Ένα ακόμα blog, με focus κυρίως στην πολιτική επικαιρότητα της Ελλάδας, με αυστηρή κριτική, σχόλια, επιλεγμένα άρθρα και αναδημοσιεύσεις από άλλα sites και blogs έχει καταφέρει να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις σοβαρές προσπάθειες είναι i-reporter. Ο καταξιωμένος συνάδελφος Νίκος Καραμπάσης, πέρα από τις έντυπες συνεργασίες του, είναι ενεργό μέλος της ηλεκτρονικής κοινότητας με το I-reporter, αφήνοντας το δικό του στίγμα στο χώρο του διαδικτύου με τις κρίσεις και τα σχόλιά του, κυρίως για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. To i-reporter είναι ακόμη μια καλή πρόταση για όσους θέλουν να δουν μια διαφορετική  πολιτική άποψη.  

Θρησκεία και Πολιτική – μια απόπειρα οριοθέτησης σχέσεων και ρόλων

17 February 2009

(κάντε "κλικ" στις εικόνες για να τις μεγεθύνετε και να τις διαβάσετε)

 

Read more…

Οι μισές αλήθειες μιας στημένης συνέντευξης

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου
Ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ένας από τους καταδικασθέντες για τη συμμετοχή του στη «17Ν», σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» (16 Φεβρουαρίου, 2009), αποκαλύπτει κάποιες αλήθειες για την πρακτορική «αλλοίωση» των «τρομοκρατικών ομάδων».
Ο Τζωρτζάτος, φυσικά, λέει τις μισές αλήθειες και κινείται στη λογική του κεντρικού μύθου, δηλαδή ότι μπορεί και να υπάρξουν σήμερα αυθεντικές ομάδες «αριστερής τρομοκρατίας».
Η αξία της συνέντευξης του Τζωρτζάτου συνίσταται στο γεγονός ότι αποκαλύπτει εκ των έσω, έστω αυτές τις μισές αλήθειες των τρομοκρατικών σκευωριών των μυστικών υπηρεσιών. Έτσι αρχίζει να ξηλώνεται όλο το πλεκτό της τρομοκρατικής πλεκτάνης των μυστικών υπηρεσιών.
Ο Τζωρτζάτος προσπαθώντας προφανώς να δικαιολογηθεί ο ίδιος βάζει ημερολογιακά όρια στη διείσδυση των μυστικών υπηρεσιών: Μέχρι το 2002, μας λέει, δεν υπήρχαν οι μυστικές υπηρεσίες, στις οργανώσεις!!!
Καραμπινάτη βλακεία, άξια ενός «χρήσιμου ηλιθίου» ή ενός δασκαλεμένου!!! Μια βλακεία που αποδέχεται τον κεντρικό πυρήνα της τρομοκρατικής μυθολογίας: την αυθεντική ύπαρξη τέτοιων οργανώσεων και η εκ των υστέρων διάβρωσή τους.
Δεν υπάρχει καμία «εκ των υστέρων διάβρωση», ακριβώς γιατί σήμερα δεν υπάρχουν οι συνθήκες της παλιάς «ατομικής τρομοκρατίας». Δεν μπορεί να υπάρξουν ούτε για ελάχιστο χρόνο αυθεντικές ομάδες «αριστερής τρομοκρατίας». Η τρομοκρατία σήμερα οργανώνεται από την αρχή και κατευθύνεται από τις ποικίλες μυστικές υπηρεσίες, στρατολογώντας θύματα, «αναλώσιμα υλικά», από αφελείς ή ηλίθιους, σαν τον Τζωρτζάτο.
Η τρομοκρατία σήμερα αποτελεί προνομιακό στρατήγημα των μυστικών υπηρεσιών. Η «17Ν», όπως και ο «ΕΛΑ», από την ΑΡΧΗ ήταν κατασκευές των μυστικών υπηρεσιών, με πολιτικούς στρατηγικούς και τακτικούς στόχους: Έχουν αναλυθεί διεξοδικά από το ΡΕΣΑΛΤΟ.
Η συνέντευξη του Τζωρτζάτου στην «Ε» είναι και αυτή κατευθυνόμενη. Ενταγμένη, στα διαπραγματευτικά και αλληλο-εκβιαστικά παιχνίδια των διαφόρων μυστικών υπηρεσιών. Είναι μια στημένη συνέντευξη που λέει κάποιες αλήθειες (στην εσωτερική κόντρα των διαφορετικών μυστικών υπηρεσιών) και συντηρεί το κεντρικό πυρήνα της τρομοκρατικής μυθολογίας. Πόλεμος μεταξύ πρακτόρων γίνεται…
Αυτή η συνέντευξη, μάλλον, πρέπει να είναι το προϊόν της σκληρής κόντρας Γιωτόπουλου-Κουφοντίνα, η οποία ξεκινάει από τη δίκη. Κόντρα, όχι φυσικά προσωπική, αλλά μηχανισμών.
Ο Γιωτόπουλος, είναι ο «προστατευόμενος» της «Ε». Προφανώς, κάτι δεν πήγε καλά στην «εξάρθρωση» της «17Ν» και κάποιες «συμφωνίες», χάλασαν και δεν τηρήθηκαν.
Και το γεγονός ότι ο Γιωτόπουλος, πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο, σαν να μην το περίμενε καθόλου είναι αποκαλυπτικό.
Το χαρτί του Γιωτόπουλου, συνακόλουθα και του μηχανισμού που τον καλύπτει, είναι ότι μπορεί να τινάξει στον αέρα όλη τη σκευωρία. Αυτό διαπραγματεύεται και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και οι «βολές» της «Ε». Γι’ αυτό ο Γιωτόπουλος δεν μίλησε ποτέ καθαρά, ενώ θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα το κατασκευασμένο κατηγορητήριο…
Ο Τζωρτζάτος είναι το «βαποράκι»- θύμα, το «αναλώσιμο υλικό».
Γι’ αυτό αναπαράγει ο Τζωρτζάτος και το μύθο της «εξέγερσης» των «δεκεμβριανών», αναμασώντας αδέξια, ασυνάρτητα και κακέκτυπα τις αηδίες της «Ε» για τα «δεκεμβριανά».
Μέσα, όμως, από αυτό τον «πόλεμο» των μηχανισμών και τις στημένες συνεντεύξεις αποκαλύπτονται κάποιες αλήθειες.
Από αυτή και μόνο από αυτή τη σκοπιά είναι αποκαλυπτική η συνέντευξη του Τζωρτζάτου.
Αλίμονο αν περιμέναμε από ένας μέλος μιας πρακτορικής οργάνωσης (αναλώσιμο θύμα ή συνειδητό γρανάζι) να μας αναλύσει το φαινόμενο της «τρομοκρατίας», να ομολογήσει τα πάντα και να μας «διαφωτίσει» για τα «δεκεμβριανά»…

 

Read more…

Είναι δυνατόν; Δεν δίνει τα λεφτά σε εργαζόμενους ο Μεϊμαράκης!

Μια ακόμη σκανδαλώδη ενέργεια εντοπίσαμε προσφάτως στο πολύπαθο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Κυρ Βαγγέλη….! Με αιχμή έναν ψηλό ξερακιανό αξιωματικό που «λύνει και δένει» στο επιτελείο, απομεινάρι της εποχής του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, αρνούνται επί πολλά χρόνια να δώσουν τα χρήματα που οφείλουν σε ειδικό επιστήμονα που εργάστηκε στο παρελθόν στο ΥΠΕΘΑ.

Και τα χρήματα για έναν εργαζόμενο είναι σημαντικά, αλλά για το υπουργείο…ούτε ένα ψίχουλο….. Το χρέος του υπουργείου που αποδεικνύεται από ένορκες καταθέσεις και μια σειρά άλλων μη επιδεχόμενων αμφισβήτησης στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση μας, ξεπερνάει τα 10.000 ευρώ!!! Αυτό είναι περίπου το ποσό που οι ευαίσθητοι κυβερνητικοί στερούν από έναν απλό εργαζόμενο αφού πρώτα τον ξεζούμισαν κανονικά… Εύγε λεβέντες μου που στερείτε από απλούς εργαζομένους τα δεδουλευμένα τους…

Η υπόθεση αρχίζει να παίρνει διαστάσεις, καθώς φαίνεται ότι ή θα καταλήξει στα δικαστήρια, όχι μόνο με προσφυγή εναντίον του υπουργείου, αλλά και εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, ενώ θα ζητηθούν ευθύνες και αποζημιώσεις για παράβαση καθήκοντος και όχι μόνο.

Οι εισηγήσεις που έχουν φθάσει στον υπουργό έχουν ήδη διαρρεύσει (τι έκπληξη!) από το ΥΠΕΘΑ, ενώ φαίνεται πως το θέμα θα καταλήξει σύντομα στη Βουλή αποκτώντας και πολιτική διάσταση. Ο ξερακιανός αξιωματικός – αριβίστας (πρώτα «έγλυφε» τον Σπ. Σπηλιωτόπουλο και σήμερα καταφέρετε απαξιωτικά εναντίον του σε ιδιωτικές συζητήσεις όπως αναφέρουν πηγές στο στενό περιβάλλον του υπουργού που ευτυχώς διατηρούν τις ηθικές τους αξίες) είναι στην κυριολεξία εκτός ελέγχου και υποκαθιστά πολιτικούς και στρατιωτικούς προϊστάμενους έχοντας προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια.

Το σκανδαλώδες είναι ότι ολόκληρο υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρεται να ΜΗΝ μπορούσε να δώσει ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ στο συγκεκριμένο άτομο για 2-3 χρόνια έχοντας ΧΑΣΕΙ τα απαιτούμενα στοιχεία!!!

Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μάλλον θα έπρεπε να ντρέπονται κάποιοι στον ευρύτερο κύκλο σου για τη συγκεκριμένη ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ (για τα άλλα στα γράφουμε κατά καιρούς) που πιθανότατα σε παραπλανούν κι εσένα. Διότι αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι ένα «πολιτικό ον» σαν και του λόγου σου κανει τέτοια γκέλα…

Πρόκειται κυριολεκτικά για άθλια συμπεριφορά, διότι εάν βγούμε και σου γράψουμε τι ακριβώς έκανε το εν λόγω άτομο στο υπουργείο, ποια θέματα χειριζόταν, τι αποτελέσματα έφερε και ΠΟΣΟΙ ανίκανοι και χαχόλοι μανδαρίνοι και κομματικοί εγκάθετοι το υπονόμευσαν, θα γελάσει κάθε πικραμένος…

Επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε. Τώρα που άνοιξαν τα στόματα και μιλούν αφού η αγανάκτηση ξεχύλισε, σύντομα ελπίζουμε να έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε και τα πρώτα ντοκουμέντα της ντροπής…