Εκτύπωση

Γευσιγνωσία των κρασιών του ΗΛΕΣΙΟΝ φτιαγμένα στο αρχαιελληνικό πρότυπο

on . Δημοσιεύθηκε στο Τέχνες

Από την κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ

Θα είναι ιδιαίτερη η χαρά μας να μοιραστούμε μαζί σας τις εμπειρίες της Κοινότητας του ΗΛΕΣΙΟΝ για τον ερευνητικό οίνο με αρχαιοελληνικά πρότυπα(1) και να μας πείτε την γνώμη σας για αυτόν.

Γι αυτό σας προσκαλούμε στην εκδήλωσή μας στην ταβέρνα «Ροζαλία*» την Τρίτη 24 Μαΐου 2011 στις 1 το μεσημέρι, όπου θα παρουσιάσουμε τον άκρατο και κεκραμμένο αρχαιοελληνικό οίνο ΗΛΕΣΙΟΝ εσοδείας 2008. 

Άραγε παρέμεινε οίνος ή έγινε ξύδι μετά 2,5 χρόνια;

Τα ποτήρια θα γεμίσουν... αρχαία Ελλάδα και παράδοση. Τα αρώματα και τα κεχριμπαρένια χρώματα του άκρατου οίνου, θα γοητεύσουν όσο και η απόδειξη, ότι η οινοποίηση με αρχαιοελληνικά πρότυπα, χωρίς συντηρητικά (θειώδη) και άλλα χημικά πρόσθετα, πέτυχε!

Συγκριτικά πλεονεκτήματα των οίνων του ΗΛΕΣΙΟΝ:

·       Άκρατος οίνος βιολογικός χωρίς πρόσθετα χημικά συντηρητικά (θειώδη), φάρμακα, χρωστικές κλπ.

·       Απόσταγμα μούστου, το Ειδύλλι, προσομοιάζει με κρασί χωρίς οινόπνευμα

·       Δημιουργείται κρασί (κεκραμμένος οίνος) όλων των βαθμών από το 0 έως το 15, με την κράση (ανάμειξη) άκρατου οίνου (15 βαθμών) και Ειδύλλι.

·       Κρασί του 2008 χωρίς προβλήματα για όλες τις Εποχές! Για όλες τις Φυλές! Για όλη την Οικογένεια!

·       Κρασί με προ-ανθο-κυανιδίνες ή OPC(2) γιατί δεν φιλτραρίστηκε

·       Κρασί αρχαιοελληνικό, γνήσιο βαρελίσιο στο μπουκάλι!

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.helession.gr

 

(1):

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Με γνώμονα την παρακαταθήκη των παραδοσιακών οινοπαραγωγών της πατρίδας μας και μελετώντας τις παραγωγικές διαδικασίες των προγόνων μας, το «ΗΛΕΣΙΟΝ» αναγέννησε τον αρχαιοελληνικό Άκρατο Οίνο και το Ειδύλλι, τα οποία όταν ενωθούν μας δίνουν τον Κεκραμμένο Οίνο, τον οποίο σήμερα ονομάζουμε κρασί.

Άκρατος Οίνος + Ειδύλλι = Κεκραμμένος Οίνος (κρασί)

Οι μελετητές του «ΗΛΕΣΙΟΝ», αφού εμβάθυναν στους αρχαίους και παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής και τις εμπειρίες των προγόνων μας, στη συνέχεια μελέτησαν στις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες και σχεδίασαν προϊόντα, που να συνάδουν με αυτά των σημερινών γνώσεων της Μεσογειακής διατροφής. Ζωογόνος πυρήνας η «δύναμη του σπόρου» και πολλά από τα συστατικά των παλαιών και αρχαίων προϊόντων, χωρίς τη χρήση συντηρητικών κι άλλων τοξικών χημικών.

…Και δικαιώθηκαν! Δύο χρόνια μετά οι οίνοι του ΗΛΕΣΙΟΝ άντεξαν τις αντιξοότητες και τα προβλήματα της συντήρησής τους.

Πετύχαμε Αρχαιοελληνικό Οίνο χωρίς συντηρητικά !

Ο Άκρατος Οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ είναι φυσικός, μέρος της Μεσογειακής διατροφής και του Γαλλικού παράδοξου(2). Δεν περιέχει συντηρητικά (θειώδη είτε τοξικά χημικά και χρώματα) και δεν φιλτραρίστηκε!

Δημιουργήθηκε το «Ειδύλλι», ένα υδατικό συμπλήρωμα από απόσταγμα του μούστου. Του μούστου, που δημιούργησε τον Άκρατο Οίνο. Το «Ειδύλλι» δεν περιέχει οινόπνευμα και θερμίδες. Περιέχει σχεδόν όλα τα συστατικά του σταφυλιού, σε μικρότερες ποσότητες, χωρίς τα διατροφικά στοιχεία, που δίνουν θερμίδες!

Το «Ειδύλλι» αποτελεί το ιδανικότερο υλικό πρόσμιξης για τον άκρατο οίνο και φανταστικό ρόφημα για παιδιά και αθλητές. Αντικαθιστά υγιεινά το νερό.

Είναι το «κρασί» χωρίς οινόπνευμα για όλη την οικογένεια !

Ο Κεκραμμένος Οίνος είναι το «πάντρεμα» του Άκρατου Οίνου με το Ειδύλλι. Δημιουργείται, λοιπόν, ένα διαβαθμισμένο κρασί όλων των βαθμών από το 0 έως το 15 !

Έτσι, χιλιάδες χρόνια μετά τις μυσταγωγικές συναντήσεις των αρχαίων φιλοσόφων και των επιφανών ανδρών, έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το δώρο της αμπέλου, στην ίδια μορφή του αρχαιοελληνικού οίνου με ανέγγιχτη την αγνότητα της φύσης. Και συγχρόνως το «Ειδύλλι», το απόσταγμα μούστου, που δεν περιέχει οινόπνευμα.


(2): Λέγεται «Γαλλικό παράδοξο» γιατί παρατηρήθηκε επί αιώνες ότι οι Γάλλοι, αν και καταναλώνουν 2 με 3 φορές περισσότερο κορεσμένο λίπος από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, έχουν επίσης υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, ωστόσο εμφανίζουν κατά 2,5 φορές μικρότερο κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο.

Το φαινόμενο μελετήθηκε κυρίως στον περασμένο αιώνα. Τα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν πως το κόκκινο κρασί είναι αυτό που τους βοηθάει. Έτσι το περίφημο «Γαλλικό παράδοξο» άνοιξε το δρόμο για το συνεχώς αυξανόμενο επιστημονικό ενδιαφέρον σχετικά με τα οφέλη του κρασιού «ερυθράς οινοποίησης».

Η κύρια ευεργετική δράση του κρασιού ερυθράς οινοποίησης οφείλεται στις ουσίες, που περιέχει (αντιοξειδωτικά συστατικά), οι οποίες βοηθούν στην αύξηση της καλής χοληστερόλης HDL, και σε πολύ μικρότερο βαθμό στο οινόπνευμα.

Αυτό συμβαίνει γιατί η ευεργετική δράση του κρασιού δεν έχει να κάνει τόσο με την περιεκτικότητά του σε αλκοόλ, αλλά κυρίως λόγω των συστατικών που περιέχει. Μάλιστα έρευνες που έγιναν με κρασί χωρίς αλκοόλ έδειξαν πως εξακολουθεί να έχει θετικές επιδράσεις στην καρδιά το ίδιο και οι φρέσκοι χυμοί σταφυλιού. Το πρόβλημα του χυμού από κει και μετά είναι η συντήρησή του σαν προϊόν και η συντήρηση των ευεργετικών ουσιών, που με την κατάψυξη ή το βρασμό καταστρέφονται.

Ο καθηγητής Masquelier μελέτησε πολύ βαθιά και αναλυτικά τα οφέλη του κρασιού και τις αντιοξειδωτικές ουσίες, που περιέχονται σε αυτό και απομόνωσε μιά ισχυρή ομάδα φυσικών αντιοξειδωτικών ουσιών τις ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες (OPC)

Έχοντας πολύ περισσότερες θέσεις ικανές να εξουδετερώσουν ελεύθερες ρίζες, οι OPC έχουν πολύ ισχυρότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από τις βιταμίνες Ε και C. Επιπλέον οι OPC προστατεύουν τη βιταμίνη C από τις οξειδώσεις. Οι OPC περιέχονται στον φλοιό και κυρίως στους σπόρους του σταφυλιού, απ’ όπου και εξάγονται για ιατρική χρήση. Αυτό ονομάζουμε η «Δύναμη του Σπόρου». Εσείς αν ήσασταν φυτό πού θα δίνατε την «δύναμή» σας; Βεβαίως στον απόγονό σας. Μόνο που ο απόγονος των φυτών δεν είναι ο καρπός αλλά ο σπόρος!

Οι Oligomeric Proanthocyanidins (OPC), επίσης γνωστές ως Proanthocyanidin, pycnogenol, leukocyanidin και leucoanthocyanin) ανήκουν στα βιοφλανοειδή (flavonoids). Ανακαλύφθηκαν το 1936 από τον καθηγητή Ζακ Masquelier, που τις ονόμασε βιταμίνη P, το όνομα όμως δεν επεκράτησε και σήμερα ονομάζονται OPC. Ήταν ο Masquelier ο πρώτος που ανέπτυξε τις τεχνικές για την εξαγωγή τους από τους σπόρους σταφυλιού (grape seed extracts), μια πλούσια πηγή OPC. Οι OPC χρησιμοποιήθηκαν από τότε στην Γαλλία σαν θεραπευτικά συμπληρώματα και στην υπόλοιπη Ευρώπη από τη δεκαετία του '80.

Ήδη μέχρι το 1987 είχαν συσσωρευτεί τόσα πειστικά στοιχεία για τη δράση και την αποτελεσματικότητα των OPC, ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατοχύρωσε τις εργασίες του Masquelier με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Νο 4698360, αναγνωρίζοντας στο μεγάλο ερευνητή την αξία μιας ανακάλυψης. Το δίπλωμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η ανακάλυψη προσφέρει μία μέθοδο για την πρόληψη και καταπολέμηση των επιβλαβών βιολογικών αποτελεσμάτων των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό θερμόαιμων ζώων και στον άνθρωπο, συγκεκριμένα, για εγκεφαλική συρρίκνωση, μειωμένη οξυγόνωση ιστών εξ αιτίας αρτηριοσκλήρυνσης, καρδιακό ή εγκεφαλικό έμφραγμα, ανάπτυξη καρκίνου, ισχαιμία, αλλοίωση αρθρικού υγρού, εκφύλιση κολλαγόνου και άλλα».

Δεν αποτελεί παράδοξο για τους μελετητές του ΗΛΕΣΙΟΝ ότι ο αρχαιοελληνικός οίνος που προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές ποικιλίες υπερέχει από τις γαλλικές μαζικές σημερινές παραγωγές και συνάδει περισσότερο στο γαλλικό παράδοξο!

 

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.helession.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σύνδεση