Θετική ανταπόκριση και  γόνιμο έδαφος προς την Ομογένεια αλλά και τους διασυλλογικούς φορείς φάινεται πως βρίσκει η πρόταση του επιτίμου προέδρου της Ομοσπονδίας Βασίλη Σταθάκου η οποία και τυπικά αναμένεται να επικυρωθεί στο προσεχές Δ.Σ. της Ομοσπονδίας το οποίο συνεδριάζει τη Δευτέρα 9 Ιουλίου. Ήδη χτες όπως έγινε γνωστό ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Αμερικής έστειλε σχετική ανακοίνωση- απόφαση του, σύμφωνα με την οποία προσφέρει το ποσό των 1000$ για την οικονομική υποστήριξη της διοργάνωσης του Συνεδρίου ενώ ήδη δωρεές έχουν προσφέρει και άλλοι επιφανείς ομογενείς.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφρίες γνωστοί ομογενείς έχουν αναλάβει εκστρατεία στο πλευρό του κ. Βασίλη Σταθάκου στηρίζοντας την πρωτοβουλία του και οικονομικά ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δημήτρης Δημητρίου ο οποίος καθημερινά γίνεται δέκτης θετικών μηνυμάτων οικονομικής υποστήριξης της όλης διοργάνωσης από απλούς ομογενείς αλλά και επιφανή στελέχη της Ομογένειας που όμως μετά τον τεχνητό θόρυβο που έχει δημιουργηθεί επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια αλλά έχουν ζητήσει να παραμένουν ανώνυμοι δωρητές, ακριβώς για να μη δεχθούν πιέσεις ή επιθέσεις  για την απόφαση τους να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.    Εν τω μεταξύ συνεχίζονται κανονικά οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου του Συνεδρίου.  Στο Δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

 

Με τη δεύτερη Πανομογενειακή Συνδιάσκεψη του Σαββάτου 30 Ιουνίου και της Κυριακής 1 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η 4ημερη  προπαρασκευαστική διαδικασία εν όψει του Συνεδρίου με θέμα  «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα». Στο δεύτερο διήμερο  έλαβαν μέρος με εισηγήσεις τους ο Σάββας Τσίβικος, αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας ο οποίος και άνοιξε τις εργασίες του δεύτερου διήμερου,

ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Brookhaven Στράτος Ευσταθιάδης, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Albany Χαράλαμπος Ευσταθιάδης, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Fodham Νικ. Γεωργαντζάς, ο Διον. Πυλαρινός, στέλεχος του Economist, η κα Δόμνα Φωτιάδου, μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας νεολαίας ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ, ο Νικ. Τανέρης, συγγραφέας-δημοσιογράφος, ο Παν. Σταυριανίδης, πρώην μέλος του ΣΑΕ Αμερικής και ο Αλ. Στεφανόπουλος, Δημοσιογράφος.

Ο κ. Σάββας Τσίβικος στην ομιλία του συνεχάρη την Ομοσπονδία με θερμούς χαρακτηρισμούς  για την πρωτοβουλία ενός τόσο σημαντικού αλλά και ποιοτικού συνεδρίου, με υψηλές προδιαγραφές και ξεχωριστή και ιδιαίτερη σημασία για τα ομογενειακά δεδομένα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Μιας πρωτοβουλίας απαραίτητης και αναγκαίας για ουσιαστικό  προβληματισμό πάνω στα θέματα του Ελληνισμού. Ο κ. Τσίβικος συνεχάρη και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτριο Δημητρίου για το έργο του, επισημαίνοντας ότι παρά τα πυρά που δέχεται  οφείλει να συνεχίσει προς την ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής και τον παρότρυνε όχι απλά να ολοκληρώσει την πορεία προς το Συνέδριο αλλά και να επαναλάβει παρόμοια προσπάθεια η Ομοσπονδία. Στην εισήγησή του, αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία του Κυπριακού,  από τα χρόνια του Αττίλα μέχρι και τις εξελίξεις μετά  το σχέδιο Ανάν. Ο κ. Τσίβικος έκανε λόγο για τις ανάγκες της σημερινής πραγματικότητας, η οποία θέτει την αναγκαιότητα να θέτονται στόχοι όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε συλλογικό. Η συμμετοχή στα κοινά, η κατανόηση του αμερικανικού συστήματος και η προσπάθεια πλήρους εγκόλπωσής μας σε αυτό, η αξιοποίηση στελεχών για την προώθηση των θεμάτων που μας απασχολούν με σύστημα και σχεδιασμό, η προώθηση νέων υποψηφίων που υποστηρίζουν τα ελληνοκυπριακά θέματα, η αξιοποίηση στελεχών και η προώθησής τους στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα -κοντά σε βουλευτές και γερουσιαστές- και κυρίως η απαραίτητη ενότητα στους κόλπους του Ελληνισμού τέθηκαν από τον κ. Τσίβικο ως κάποιες από την βασικές κινήσεις, απαραίτητες για την διαφύλαξη του Ελληνισμού, ώστε να παραδοθεί ακέραιος στην επόμενη γενιά. {επισυνάπτονται αναλυτικά οι εισηγήσεις – τοποθετήσεις}  

Κατά τη διάρκεια της 4ηεμερης Πανομογενειακής Συνδιάσκεψης  εγγραφήκαν  105 άτομα, έγιναν 24 εισηγήσεις, ενώ μεταξύ εκείνων που κατατέθηκαν ξεχωρίζουν του Υπουργού Δημ. Τάξης  Βύρωνα Πολύδωρα  για την Οικουμενικότητα του Ελληνισμού, του Υφ. Εθνικής άμυνας κ. Λαμπρόπουλου, του γνωστού Ελληνοαμερικανού κ. John Brademas, του  επίσης γνωστού  μουσικοσυνθέτη της Ομογένειας  Γρηγόρη Μανινάκη,  και αρκετών πολιτικών εξ Ελλάδος οι οποίοι έχουν δηλώσει και τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο των Αθηνών. Με παρεμβάσεις και τοποθετήσεις συμμετείχαν οι περισσότεροι από όλους όσους παρακολούθησαν το 4ημερο της  Συνδιάσκεψης. Τα θέματα που συγκέντρωσαν έντονο ενδιαφέρον ήταν τα ζητήματα της παιδείας, της οργάνωσης του Ελληνισμού και των αντίστοιχων προτάσεων που κατατέθηκαν και τα Εθνικά θέματα, ενώ υπήρξαν και οικονομοτεχνικές εισηγήσεις.  

Τα θέματα που δεν εθίγησαν είναι : Ο ρόλος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στις ΗΠΑ και ο ρόλος των ΜΜΕ σε Αμερική και Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης ανακοινώθηκαν δυο συμφωνίες που συνήφθησαν με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος  Νέας Υόρκης και εντός των προσεχών ημερών θα γίνει  και η επίσημη ανταλλαγή αλληλογραφίας που θα αναλύει τις σχετικές λεπτομέρειες και προδιαγραφές.

Η πρώτη ανακοίνωση  αφορά σε προγράμματα του  διεθνώς γνωστού πανεπιστημιακού εργαστηρίου του  Brookhaven όπου το πρόγραμμα θα συνεργάζεται με την Ομοσπονδία και εφεξής ο Οργανισμός  θα μπορεί να τροφοδοτεί το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό πρόγραμμα με σπουδαστές  που επιθυμούν να ενταχθούν στα επί μέρους προγράμματα  τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Σχετικά θα εκδοθεί ειδική και λεπτομερής ανακοίνωση εκ μέρους της Ομοσπονδίας που έχει και την ευθύνη διαχείρισης του συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο θα ενταχθεί στα προγράμματα της.

Η δεύτερη συμφωνία που ανακοινώθηκε  εξίσου  ιδιαίτερης σημασίας είναι η συνεργασία με το πανεπιστήμιο του  Albany και ειδικώς το τμήμα νανοτεχνολογίας όπου στο εξής το συγκεκριμένο τμήμα μέσω της Ομοσπονδίας θα δίδει υποτροφίες σε σπουδαστές από Ελλάδα ή την Αμερική,  που έχουν κλίση σπουδής προς τις νέες επιστήμες  αυτού του είδους. 

Κατά τη διάρκεια του 4ημερου υπολογίζεται ότι από την αίθουσα πέρασαν και παρακολούθησαν τις εργασίες  περισσότερα  από 180 άτομα  και τα δυο Σαββατοκύριακα. Συγκριτικά συνυπολογίζοντας στα δεδομένα το θέρος αλλά και την έναρξη της περιόδου των διακοπών ο αριθμός δυνητικά θεωρείται ικανοποιητικός.  Αν δε,  η προσέλευση και   η συμμετοχή όσων προσήλθαν αναλυθεί με ποιοτικά  στοιχεία(μόρφωση, κοινωνικό status, κτλ),    ο αριθμός κρίνεται θετικός και πρόκριμα για τα επόμενα βήματα  του θεσμού.

Οι περισσότεροι ήταν αντιπρόσωποι συλλόγων, αρκετοί εκπαιδευτικοί, καθηγητές πανεπιστημίου που εργάζονται σε Αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, και αρκετά άτομα που  ασχολούνται με τα κοινά αλλά παρακολούθησαν ως απλοί παρατηρητές χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση ή τοποθέτηση. 

Το στοιχείο που κυριάρχησε και τις 4 ημέρες ήταν η  έντονη παρουσία νέων σπουδαστών και φοιτητών οι οποίοι όχι απλά προσήλθαν στις εργασίες και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά  έκαναν και αρκετές  παρεμβάσεις και αντίστοιχες τοποθετήσεις ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούν στα Εθνικά ζητήματα και τα θέματα της παιδείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δεύτερη μέρα της συνδιάσκεψης, η 24η Ιουνίου, κατά την διάρκεια της οποίας ο congressman Zack Space, πέρα από την εισήγησή του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να συναντηθεί ξεχωριστά με μια ομάδα νέων με την οποία είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Τονίζεται   ότι  η εγγραφή ήταν προαιρετική λόγω της ιδιαιτερότητας της διοργάνωσης ακριβώς επειδή επρόκειτο για προπαρασκευαστική διαδικασία και ανοιχτή προς όλη την Ομογένεια χωρίς την αυστηρή τήρηση των βασικών προϋποθέσεων συμμετοχής που έχουν  τεθεί και θα ισχύσουν κανονικά {όπως αναφέρονται στον επίσημο φάκελο του Συνεδρίου}  για τον Προσυνεδριακό  Διάλογο τον προσεχή Σεπτέμβριο  το διήμερο 8 και 9/9/2007 αλλά και για το Συνέδριο.  

Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, των προξενικών Αρχών Ελλάδος και Κύπρου και των αντίστοιχων Πρεσβειών σε Ουάσιγκτον και Ηνωμένα Έθνη δεν υπήρξε εκπροσώπηση.  Επίσης εκπροσώπηση δεν υπήρξε εκ μέρους άλλων τριτοβάθμιων φορέων ή δευτεροβάθμιων φορέων της ευρύτερης περιοχής της ΝΥ ή άλλων πολιτειών πλην της ΠΣΕΚΑ. Μηνύματα μέχρι σήμερα  απέστειλαν επίσης ορισμένοι  δευτεροβάθμιοι οργανισμοί και ιδρύματα τα οποία  καταχωρήθηκαν στα πρακτικά και αναφέρονται.  Όλοι προσκλήθηκαν με ειδική και ξεχωριστή επιστολή πέραν του επισήμου φακέλου που έλαβαν ταχυδρομικώς.    

Ωστόσο εκ μέρους της Ελληνικής και Κυπριακής Πολιτείας αλλά και σχεδόν σύσσωμης της Πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας υπήρξε αμέριστη και ουσιαστική -όχι τυπική-  υποστήριξη, προς την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας  Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ να διοργανώσει το Συνέδριο επιδοκιμάζοντας τους στόχους, το σκοπό και τη σκοπιμότητα της διοργάνωσης που αναλύεται με σαφήνεια και  με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα στον επίσημο φάκελο του Συνεδρίου. 

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, η Οργανωτική Επιτροπή καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι που εργάζονται για την επιτυχή έκβαση του Συνεδρίου αυτού αισθάνονται την ανάγκη να απευθύνουν δημοσίως θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες προς όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια αυτή,  ιδιαιτέρως δε προς τον Εξοχότατο  Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και αντιστοίχως προς  τον Εξοχότατο  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο στο Πρόσωπο των Οποίων συμβολίζεται η ενότητα και η αδελφοσύνη  των δυο λαών και  οι οποίοι στέκονται στο πλευρό του ιστορικού οργανισμού αναγνωρίζοντας εμπράκτως  το έργο και την προσφορά  στα  70 χρόνια δράσης και αγώνων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος  Ν. Υ. 

Παρομοίως θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες  εκ  μέρους της Οργανωμένης Ομογένειας  που εκπροσωπείται από την Ομοσπονδία Ελλ. Σωμ. Μειζ. ΝΥ απευθύνονται και προς όλη ανεξαιρέτως  την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος και της Κύπρου που επίσης στηρίζει και υποστηρίζει εμπράκτως την πρωτοβουλία  για την διοργάνωση του  Α΄ Συνεδρίου με θέμα  «ο  Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα».

   

Διευκρινίζεται πως η σύγκληση του Συνεδρίου συνεχίζει ως έχει ανακοινωθεί εξ αρχής για τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Αθήνα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από τις 28 μέχρι και τις 30/9/2007.  Σύμφωνα με το πρόγραμμα που προωθεί η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, θα προηγηθεί η Τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 70 ετών από ιδρύσεως του ιστορικού  οργανισμού το οποίο θα λάβει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη  27/9 στις 20:00.  Νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, στο  Σταθάκειο Κέντρο στις 8 και 9 / 9  προγραμματίζονται οι εργασίες του Προσυνεδριακού Διαλόγου.  

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής καθώς και της Εκτελεστικής Γραμματείας τονίζεται επίσης προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών,   πως η διαδικασία και οι επαφές  εν όψει  του Προσυνεδριακού Διαλόγου αλλά  και του Συνεδρίου θα συνεχισθούν με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση όλων των παραγόντων.

 

Ολόκληρο το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Ζάππειο Μέγαρο   καθώς  και το πρόγραμμα  των εισηγητών στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο θα ανακοινωθεί  σε  συνέντευξη Τύπου στην Νέα Υόρκη και την  Αθήνα  αντίστοιχα,  το δεύτερο 15ημερο του Σεπτεμβρίου.    

   ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ:

  1. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας
  2. πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσος παπαδόπουλος
  3. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου
  4. Πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Αλέκος Αλαβάνος
  5. Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης
  6. Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, κ. Στ. Παπαθεμελής
  7. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης
  8. Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, κ. π. Παυλόπουλος
  9. Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφας
  10. Υπουργός Δημοσίας Τάξης, κ. Β. Πολύδωρας
  11. Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Μαρ. Γιαννάκου-Κουτσίκου
  12. Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ Δημ. Αβραμόπουλος
  13. Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστάσης Παπαληγούρας
  14. Υπουργός Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αρ. Παυλίδης
  15. Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κα Φ. Πάλλη-Πετραλιά
  16. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευ. Μπασιάκος
  17. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μ. Κεφαλογιάννης
  18. Γ' Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ι. Τραγάκης
  19. Δ' Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Φιλ. Πετσάλνικος
  20. Πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Απ. Κακλαμάνης
  21. Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Χρ. Φώλιας
  22.  Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Αν. Μπέζας
  23. Υφυπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, κ. Γ. Γιακουμάτος
  24. Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων, κ. Θ. Ξανθόπουλος
  25. Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων, κ. Στ. Καλογιάννης
  26. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ι. Λαμπρόπουλος
  27. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Β. Μιχαλολιάκος
  28. Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, κ. Απ. Ανδρεουλάκος
  29. Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, κ. Αθ. Νάκος
  30. Υφυπουργός  Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γ. Καλός
  31. Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής, κ. Ευγ. Χαϊτίδης
  32. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής & Πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Παν. Σκανδαλάκης
  33. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής & Πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ιω. Μαγκριώτης
  34. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής, κ. Θεοφ. Βασιλείου
  35. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής, κ. Κ. Καρράς
  36. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής, κ. Μαν. Στρατάκης
  37. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής & πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κ. Ν. Κωνσταντόπουλος
  38. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής, κ. Γ. Σκουλάς
  39. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής, κ. Στ. Κελέτσης
  40. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής, κ. Νικ. Κορτσάρης
  41. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής, κ. Στ. Καλαφάτης
  42. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής, κ. Αν. Φούσσας
  43. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής, κα Κ. Περλεπέ-Σηφουνάκη
  44. Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής, κα Χρ. Μανωλιά
  45. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βας. Πάππας
  46. Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Eliot Spitzer
  47. Κυβερνήτης της Νέας Υερσέης Jon S. Corzine
  48. Κυβερνήτης του Κοννέκτικατ, M. Jodi Rell
  49. Senator Frank Lautenberg
  50. Senator Charles Schumer
  51. Congressman Vito J. Fossella
  52. Congressman John Sarbanes
  53. Congressman Joseph Crowley
  54. Congresswoman Carolyn Maloney
  55. State Senator George Onorato
  56. State Comptroller, Thomas DiNapoli
  57. Assemblyman Michael Giannaris
  58. Council Member, Tony Avella
  59. NYU President Emeritus, John Brademas
  60. Πρόεδρος του πανελλήνιου ιδρύματος Υποτροφιών, κ. Χρ. Τομαράς
  61. Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων Σικάγου "H Ένωση"
  62. Παμμακεδονική Ένωση