Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η   Β Ο Μ Β Α  ΤΥΠΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ… 
ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ, ΣΥΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ,  ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ!
Από την ημέρα των  τελευταίων εκλογών (15.06.2008) στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, έχουν περάσει πέντε μήνες. Το τι προηγήθηκε το ξέρετε. Το γράψαμε. Αποκαλύψαμε πολλά, και έπεται συνέχεια άλλων αποκαλύψεων και ακόμα μεγαλύτερων σκανδάλων όπως θα διαπιστώσετε σήμερα. Εκ τότε αφήσαμε κάποιο χρόνο να παρέλθει -ως περίοδο χάριτος αν και τα πρόσωπα – η γνωστή πενταρχία- που ανέλαβε την «ηγεσία» εκ νέου (στο παρά πέντε βοηθούντος και του κλίματος που δημιουργήθηκε με τις αποκαλύψεις του Greek American News Agency  την τελευταία κρίσμη εβδομάδα) είναι σχεδόν η ίδια: 

 Δημήτρης Καλαμαράς ήταν αντιπρόεδρος και έγινε πρόεδρος, Χρήστος Βουρνάς ήταν ταμίας και έγινε Α' αντιπρόεδρος, Δημήτρης Δημητρίου ήταν Γενικός Γραμματέας και έγινε ξανά-μανά σύμβουλος, ο κ. Παναγιώτης Μιχαλέας ήταν σύμβουλος και αναβαθμίστηκε σε ταμία (άραγε με ποιες γνώσεις, ποια παιδεία και προηγούμενη σχετική εμπειρία) και ο πολύς και μέγας  κ. Ντίνος Ράλλης. Παρόλο που οι μέρες και οι μήνες πέρασαν και ουδέν αξιόλογο (προς το παρόν)  παρατηρήθηκε, εκτός από την πρόταση να τιμηθεί σε αναβαθμισμένο επίπεδο για πρώτη φορά -μετά τις συνεχείς, προτάσεις  εκκλήσεις και διαμαρτυρίες μας να τιμάται εφάμιλα με τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου  και  η επέτειος της  28ης Οκτωβρίου 1940-  εν τούτοις η κατάσταση και κυρίως η νοοτροπία των διοικούντων δεν φαίνεται να αλλάζει στο ελάχιστον.  Και εξηγούμαστε:

Αυτές τις μέρες στο εσωτερικό του Διοικητικού Συμβουλίου υπάρχει έκδηλη αγωνία και εντόνοτατη αναταραχή με ένα θέμα που, όπως φαίνεται καθώς τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που εν συνεχεία θα αποκαλύψουμε καίνε πολλούς, αν ο φάκελος πάει στον Εισαγγελέα ίσως αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας εξέλιξη για το μέλλον του θεσμού.  Και αυτή τη φορά  μια τέτοια  δυσμενής εξέλιξη  μοιάζει να φαίνεται μάλλον αναπόφευκτη και  να  αποτελεί μονόδρομο -για όσους τουλάχιστον  θέλουν να έχουν την συνείδηση τους καθαρή. Αν θέλει η Ομογένεια επιτέλους να υπάρξει σε αυτόν ταλαίπωρο  ιστορικό οργανισμό: κάθαρση, διαφάνεια, σεβασμός των νόμων της Πολιτείας της ΝΥ, σεβασμός και ακριβής τήρηση του υπάρχοντος καταστατικού της Ομοσπονδίας, τιμιότητα, νομιμότητα, γνήσιος και καθαρός  έλεγχος, οικονομικός απολογισμός και μια σειρά άλλων βασικών προϋποθέσεων που αποτελούν βασικά δεδομένα και προαπαιτούμενα για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία ενός υγειούς nonprofit  οργανισμού. Όλα αυτά εξακολουθούν να μην υπάρχουν. Καμία απολύτως αλλαγή στο δημόσιο  και εσωτερικό διοικητικό φέρεσθαι του οργανισμού.Η ίδια παθογενής νοσύσα νοοτροπία. Και μέσα σε όλο αυτό το συνοθύλευμα, σκανδάλων, παρανομιών, παρατυπιών διοικητικών και νομικών, προσώπων, συμφερόντων, ομάδων, ιδιοτέλειας, και πλήρους ανευθύνοτητας των παλαιών μελών χάνονται και τα νεότερα μέλη τα οποία άνθρωποι όπως ο Μιχαλέας υποτιμούν και πολεμούν…     

diamadidis_nikos.jpgΗ ίδια σήψη. Η ίδια βρωμιά. Η ίδια δυσωδία. Οι ίδιες απάτες. Ο ένας εξακολουθεί να καλύπτει τον άλλον και όλοι μαζί (οι παλαιοί οι της πενταρχίας) τα λάθη, τις παραλείψεις, τις ατασθαλίες, τα σκάνδαλα, την κακοδιαχείριση και τα κακώς κείμενα της πρώην -και νυν- διοίκησης. Η μοναδική φωτεινή και ίσως ελπιδοφόρα εξαίρεση είναι τα νέα παιδιά που μετέχουν σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο. Το  Greek American News Agency φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας μια θολή όσο και σκοτεινή υπόθεση, αποκαλύπτοντας επί πλέον των προηγουμένων  που έχουμε καταγράψει και μερικές ήδη έχουμε αποκαλύψει μια σειρά από νέες σοβαρότατες  παρανομίες με αποχρώσεις ενδείξεις και  ποινικών και αστικών ευθυνών  του κ. Νικόλαου Διαμαντίδη. Του ανθρώπου που χωρίς άλλη συζήτηση μετά και από αυτά  που αποκαλύπονται εδώ και μήνες  και διαβάζοντας σήμερα τα νέα κατορθώματα του θα μείνεται άφωνοι, δεν θα πρέπει απλά να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό και να του αφαιρεθεί κάθε τίτλος ως να μην υπήρξε ποτέ στο δυναμικό της ομοσπονδίας, αλλά θα πρέπει -αν έχουν συνείδηση οι σημερινοί  διοικούντες μετά την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ και ταυτοχρόνως ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που κάνει το Greek American News Agency να τον στείλει στον εισαγγελέα!

Διαβάζοντας παρακάτω  το ρεπορτάζ, τα στοιχεία και τα σχετικά ντοκουμέντα, θα καταλάβετε πολύ περισσότερα για το μέγεθος του σκανδάλου που σήμερα αποκαλύπτουμε μόνο κάποιες από τις  σκοτεινές, θολές και αδιευκρίνιστες  πτυχές του…  Θα καταννοήσετε γιατί τα όρια της ανοχής τέλειωσαν και τα δήθεν ηθικά διλλήματα μερικών περί ενδεχόμενου κινδύνου για το κλείσιμο της Ομοσπονδίας, κάθε φορά που βρίσκονται ενώπιον κάποιου σκανδάλου ή απάτης που έχει διαπραχθεί από τους ασκούντες την διοίκηση, δεν πρόκειται να σταματήσουν την δίκαιη οργή και το θυμό των Ομογενών μόλις πληροφορηθούν το νέο μεγάλο οικονομικών προεκτάσεων με τεράστια ζημία εις βάρος της Ομοσπονδίας σκάνδαλο. Σήμερα θα καταλάβετε και θα βιώσετε με αποδείξεις γιατί έχουν χάσει την έξωθεν μαρτυρία οι κύριοι που έχουν μετατρέψει σε ιδιωτική υπόθεση τον ιστορικό οργανισμό. Θα τρίζουν τα κόκαλα των προκατόχων σας του 1938 που από το υστέρημα τους, πριν 70 χρόνια  έφτιαξαν με κόπο, ιδρώτα, στερήσεις, κόπο και μόχθο, τούτο τον οργανισμό και κάποιοι δυστυχώς με την ανοχή την δική σας σήμερα τον μετατρέψατε,  και με την συνένοχη σιωπή σας -και την ενεργό συμμετοχή κάποιων επιτίδειων αετονύχιδων – σε οίκο και φυτώριο σκανδάλων.

Τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχετε εσείς οι Ομογενείς που διαρκώς εξαπατάσθε από δράκα ανεύθυνων που έχουν εισχωρήσει στο εσωτερικό της και βυσοδομούν εις βάρος του Ελληνισμού που από το υστέρημα του στηρίζει τον οργανισμό αυτόν ακόμα έστω και αν το μόνο ουσιώδες παραγωγικό του έργο είναι η διοργάνωση της παρελάσεως στην 5η  Λεωφόρο. Οφείλετε στο όνομα της ενότητα τους Ελληνισμού, της νομιμότητας, της κάθαρσης και της διαφάνειας να φέρετε το θέμα και τα στοιχεία στην επόμενη Γενική Συνέλευση που συγκαλείται 14 και 15 Οκτωβρίου.  Πριν  πάμε στα στοιχεία του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ θα πρέπει να πούμε ότι μετά τις δημόσιες καταγγελλίες και αποκαλύψεις μας για το ρόλο του κ. Ράλλη και το ασυμβίβαστο που είχε ως υποψήφιος λόγω του ότι η ασφαλιστική εταιρία του και εν συνεχεία εταιρία του Υιού του Antony Ralli ασφάλιζε την ομοσπονδία, κινήθηκαν επιτέλους οι διαδικασίες αλλαγής εταιρίας μετά από επιτέλους νόμιμες διαδικασίες: Δηλαδή έρευνα για νέες προσφορές.

Εικάζεται δε ότι το παρακάτω αποκαλυπτικό γεγονός που σήμερα το Greek American News Agency φέρνει στο φως της δημοσιότητας έχει άμμεση σχέση με την κωλυσιεργία που παρατηρήθηκε εκ μέρους της εταιρίας του υιού του κ. Ράλλη να παραδώσει το φέκελο με τα στοιχεία του πελάτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ στην νέα εταιρία.  Αυτό όμως ίσως είναι ίσσονος σημασίας μπροστά σε όα θα αποκαλυφθούν εν συνεχεία…  

 Πάμε τώρα στο ρεπορτάζ και τα στοιχεία.

Είμαστε στον Απρίλιο του 2007. Η ομογένεια βράζει με το θέμα της οργάνωσης του Συνεδρίου. Οι παρασκηνιακές ζυμώσεις αυτών που ανοιχτά αντιτάχθηκαν εναντίον της όλης διοργάνωσης  του συνεδρίου των  κ. Ράλλη, Παύλου(και την καθοδήγηση Διαμαντίδη, ο οποίος ανοιχτά «υποστήριζε» το συνέδριο γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς) και υπογείως μαζί με την κ. Ε.Τζουμάκα έσκαβαν την διοργάνωσή του. Την ίδια περίοδο, η Ομοσπονδία  Ελληνικών Σωματείων βρίσκεται σε μεγάλη και  αναταραχή πρωτοφανή. Συνεχείς συσκέψεις. Φανερές και μυστικές. Έκτακτες συνεδριάσεις.  Παράλληλα οι δημόσιες αναφορές εναντίον των ενεργειών του κ. Ντίνου Ράλλη από το Greek American News Agency σχετικά με την αρνητική εμπλοκή του και την δραστηριοποίηση του εναντίον της διοργάνωσης του συνεδρίου της Ομοσπονδίας έχουν αρχίσει και πυκνώνουν.

Το ίδιο διάστημα το Greek American News Agency ξεκινά  ρεπορτάζ, και έρευνες  για το δίδυμο Ράλλη- Διαμαντίδη και ειδικά για  ρόλο του κ. Ράλλη. Και πιο συγκεριμένα το πότε και πώς μπήκε στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, τι προσέφερε στην Ομοσπονδία πέρα από το να καπηλεύεται την διοργάνωση της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο και να χρησιμοποιεί την όλη διοργάνωση ως όχημα αυτοπροβολής προετοιμάζοντας το έδαφος για την υποψήφιοτητα του και την διαδοχή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας. Αλλά κυρίως αρχίσαμε να ερευνούμε πότε και πώς η προσωπική του εταιρία ανέλαβε  πρό -ετών όταν ακόμα ο ίδιος ήταν επίσημα  στο τιμόνι της εταιρίας του- χωρίς προσφορές την ασφάλεια της Ομοσπονδίας. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και κάποια στοιχεία τα δημοσίευσαμε ήδη, για αυτό και εκεί που ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών -όπως παπαγάλιζαν και στοιχημάτιζαν υπερ της εκλογής του φίλοι και μάλιστα  «γνωστοί» δημοσιογράφοι που διαδραμάτισαν σκοτεινό ρόλο στα του συνεδρίου με σχετικές ανταποκρίσεις τους σε έγκυρες εφημερίδες- τις έχασε πανηγυρικά! Μάλιστα κάποιοι-της αυτής παρέας-άλλοι φανερά και άλλοι διακριτικά – πριν ανοίξουν οι κάλπες τον είχαν ανακηρύξει σε σίγουρο και βέβαιο νικητή! Κάποιοι είχαν κάνει και σχετικά gallop. Οι έρευνες όμως για την εταιρία του κ. Ντίνου Ράλλη και του υιού του που εν τω μεταξύ τον διαδέχθηκε στο Δ.Σ. της  ασφαλιστικής εταιρίας που ασφάλιζε επί χρόνια την Ομοσπονδία χωρίς να τηρούνται ποτέ  οι νόμιμες διαδικασίες(κατάθεση προσφορών κτλ) συνεχίζοταν και είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη.

Οι κ.κ. Ράλλης και Διαμαντίδης αυτό το γνωρίζαν πολύ καλά  γιατί άνθρωποι μας ερευνούσαν  διακριτικά  παντού και μαθαίνουν…  Και τώρα προσέξετε πολύ καλά την εξής βασική σημαντική λεπτομέρια. Το 2008 που έρχονταν παράλληλα είναι και η  προεκλογική χρονιά. Η χρονιά που θα κριθεί αν ο σχεδιασμός και η στρατηγική της ομάδας Ράλλη υπό την κα Ελισάβετ Τζουμάκα που είχε και το γενικό πρόσταγμα στην προεκλογική μάχη και εκστρατεία του Συνδυασμού του Ντίνου Ράλλη που εν συνεχεία  επακολούθησε.

Δώστε βάση τώρα στις εξής λεπτομέριες:

Όλα τα γράμματα και τις συστημένες  επιστολές τις παραλαμβάνει (αφού είναι εκεί ούτως ή άλλως) η μισθωτή βοηθός γραμματέας της Ομοσπονδίας, η οποία έχει συγκεκριμένο ωράριο. Ο πρόεδρος Ν. Διαμαντίδης και τα άλλα μεγαλοστελέχη(Ντίνος Ράλλης) θα περάσουν μετά το μεσημέρι  θα πουν ένα γεια, θα κλεισθούν με την κ. Ε. Τζουμάκα -που εκείνη την περίοδο επίσκεπτοταν την Ομοσπονδία ως έμμισθη υπάλληλος της επιτροπής παρελάσεως και κλείνονταν με τις ώρες με τους κ. Διαμαντίδη και Ράλλη στο γραφείου του πρώτου- και μετά από λίγο θα εξαφανισθούν προς το γνωστό και αγαπημένο  στέκι του Ελληνισμού της Αστόριας. Αυτό ήταν το σύνηθες πρόγραμμα επί 4 χρόνια που ήταν στην διοίκηση οι Νικόλαος Διαμαντίδης και Ντίνος Ράλλης.

Ξαφνικά όμως  ένα πρωινό τον Απρίλιο του 2007 ο κ. Πρόεδρος Ν.Διαμαντίδης  βρίσκεται κάπως πιο νωρίς στα γραφεία της Ομοσπονδίας. 

Ήρεμος. Ατάραχος. Γλυκός (σε όποιον δεν τον πειράζει και δεν του λέει τις αλήθειες). Δείχνει σα να περιμένει κάτι… Πράγματι "τυχαία" έρχεται μια συστημένη επιστολή…Την συστημένη επιστολή παραλαμβάνει ο ίδιος και όχι η βοηθός εκτελεστική γραμματέας(που εκείνη την περίοδο είναι Δέσποινα Συριοπούλου)

Καθίστε αναπαυτικά και προσέξετε από εδώ και πέρα τις ραγδαίες εξελίξεις.

Η επιστολή είναι  από το  γνωστό δικηγορικό γραφείο "Latos & Latos & Di Pipo" με ημερομηνία 30 Απριλίου 2007  η οποία πληροφορεί την ομοσπονδία ότι ο πελάτης τους  ο κ. Same Katsalis  είχε κάποιο ατύχημα(…) έξω από τον χώρο της Ομοσπονδίας(στις 20 Μαρτίου 2007) και ότι το δικηγορικό  γραφείο τους έχει προσληφθεί από τον προαναφερόμενο κύριο με τα εξής στοιχεία της υπόθεσης (07046) και πως  έχουν κινηθεί ήδη οι νομικές διαδικασίες αποζημίωσης εις βάρος της Ομοσπονδίας λόγω του ατύχηματος.

 ΙΔΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1

Η επιστολή μόλις παραλαμβάνεται από τον Νικόλαο Διαμαντίδη ως συστημένη δεν πρωτοκολλείται αμέσως αλλά σε διαφορετική ημέρα και ώρα με αριθμό πρωτοκόλου (1139/05.01.07) Ο γραφικός χαρακτήρας αυτού που πρωτοκολεί την επιστολή  ανήκει στον βοηθό γραμματέα κ. Απόστολο Σκοτίδα.         

Παρακολουθείστε τώρα από  εδώ και πέρα τις παρακάτω (παράνομες) ενέργειες του Νικόλαου Διαμαντίδη με συνυπεύθυνο και συνένοχο τον κ. Ντίνο Ράλλη. Σημειώστε επίσης ότι δεν πρόκειται για κάτι απλό. Η επιστολή του δικηγορικού γραφείου είναι σαφής. Υπάρχει αίτημα οικονομικής αποζημιώσεως! Δηλαδή χρήματα που πληρώνει η ασφαλιστική εταιρεία(του υιού του κ. Ράλλη) προς τον πελάτη που ισχυρίζεται ότι έπαθε το ατύχημα έξω από το κτήριο της Ομοσπονδίας. Δηλαδή χρήματα που πληρώνετε Εσείς οι ομογενείς από το υστέρημα σας προς την ασφαλιστική εταιρία του υιού του κ. Ντίνου Ράλλη. 

Την επομένη ακριβώς 1 Μαϊου 2007, ο κ. Διαμαντίδης κατά την συνήθη παράνομη -κατά το καταστατικό και τους νόμους της πολιτείας της ΝΥ-  πρακτική του αντί να ενημερώσει ως όφειλε το Διοικητικό Συμβούλιο, διότι δεν πρόκειται για μια  καθόλου απλή υπόθεση αποφασίζει μόνος του (;)     και συντάσει -ο ίδιος ως γνωστόν  δεν γνωρίζει να γράφει και  να συντάσει επιστολές στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά) «συντάσει» και υπογράφει μόνος του την  επιστολή (sic) απάντηση προς την ασφαλιστική του υιού του κ. Ράλλη με συνημμένη την παραπάνω επιστολή και ανάβει το πράσινο φως για τις περαιτέρω διαδικασίες!!!

Σύμφωνα με το καταστατικό {ΑΡΘΡΟ 13-παράγραφος 2}  όλες οι επιστολές της Ομοσπονδίας και κάθε άλλου nonprofit οργανισμού είναι υποχρεωτικό να φέρουν δυο υπογραφές! Από τον πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο σχετικό άρθρο.  Ο κ. Διαμαντίδης -επαναλαμβανουμε κατά την παγια συνήθη παράνομη πρακτική του – την οποία μάλιστα είχαν καταγγείλει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας οι κ.κ. Δημητρίου, Γεωργαντζάς, Τραχανής, Γκόρος, Αυγητίδης, με συγκεκριμένη καταγγελία της 17ης Ιουλίου 2007 επισυνάπτοντας και μια σειρά άλλων παρόμοιων επιστολών που είχαν φύγει μόνο με την υπογραφή Διαμαντίδη. Προσέξτε καλά το κείμενο της καταγγελίας και όσα στοιχεία αναφέρονται για παρανομίες και παραβιάσεις του καταστατικού!

Στην αρχή, όταν με την εκλογή Δ. Καλαμαρά,  η όλη  ενέργεια αλλαγής ασφαλιστικής εταιρίας αντιμετωπίστηκε ως συνήθως εχθρικά από τον κ. Ράλλη και όχι ως πράξη επιστροφής στην νομιμότητα -λέγεται δε ότι σε "αντίπραξη" και "αντίποινα" παραιτήθηκε και από την Γ΄αντιπροεδρεία που τιμητικώς του παρείχε η πλειοψηφούσα παράταξη στο Δ.Σ. Κατά το διάστημα αλλαγής ασφαλιστικής στην αρχή υπήρξαν "δυσκολίες" γραφειοκρατικής φύσεως και ίσως σκόπιμες εκ μέρους της ασφαλιστικής εταιρίας να παραδώσει μετά από χίλλιους κόπους στην νέα ασφαλιστική εταιρία που προσέλαβε το Δ.Σ.

ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Ένα από τα επιχείρηματα της μη αλλαγής ασφαλιστικής εταιρίας  που προβλήθηκαν  έντονα ήταν ότι "αφού στο πρόσφατο ιστορικό της Ομοσπονδίας υπάρχει περιστατικό καταβολλής αποζημιώσεως-για το ατύχημα που είχε συμβεί και ουδείς γνώριζε παρά μόνον οι Ράλλης και Διαμαντίδης- από την ασφαλιστική εταιρία που είχε την ευθύνη της ασφαλιστικής κάλυψης του οργανισμού είναι πολύ δύσκολο να σας δεχθούν σε άλλη εταιρία…(sic)"  Τελικά χάρη στις επίμονες και εργώδεις προσπάθειες των μελών που είχαν αναλάβει να μαζέψουν νόμιμα και σωστά τις νέες προσφορές η  ασφαλιστική εταιρία του υιού και πατρός Ράλλη πεο ημερών επιτέλους  άλλαξε!

ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ  ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ! ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΙ ΦΕΟΥΔΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΝ ΗΛΕΓΞΕ ΠΟΤΕ! ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ  ΚΑΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΘΑΨΕ! 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ (κ. Μιχαλέα) Ο "ΚΥΡΙΟς" ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ  ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ…   

Προσέξετε, ο κ. Διαμαντίδης την επομένη της παραλαβής της επιστολής ενημέρωσης από το δικηγορικό γραφείο για το ατύχημα  του κ. Same Katsalis χωρίς καν να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια έστω τυπικής αμφισβήτησης του γεγονότος, ή να κερδίσει χρόνο ώστε να διερευνηθεί  το γεγονός  αυτό καθαυτό  του ατυχήματος-για το οποίο ουδείς γνωρίζει ακόμα και σήμερα τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης και της τελικής έκβασης της- δίνει το ΟΚ προς την ασφαλιστική του υιού του κ. Ντίνου Ράλλη την επομένη ακριβώς!!!

ΙΔΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 2

Μια ακόμα σημαντική αλλά ουσιώδης λεπτομέρεια με βάση το ισχύον καταστατικό μετά την ανάγνωση των παρόντων μελών σε κάθε συνεδρίαση -μια καθαρά τυπική αλλά υποχρεωτική και ουσιαστική διαδικασία- για τον γενικό γραμματέα και τον εκάστοτε βοηθό του (ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ -ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΣΚΟΤΙΔΑ} είναι μεταξύ άλλων (ανάγνωση και επικύρωση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης) είναι να διαβάζει την σχετική αλληλογγραφία που παραλαμβάνει η Ομοσπονδία. Το ερώτημα που σαφώς προκύπτει είναι πώς είναι δυνατόν μια επιστολή τόσο σοβαρή και μάλιστα  πρωτοκολλημένη ΝΑ ΜΗΝ ΈΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΘΕΙ ΠΟΤΕ  στο Δ.Σ ! Γιατί αν έχει αναγνωσθεί -ξέρετε πως με τους μισούς μέσα να χαριετίζονται με ανέκδοτα και περίσια μπουρδολογία, τους άλλους μισούς να λείπουν και τους υπόλοιπους να είναι έξω ή να χαζολογούν (όπως πάντα) τότε είναι όλοι συνυπεύθυνοι του σκανδάλου!        

Ένα χρόνο μετά στις 18 Μαρτίου 2008 χωρίς ποτέ ΟΥΔΕΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΣΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ η ασφαλιστική εταιρεία του υιού του κ. Ράλλη Nationwide Mutual Insurance στέλνει την απόδειξη πληρωμής 25.000$ προς τον κ. Sames Katsalis.

ΙΔΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ  ΤΩΝ 25.000 ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 3

Και τώρα ανοίξετε το καταστατικό (κάντε κλικ εδώ) διαβάστε το καλά  και βρείτε μόνοι σας όλες τις παρανομίες που έχουν διαπραχθεί συλλογικά ή ατομικά από συγκεκριμένα πρόσωπα.

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ (ΝΤΙΝΟΥ ΡΑΛΛΗ)

1.      καταρχήν  δεν ενημέρωσε ποτέ και κανέναν! Παρά μόνον τον κ. Ράλλη! και τον Υιό του και μάλιστα εγγράφως!

2.       Δεν ενημέρωσε ποτέ  τον Γενικό Γραμματέα Δ. Δημητρίου και το executive  board 

3.       Υπέγραψε μόνος του για άλλη μια φορά επιστολή!

4.       Δεν ενημέρωσε  αρμοδίως καιμ ειδικώς το Διοικητικό Συμβούλιο

5.       Για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, η οποία μάλιστα αφορά χρήματα της Ομοσπονδίας δεν ενημερώθηκε ΠΟΤΈ η Γενική Συνέλευση, αφού, όπως ορίζει ρητώς το καταστατικό προκειμένου να εγκριθούν χρήματα και δαπάνες προς τρίτους άνω των 5000$, πόσο μάλλον για τέτοια εφάπαξ ποσά! Το επιχείρημα ότι τα πλήρωσε η ασφαλιστική δεν ευσταθεί διότι μιλάνε τα checks που πλήρωσε η Ομοσπονδία στην συνέχεια. 

6.       Την Υπόθεση επί ένα  ολόκληρο χρόνο γνωρίζουν μόνο οι κ. Ράλλης και Διαμαντίδης -και το άτομο που πρωτοκόλησε τις επιστολές- και εξακολουθούν να μην  ενημερώνουν! Γιατί;

7.       Με ποια δικαιοδοσία και ποια εξουσιοδότηση δίνει το ΟΚ ο κ. Διαμαντίδης να προχωρήσουν οι διαδικασίες χωρίς καν να προβάλλει τους τυπικούς ισχυρισμούς προστασίας των συμφερόντων της Ομοσπονδίας.     

Το βέβαιο και σαφές είναι ότι ο κ. Διαμαντίδης μοιραία και αναπόφευκτα οδεύει αν όχι προς το πειθαρχικό αν δεν υπάρξει τόλμη και θάρρος για κάθαρση και νομιμότητα, αλλά  προς τον εισαγγελέα! Το θέμα όμως τώρα πια δεν είναι μόνον ο κ. Διαμαντίδης αλλά και μια σειρά άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η Υπόθεση, όπως είναι κατανοητό δεν είναι απλά θολή αλλά και πολύ σκοτεινή…  Οι ευθύνες ως προς την λειτουργία του οργανισμού και τις ευθύνες τις ειδικά της σημερινής εκλεγμένης διοίκησης -και για να είναι σαφές εννοούμε της πενταρχίας που προαναφέραμε στην αρχή – είναι τεράστιες! 

Δεν είναι απλά άλλο ένα σκάνδαλο κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης αλλά ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!

Τα καυτά ερωτηματικά που εύλογα και καλόπιστα εγείρονται-και που οι υπεύθυνοι «ταγοί» θα πρέπει να απαντήσουν- είναι πολλά…

Σημειώνουμε μερικά

1.       Ποιοί και πόσοι από το προηγούμενο και από το νυν Δ.Σ. γνώριζαν το σοβαρό αυτό θέμα εξ αρχής και τι έκαναν για την διευθέτηση του ζητήματος;

2.       Ποιος από το προηγούμενο Δ.Σ. υπέγραφε τα checks προς την Ασφαλιστική του υιού του κ. Ράλλη και γιατί δεν είδε σε ποιον και γιατί η Ομοσπονδία πληρώνει δια της ασφαλιστικής τόσα χρήματα;

3.       Ο ταμίας κ. Χρήστος Βουρνάς δεν είδε ποτέ του αναλυτικά τις αποδείξεις για το τι ακριβώς πληρώνει η Ομοσπονδία προς την ασφαλιστική εταιρία του υιού του κ. Ράλλη;

4.       Η Εξελεκτική επιτροπή (Α.Σάββα-Ε.Τζούμακα-Δ.Βεκιαρέλης)  όταν έκανε οικονομικό  έλεγχο δεν είδε τα ποσά προς την ασφαλιστική του υιού του κ. Ράλλη;

5.       Η φορευτική επιτροπή που επίσης έκανε οικονομικό έλεγχο δεν είδε πουθενά αυτά τα ποσά που διακινήθηκαν προς την ασφαλιστική του υιού του κ. Ράλλη;(επί τη ευκαιρία δόθηκαν από τους αρχηγούς των συνδυασμών όπως είχαν υποσχεθεί οι κ. Ράλλης και Καλαμαράς σε ειδική συνάντηση με την εφορευτική επιτροπή οι υπεύθυνες  δηλώσεις τουλάχιστον των μελών  που τώρα συμμετέχουν στο Δ.Σ. ότι δεν έκκρεμούν εις βάρος τους ποινικές ή άλλες δικαστικές αποφάσεις;) 

6.       Από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που προαναφέραμε ουδείς δεν πρόσεξε τα ποσά προς την ασφαλιστική;

7.       Το άτομο (προφανώς μέλος του προηγούμενου Δ.Σ.) που πρωτοκόλλησε την σχετική αλληλογραφία γιατί δεν ενημέρωσε ποτέ κανέναν για το θέμα αυτό που υπέπεσε στην αντίληψη του;

8.       Δεν επρόκειτο για μια υπόθεση ρουτίνας αλλά ολόκληρη νομική διαδικασία που επί ένα χρόνο ήταν σε εξέλιξη, επομένως ποιος εκ μέρους του Δ.Σ.  γνώριζε-ή όφειλε να γνωρίζει- όλες τις σχετικές πληροφορίες; ποιος ενημέρωνε και ποιον για την έκβαση της υπόθεσης;

9.       Ποιος  είχε στα χέρια του όλο τον φάκελο της υπόθεσης (εκτός από την ασφαλιστική) και ποιος από το Δ.Σ. παρακολουθούσε την υπόθεση;  

10.   Ακόμα και αν πράγματι δεχθούμε ως υπόθεση εργασίας ότι ουδείς γνώριζε το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα παρά μόνον οι κ. Διαμαντίδης και Ράλλης γιατί το παρόν Δ.Σ. μόλις ενημερώθηκε για την θολή και σκοτεινή αυτή υπόθεση δεν έφερε επίσημα και αμέσως το θέμα στο Δ.Σ. (πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας);

11.   Τι προτίθεται να κάνουν τώρα ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο;

12.   Θα παραπέψουν το θέμα προς έρευνα;

13.   Θα σχηματίσουν ειδική  εξεταστική επιτροπή ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή;

14.   Θα παραπέμψουν τον Νικόλαο Διαμαντίδη στο πειθαρχικό για μια σειρά παρανομιών που του αναλογούν ειδικά για αυτή την σκοτεινή υπόθεση ή θα το συγκαλύψουν και αυτό όπως όλα τα άλλα;

15.   Το παρόν Δ.Σ. και ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Καλαμαράς με τον Γενικό Γραμματέα κ. Πέτρο Γαλάτουλα θα φέρουν το θέμα και όλο -τον πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία- στην Γενική Συνέλευση ή θα το κρύψει και αυτό όπως πολλά άλλα κατά την γνωστή και πάγια τακτική του προηγούμενο Δ.Σ.- το οποίο σήμερα συναποτελούν μαζί με την 5αρχια που προαναφέραμε και άτομα που ουδεμία ευθύνη φέρουν;

16.   Ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας, κατά το παρελθόν,  πολύ  πριν τις  εκλογές αυτές  αλλά και μετά  δημοσίως δήλωνε  ότι «κάθε καταγγελία που θα κατατίθεται ή θα πέφτει στην αντίλψη του θα διερευνάται σε βάθος» τώρα τι προτίθεται να κάνει;     

Το Greek American News Agency όχι απλά αποκάλυψε και αυτή την υπόθεση-έπεται συνέχεια αποκαλύψεων διότι η δημοσιογραφική έρευνα για αυτή τη σκοτεινή υπόθεση είναι σε εξέλιξη – γιατί αρκετά κράτησε η ανοχή  όλων μας   καταγγέλει δημοσίως  επώνυμα και υπεύθυνα την υπόθεση αυτή και ζητά ΑΜΕΣΑ τον σχηματισμό ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ από εμπειρογνώμονες που θα διερευνήσουν σε βάθος το ενδεχόμενο ακόμα και ποινικών ευθυνών (αν αυτές προκύπτουν  με βάση την σχετική νομοθέσια της Πολιτείας της ΝΥ ).

Ειδικότερα θα πρέπει να διερευνηθούν τα εξής ουσιώδη  στοιχεία της υπόθεσης:

1.       Πότε και κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το ατύχημα;

2.       Ποιος είναι ο παθών; Και ποιες οι προθέσεις του;

3.       Αν πράγματι υπήρξε ατύχημα;

4.       Αν εξαντλήθηκαν όλες οι πιθανότητες αποφυγής μια τέτοιας αποζημιώσεως

5.       Πού είναι οκλόκληρος ο φάκελος της σχετικής υπόθεσης με όλα τα στοιχεία ;

6.       Αν  η ασφαλιστική (του υιού του κ. Ντίνου Ράλλη)  έχει παραδώσει τον πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων    

7.       Αν και κατά πόσο η ασφαλιστική του υιού του κ. Ράλλη εταιρία ερεύνησε και εξάντλησε το θέμα  ή απλά έκλεισε το θέμα άρον – άρον με μια συμβιβαστική πράξη;

8.       Αν διασφαλίστηκαν στο έπακρο τα ζωτικά και οικονομικά συμφέροντα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, άρα και των μελών αντιπροσώπων που συνεισφέρουν οικονομικά στον Οργανισμό;

9.       Αν και κατά πόσο προκύπτουν ποινικές ευθύνες πρώτον για τους κ. κ. Νικόλαο Διαμαντίδη, και  τον κ. Ντίνο Ράλλη;

10.   Όλα τα πειθαρχικά παραπτώματα -κατ' άρθρον- με βάση το ισχύον καταστατικό όσων εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα    

Προσέξετε τώρα τι θα επακολουθήσει με ευθύνη του έντιμου, επαϊοντα, «συνταγματολόγου», και βαθύ γνώστη και «ερμηνευτή» πάντα κατά το δοκούν {δηλαδή με βάση κάθε φορά τα καλά και συμφέροντα και την συνοχή της «Ομάδας» Καλαμαρά-Δημητρίου-Βουρνά-Γκόρο-Μιχαλέα} του καταστατικού κ. Παναγιώτη Μιχαλέα αλλά και των συν αυτώ συνδαιτημόνων. Αντί να ερευνήσουν το θέμα, θα  αρχίσουν να ψάχνουν ποιος ευθύνεται για την «διαρροή» των εγγράφων και των ντοκουμέντων που σήμερα έφερε στο φως της δημοσιότητας το Greek American News Agency, όπως έκανε ο κ. Ράλλης -κατά την περίοδο του συνεδρίου, και αργότερα ο κ. Μιχαλέας- θα απειλούν και θα εκφοβίζουν, όπως και στο πρόσφατο (γεμάτο εμπάθεια) παρελθόν, με διαγραφές ξεχνώντας ότι όλα τα έγγραφα της ομοσπονδίας είναι public records και υποχρεούνται να τα δίδουν οι ίδιοι ως Δ.Σ. στην δημοσιότητα και σε φωτοαντίγραφα σε όλα τα μέλη -αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις με βάση τους νόμους της πολιτείας και τα by laws. Δηλαδή αντί να δουν την ουσία της «περίεργης» όσο και σκοτεινής υπόθεσης και να σχηματίσουν αμέσως εξεταστική επιτροπή για την διερεύνηση της υπόθεσης, θα θολώσουν τα νερά με τέτοιες ανόητες πράξεις και ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκρατίας…

Παρατηρείστε ποιοι με ποιους θα σχηματίσουν ιερές και ανίερες συμμαχίες προκειμένου να συγκαλύψουν το σκάνδαλο και να παρέχουν σεθανρή υποστήριξη προς τον Νικόλαο Διαμαντίδη..Παρατηρείστε ποιες ομάδες θα συνεταιριστούν… γιατί τις ενώνουν παλιές κοινές αμαρτίες του πρόφατου και απώτερου παρελθόντος… ποιες ομάδες και υπό-ομάδες σχηματιστούν στο Δ.Σ και κατ επέκταση στην Γενική Συνέλευση…

Παρακολουθείστε πολύ καλά ποιοι και γιατί  θα διασπασθούν… 

Ποιοι θα μιλάνε για ενότητα προκειμένου να θάψουν το σκάνδαλο και να μην προχωρείσε η έρευνα…  

Δείτε ποιοι θα προστρέξουν σε βοήθεια και υποστήριξη προς τους Διαμαντίδη και Ράλλη… Ποιοι θα καταπιουν την γλώσσα τους… 

Ποιοι με ποιους θα συσπειρωθούν και γιατί..Θα δείτε πως ο κοινός  "επικύνδινος εχθρός" ενώνει και χάριν αυτού παραμερίζεται η όποια νομιμότητα…  

Προσέξετε πολύ καλά επίσης ποια από τα λεγόμενα ΜΜΕ της Ομογένειας θα ασχοληθούν και πως με το θέμα και τις αποκαλύψεις…Με ποιές διαστάσεις και πως θα το παρουσιάσουν ή θα το διαστρεβλώσουν…Θα δείτε πολλά και διάφορα.

Ποιοι θα σφυράνε αδιάφορα και άλλα θα λενε μέσα στο Δ.Σ.  άλλα έξω, άλλα σε εσάς, άλλα σε εμάς,   και άλλα παραπέρα…     

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Το κείμενο που σήμερα δημοσιεύεται οποιοσδήποτε εκ των μελών  του Δ.Σ. ή μέλος αντιπρόσωπος  στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ   μπορεί να χρησιμοποιήσει ώστε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ. και εν συνεχεία στην Γενική Συνέλευση της 15ης Οκτωβρίου 2008.

Εμείς κάναμε το καθήκον μας για ακόμα μια φορά, υπηρετώντας πρώτα και πάνω από όλα χωρίς φόβο και πάθος την Αλήθεια -με υπεύθυνη δημοσιογραφία και έρευνα με στοιχεία και ντοκουμέντα.  Τώρα ξέρετε, και τα γεγονότα και τα στοιχεία με ντοκουμέντα. Η σιωπή είναι συνενοχή. Πράξτε κατά σηνδείδηση…

Ο Λόγος τώρα ανήκει  σε Εσάς.

ΜΕΊΝΕΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…ΕΠΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...  

Α.Σ.