Αγριεύει η κόντρα Βαξεβάνη με τους Έλληνες Δικαστές 

“Απορριπτέος κάθε υπαινιγμός ή οποιαδήποτε κακοήθης καταγγελία” απαντά με δελτίου Τύπου η εισαγγελία Εφετών σε δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc, που εμφανίζουν εισαγγελείς και δικαστικούς λειτουργούς να συγκαλύπτουν δικογραφίες σχετικά με δραστηριότητες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Στα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά σε “δικαστικό πραξικόπημα” ώστε “να βγάλουν καθαρό” τον κ. Βγενόπουλο, τον οποίο ζητούν οι κυπριακές αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης οικονομικών αδικημάτων. Με δελτίο Τύπου της, η εισαγγελία Εφετών, όχι μόνο απορρίπτει τις καταγγελίες του περιοδικού, αλλά περνά και στην αντεπίθεση, αναφέροντας πως γεννά απορίες και ερωτηματικά η “πεισματική εμμονή και έντονη προσπάθεια” του εκδότη του περιοδικού για την ανάθεση και χειρισμό της υπόθεσης του επιχειρηματία σε συγκεκριμένο εισαγγελέα, “στο πρόσωπο του οποίου όμως, συντρέχει νόμιμος λόγος αποκλεισμού”. “

«Η πολύπτυχη αυτή υπόθεση διερευνάται, στο σύνολό της, από περισσότερους του ενός δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, με αποτέλεσμα να είναι εκ των προτέρων απορριπτέος κάθε υπαινιγμός ή οποιαδήποτε κακοήθης καταγγελία για συγκάλυψή της» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της εισαγγελίας. «Αντίθετα, εύλογες απορίες και ερωτηματικά, γεννά η πεισματική εμμονή και έντονη προσπάθεια του εκδότη του περιοδικού για τον χειρισμό της υπόθεσης αυτής, στο σύνολό της, αποκλειστικά από συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό, στο πρόσωπο του οποίου όμως, συντρέχει νόμιμος λόγος αποκλεισμού».

Η εισαγγελία Εφετών καταλήγει, λέγοντας πως σε κάθε περίπτωση “καμία απολύτως εξωτερική φωνή από οπουδήποτε κι να προέρχεται, δεν πρόκειται να διαπεράσει τους τοίχους του δικαστικού μεγάρου, ούτε και να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο την νόμιμη πορεία όλων, ανεξαιρέτως, των υποθέσεων που εκκρεμούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βαξεβάνης την τελευταία πενταετία έχει χάσει σειρά από δικαστικές διαμάχες για “δημοσιεύματα και έρευνες” τα οποία κρίθηκαν και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό ανακριβή και συκοφαντικά, ενώ για κάποια από αυτά του αποδόθηκε και δόλος από πλευράς των εγκαλούντων. Για την συγκεκριμένη υπόθεση στην διαμάχη του με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο εκκρεμούν τρεις ακόμα αγωγές και αντίστοιχα μηνύσεις, ενώ αύριο αναμένεται να του κατατεθεί και νέα αγωγή και μήνυση. Τέλος τονίζεται ότι σε πολλές ανοιχτές υποθέσεις που έχει ο Κ. Βαξεβάνης με τη Δικαιοσύνη ακολουθεί παρελκυστική τακτική, ζητώντας διαρκώς αναβολές, ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι ο ίδιος ο ενάγων, όπως πχ στην διαμάχη του με το αξιωματούχο της ΕΥΠ, Κ.Α.