Ανοιχτή πρόσκληση στο 2ο Συμπόσιο που διοργανώνει η επιτροπή παιδείας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων επί του συνεδρίου με θέμα "ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα", απηύθυναν οι καθηγητές  του Fordham  Νικόλαος Γεωργαντζάς  και Ευάγγελος Κατσαμάκας στο κατάμεστο από κόσμο  Σταθάκειο Κέντρο ενώπιον του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίοου και πλήθος κόσμου. Η πρόσκληση των δυο πανεπιστημιακών έγινε κατά την διάρκεια της τελευταίας πανομογενειακής συνέλευσης η οποία κάθε χρόνο σημαίνει και την έναρξη του επίσημου εορταστικού προγράμματος για τον εορτασμό της εθνικής μας παλιγγενεσίας με αποκορύφωμα την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της ΝΥ.

Την μεγαλύτερη εκδήλωση του Ελληνισμού εκτός Ελλάδος. Στην συνεδρίαση συμμετείχε εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και ο πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως μεγαλοεπιχειρηματίας Γιάννης Κατσιματίδης, ο οποίος και φέτος για δεύτερη χρονιά ανέλαβε  την ευθύνη μετάδοσης της παρελάσεως από το κανάλι 9 του ομίλου FOX. Από την ενημέρωση που έκαναν οι υπεύθυνοι των τομέων φαίνεται πως την τελευταία στιγμή όπως πολλές φορές ειπώθηκε δούλεψε το φιλότιμο του Έλληνα και έτσι τουλάχιστον τα έσοδα για το λεύκωμα ξεπέρασαν τις 45.000$ ενώ και οι δυο εκδηλώσεις στο terrace on the park την Παρακευή 4  και το Σάββατο 5 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hillton θα είναι κατάμεστες, όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο κ. Μιχαλέας χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αν και οι πληροφορίες και το ρεπορτάζ αναφέρουν ότι μάλλον τα πράγματα δεν είναι έτσι, αφού σχεδόν εννέα τραπέζια έχουν χρεωθεί αντίστοιχοι ισάριθμοι σύμβουλοι με την υπόσχεση να τα γεμίσουν. Όλοι πλην του προέδρου Νικόλαου Διαμαντίδη, ο οποίος έχει κάνει δωρεά 100$ για την παρέλαση!  

Αν και η ενημέρωση των κ.κ. Μιχαλέα και Δημητρίου είχε χαρακτήρα τόνωσης με όσα στοιχεία παρουσίασαν -μένει να δούμε να και  κατά πόσο θα επαληθευθούν-εν τούτοις δεν ήταν το ίδιο ελπιδοφόρα και χαρμόσυνη η ενημέρωση για τα λαχεία όπου, όπως αναφέρθηκε, έχουν  πουληθεί μόνον 1000 από τα περίπου 3000 που έχουν δοθεί ενώ πολλά επιστρέφουν απούλητα.  Την παράσταση έκλεψαν ωστόσο οι κ. Κατσαμάκας και Γεωργαντζάς οι οποίοι υποστήριξαν με πάθος και συγκίνηση την προσπάθεια τους να οργανώσουν αυτό το ειδικό συμπόσιο επί του συνεδρίου με θέμα ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα. Με το ίδιο σθένος και το ίδιο πάθος στο συμπόσιο προσκάλεσε τους ομογενείς και ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Σταθάκος ο οποίος παραβρέθηκε στην τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση και απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο τον προσκάλεσε επίσημα να συμμετέχει και να παρακολουθήσει τις εργασίες του Συμποσίου. Στην πανομογενειακή συνέλευση παραβρέθηκαν και ο αντινομάρχης Χαλκίδας καθώς και ο πρόεδρος του ιδρύματος "Αριστοτέλης" και πολιτευτής της Ν.Δ. Βασίλειος Πάππας υπεύθυνος του τομέα απόδημου Ελληνισμού, οι οποίοι ήρθαν ειδικά για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Αριστοτέλη στην πλατεία Αθηνάς το Σάββατο στη 13:00 μ.μ.  Εδώ ακούτε τις ομιλίες των κ. Γεωργαντζά – Κατσαμάκα και Σταθάκου.  

ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ