Πτωτικά κινείται στο άνοιγμα το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατατέθηκε στη Βουλή.  Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα από την αρμόδια Βουλή, ενώ για αύριο δρομολογείται η ψήφισή του στην Ολομέλεια.

 

Οι τράπεζες έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τη συμμετοχή των κατόχων ομολόγων κύριας εξασφάλισης σε ενδεχόμενο bail in, αλλά και την επιμονή των θεσμών οι αυξήσεις κεφαλαίου να αφορούν το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών, όπως θα διαμορφωθούν με βάση το δυσμενές σενάριο του stress test.

Στο παρελθόν οι περίοδοι αυξήσεων κεφαλαίου των Τραπεζών ήταν για το Χρηματιστήριο περίοδοι διόρθωσης, αφού σημαντική ρευστότητα από την Αγορά διοχετευόταν στις αυξήσεις. Μένει να φανεί αν το ίδιο θα συμβεί και τώρα, με την ιδιαιτερότητα αυτή την φορά ότι η μόχλευση στο Χρηματιστήριο είναι περιορισμένη και αναμένουμε την διευκόλυνση από τα capital controls των χρημάτων για τις αυξήσεις.

Άρα το σημαντικό για τον Γενικό Δείκτη την προσεχή περίοδο, είναι η διατήρηση της θετικής του βραχυχρόνιας εικόνας σε ένα εύρος διακύμανσης με κάτω άκρο τον ΚΜΟ 30 ημερών που σήμερα βρίσκεται στις 681 μονάδες. Σε περίπτωση θετικών εκπλήξεων από τις κεφαλαιακές ανάγκες, ή από το πώς θα τις αντιμετωπίσουν οι Τράπεζες στόχος για τον Γενικό Δείκτη αλλά και σημαντική αντίσταση είναι οι 768 και 781 μονάδες που βρίσκονται οι ΚΜΟ 200 ημερών ( απλός και εκθετικός αντίστοιχα).
 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 715 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,23%. 

Πηγή: Sofokleousin.gr