Η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση ήταν τόσο κρίσιμο, που κανείς  δεν έμεινε αδιάφορος. Διαλέξαμε τα καλύτερα από τα σχόλια επωνύμων (για τον Τσίπρα, την Χρυσή Αυγή, την επόμενη μέρα και το μαύρισμα του Καμμένου) που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Τζόνι Καλημέρης: «Πολύ χαρούμενος ο Αλέξης. Μάλλον επειδή δεν κέρδισε».

Ναταλία Γερμανού: «Λέγονται exit polls γιατί δείχνουν την έξοδο σε κάποιους; Αν και νομίζω το σκληρό πόκερ έχει μέλλον. Ο Τσίπρας, είχε φλος ρουαγιάλ πάντως»

Για την Χρυσή Αυγή

Γιάννης Κότσιρας: «Σήμερα διαψεύδονται όσοι πίστευαν πως όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή δεν ήξεραν τι ψηφίζουν»

Κρατερός Κατσούλης: «Μετά από αυτά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, καλό είναι να καθίσουμε λιγότερο στον ήλιο»

Χάρης Βαρθακούρης: «Για πάντα Ναζί, για πάντα Ναζί, σ’αυτό τ’ανηφόρι που λέμε ζωήηηη. Για πάντα Ναζί, κι αν έρθουν καημοί μαζί θα μας βρούνε, για πάντα Ναζίι!»

Για την ανάγκη συνεργασίας

Χάρις Αλεξίου :«Συνεργαστείτε μάγκες. Αφήστε τις καρέκλες και καθίστε στο τραπέζι».

Για το ΠΑΣΟΚ

Ελισάβετ Σπανού : «Αν ο Ανδρέας βλέπει, τι θα λέει που μετά την προεδρία του γιου του, το κόμμα σχεδόν καταστράφηκε ολοσχερώς»

Δέσποινα Καμπούρη : «Ποιος το πίστευε πριν λίγα χρόνια ότι το ΠΑΣΟΚ στην Αττική θα ήταν 5ο κόμμα… Απελπισία».

Για την συγκυβέρνηση

Χρήστος Δάντης: «Τελικά Αντωνάκης και Μπένυ θα συγκυβερνήσουν; Ε ρε τι κάνει η «μάκα» (=μάσα)».

Ζέτα Δούκα: «Προβλέπεται χάος… Ας ελπίσουμε όσοι έχουν λάβει να καταλάβουν γρήγορα τι έχουν λάβει κ να πράξουν αναλόγως»

Για το σύνδρομο από το οποίο πάσχουμε

Νάντια Μπουλέ: «Είναι σίγουρο πλέον οτι οι Έλληνες πάσχουμε από το σύνδρομο της Στοκχόλμης»

Για το μαύρισμα του Πάνου Καμμένου

Μαρία Μπακοδήμου: «Ο Καμμένος μαύρισε στο φουσκωτό!! Να έβαλε λίγο κοπερτον;»

Έρρικα Πρεζεράκου: «Γιαγια Όχι… Καμμενος λέγεται.. όχι Ηλιοκαμμενος»

Ξεχωριστό κεφάλαιο τα tweet της Έλενας Ακρίτα

Έλενα Ακρίτα: Κάνω ζάπινγκ, δεν παλεύονται οι μαλάκες, εδώ έχουν έρθει τα πάνω κάτω κι αυτοί πετάν αετό κατά που φυσάει ο άνεμος…

Έλενα Ακρίτα: «Δεν ξέρεις ποιο είναι το εφιαλτικό, να φύγουμε εμείς απ’ το ευρώ και να μείνουν όλοι οι άλλοι ή να φύγουνε όλοι οι άλλοι και να μείνουμε εμείς;».

ο Θοδωρής Αθερίδης:

«Επειδή δε μου αρέσει να χρωστάω μπορεί παρακαλώ η Ευρώπη να μας κάνει τον λογαριασμό να δω τι μου αναλογεί να πληρώσω και να πάω για ύπνο;».

Ο ηθοποιός, Κρατερός Κατσούλης, αντίθετα ξέσπασε, επιρρίπτοντας ευθύνες στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ για τα προκλητικά τους δημοσιεύματα σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και τις “οδηγίες χρήσεις προς ψηφοφόρους”.

Αφορμή για το ξέσπασμα του Κρατερού στάθηκε ένα δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times (FDT) που χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα επικίνδυνο.

“Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Γερμανοί φίλοι μας να μας ανοίγουν τα μάτια! Άγιο είχαμε! FTD: Επικίνδυνος ο Αλέξης Τσίπρας. Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε η περίπτωση να υπάρξει αριστερή κυβέρνηση στη χώρα, λύσσαξε όλη η Ευρώπη με την Ελλάδα! Ίσως επειδή ήταν η πρώτη φορά που αντιλήφθηκαν μια οποιοδήποτε αντίσταση στην ολοκληρωτική άνευ όρων μέχρι τώρα παράδοση! Για αυτό και οι οδηγίες χρήσεις προς ψηφοφόρους, τα ρεπορτάζ, η προπαγάνδα παντός τύπου, ακόμα και από ανθρώπους που έλπιζες αλλιώς, γιατί είναι πολλά τα λεφτά! Και αν μια μέρα πεις δεν έχω ο άλλος θα σου πει, προκειμένου να πληρωθεί κάτι κάποτε, κάτσε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε! Στοιχειώδης νόμος της αγοράς! Διαπραγμάτευση!”, έγραψε ο εξοργισμένος ηθοποιός.

«Λακωνικός», αλλά περιεκτικός ήταν ο σχολιασμός του Χρήστου Χολίδη, ο οποίος ανέβασε φωτογραφία όπου φαίνεται γραμμένη σε πάπυρο η φράση του Οδυσσέα Ελύτη: «αν η Ελλάδα καταστραφεί τελείως, θα μείνει μια ελιά, ένα κλίμα και μια βάρκα. Είναι αρκετά για να ξαναχτιστεί από την αρχή».

Και ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε τα εκλογικά αποτελέσματα, γράφοντας: «Δυστυχώς η πρώτη εικόνα που βγάζει η ΝΔ και τα στελέχη της είναι 20 χρόνια πίσω… κρίμα» και συνέχισε: «Ο Σαμαράς αδιαμφισβήτητα είναι πρώτος. Έχει μια ευκαιρία να γίνει καλός ηγέτης μιας πολυκομματικής κυβέρνησης».

Η Δέσποινα Καμπούρη πάλι σχολίασε τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ: «Ποιος το πίστευε πριν λίγα χρόνια ότι το ΠΑΣΟΚ στην Αττική θα ήταν 5ο κόμμα… Απελπισία».

Η Μαρία Ηλιάκη, πάλι, αναζητούσε κάποιον να της μεταδώσει την αισιοδοξία του

Ο Γιώργος Τσαλίκης όλη μέρα μοιραζόταν με τον κόσμο τις σκέψεις και τις ανησυχίες του μέσω twitter. “Σήμερα είναι η γιορτή των μπαμπάδων.. θα σκεφτώ πολύ πιο ώριμα ψηφίζοντας τώρα που οι γιοι μου, με αγκάλιασαν και μου είπαν χρόνια πολλά!” ήταν το πρώτο του μήνυμα. Έξω, μάλιστα, από το εκλογικό τμήμα που ψήφισε έβγαλε και φωτογραφία που ανέβασε στο λογαριασμό του.