Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής», διατυπώνει μεταξύ άλλων την εκτίμησή του ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας, ότι η πορεία της οικονομίας θα είναι σημαντικά καλύτερη και ότι ήδη φέτος, παρά τις πολύ αρνητικές αρχικές προβλέψεις, μας έχει εκπλήξει θετικά.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστηρίζει: «Η εκτίμηση μου είναι ότι, όπως το 2014 η αγορά είχε υποεκτιμήσει τον πολιτικό κίνδυνο, αυτή τη φορά τον έχει υπερεκτιμήσει. Πιστεύω ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και αναγνωρίζει την ανάγκn εφαρμογής του προγράμματοs που συμφωνήθηκε με τουs εταiρous μας τον περασμένο Αύγουστο».

Σε ερώτηση για τους περιορισμούς κεφαλαίων επισημαίνει ότι «η διατήρηση των capital controls, πέραν του πρώτου τριμήνου 2016, είναι αντιπαραγωγική για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Θα πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στην επόμενη φάση χαλάρωσns των capital controls, ξεκινώνταs από την πλήρη απελευθέρωση των χρημάτων που σήμερα βρίσκονται σε στρώματα και συρτάρια, ώστε να επιστρέφουν ξανά στο τραπεζικό σύστημα. Δηλαδή, κάθε ευρώ που επιστρέφει στο τραπεζικό σύστημα να μπορεί να μετακινείται xωρis κανένα περιορισμό».

Πηγή: Business news