Εκτύπωση

Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

on . Δημοσιεύθηκε στο Κωνσταντινούπολη

manos_loizosΤο Σάββατο 2 Απριλίου 2011 και ώρα 6.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Λύκειο μουσική εκδήλωση με θέμα: « Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο», από μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ζωγραφείου, οι μικροί «καλλιτέχνες» του 6ου Δημοτικού σχολείου, με 15μελή ορχήστρα και 30μελή χορωδία,  ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και ενθουσίασαν, με τα τραγούδια του Λοΐζου, τους παραβρισκόμενους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Γιάννης Θ. Δεμιρτζόγλου και συνέχισαν με την κιθάρα τους οι μαθητές του Ζωγραφείου  ο Βασίλης Αρίκας και η Νατάσα και Έφη Κόκορη .

Ένα μεγάλο «μπράβο» στην μουσικό του σχολείου κ. Μπαρμπαγιάννη  Χριστίνα, η οποία, με πολλές πρόβες, εκτός ωραρίου του σχολείου, κατόρθωσε να συντονίσει τους «μουσικούς» και «τραγουδιστές» ηλικίας 11 και 12 ετών.

Ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαμβακερός Αντώνιος, που συνόδευε το σχολείο, προσκάλεσε το διευθυντή του Ζωγραφείου κ. Γιάννη Θ. Δεμιρτζόγλου  να συμμετάσχει με μαθητές του Λυκείου σε εκδήλωση, που από κοινού θα αποφασιστεί. στην Αλεξανδρούπολη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, οι οποίοι στο τέλος της εκδήλωσης, είπαν ένα τραγούδι και χόρεψαν παραδοσιακούς μακεδονίτικους χορούς, με αποτέλεσμα να στηθεί ένα «χορευτικό» πανηγύρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ζωγραφείου, δίνοντας ζωντάνια με τις φωνές και τα σφυρίγματά τους σε όλο το κτίριο.

Σύνδεση