Αποδεικνύεται η δύναμη της Ελλάδας-Ανοιγμα στις ισχυρές οικονομίες  της Ασίας

Η φωνή του ΕΕΑ σε πάνω από 20 χώρες του κόσμου

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται στην πράξη ο ουσιαστικός και παρεμβατικός λόγος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για θέματα που σχετίζονται με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, με συνέντευξή του, συμμετείχε σε ντοκιμαντέρ- στο οποίο μιλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας- και που απευθύνεται σε πολίτες 20 και πλέον χωρών (μεταξύ των οποίων Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ινδία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, Μογγολία, Νεπάλ, Ινδονησία, Λάος, Καμπότζη, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν, Μαλαισία, Σρι Λάνκα, Μιανμάρ, Μπουτάν, Φιλιππίνες).

Αυτό καταδεικνύει περίτρανα ότι οι απόψεις και θέσεις των Ελλήνων μικρομεσαίων επιχειρηματιών, «ξεφεύγουν» πλέον από τα στενά ελληνικά όρια και γίνονται παγκοσμίως γνωστές.

Τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι: «O ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ/THE MARITIME SILKROAD».

Στο ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά στην συμμετοχή της αντιπροσωπείας του ΕΕΑ στην ελληνική αποστολή κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού της στην Κίνα, ενώ τονίζεται η πρόθεση της κινέζικης πλευράς να επενδύσει στην Ελλάδα.

Το θέμα που πραγματεύεται αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ είναι η χαρτογράφηση των αλλαγών και ευκαιριών που δρομολογούνται στις χώρες -σταθμούς των νέων δρόμων του μεταξιού (χώρες της ΝΑ Ασίας, Αφρικής, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο), και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Η σειρά THE MARITIME SILKROAD, είναι συνέχεια της επιτυχημένης σειράς, ΤΗΕ ΝEW SILK ROAD Season1, βραβευμένης στο Νew York Film Festival/Best Documentary International Affairs /bronze medal.

Την συνέντευξη από τον Πρόεδρο του ΕΕΑ είχε ζητήσει ο κ. Γιώργος Καλομενόπουλος, ο οποίος συνεργάζεται σαν Researcher /Producer με το Channel News Asia όπου έχει έδρα την Σιγκαπούρη.

Ακολουθεί το video που παραχώρησε στο ΕΕΑ ο κ. Γ. Καλομενόπουλος.

 

Πηγή