζητήματος.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις στο βίντεο που ακολουθεί