Από το Planet-Greece

Ένα απίστευτο παρασκήνιο διαδραματίζεται ενόψει του συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ, όπου από την εκλογική διαδικασία θα προκύψει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Διαβάστε αποκλειστικά στο planet-greece όλες τις λεπτομέρειες να φρίξετε…

Φαίνεται ότι οι… επαναστάτες απερχόμενοι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που εκπροσωπούνται από την «Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος» αποδεικνύονται περισσότερο καρεκλοκένταυροι από τους συναδέλφους που καταγγέλλουν.

Ο Γιώργος Σαββίδης – απελθών πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ – συνασπίζεται με όλους μετά από ένα απίστευτο γαϊτανάκι συναλλαγής με τις υπόλοιπες παρατάξεις της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να αναχαιτίσει τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους», που κέρδισαν τις πρόσφατες εκλογές, με πάνω από 10% διαφορά από τον δεύτερο.

Η υπόθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί όλοι όσοι προσπαθούν να συνασπιστούν αυτοσυστήνονται ως… αντιμνημονιακοί! Είναι απορίας άξιο, ωστόσο, πώς οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», που κατέβασαν ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο έχοντας δεχθεί σκληρή πολεμική από την ίδια την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, η οποία στήριξε ανοιχτά τους «Δημοσιογράφους για τη Δημοσιογραφία» του Πάνου Σόμπολου, να χαρακτηρίζονται ως… μνημονιακοί!

Θυμίζουμε ότι οι κατά τα άλλα… μνημονιακοί Ενωμένοι Δημοσιογράφοι είναι οι ίδιοι που όταν έκλεισε η ΕΡΤ έδωσαν μάχη να κλείσουν ΟΛΑ τα ΜΜΕ, τη στιγμή που οι υπόλοιπες παρατάξεις έδιναν τις εξαιρέσεις στα «δικά τους» Μέσα τη μία μετά την άλλη, με αποτέλεσμα ο κλάδος να οδηγηθεί σε οδυνηρή ήττα, με τις γνωστές σε όλους συνέπειες.

Με ποιους, λοιπόν, πάει να συνασπιστεί ο κύριος Σαββίδης; Με τους σκληρά μνημονιακούς «Δημοσιογράφους για τη Δημοσιογραφία» και με τους «Μαχόμενους Δημοσιογράφους» που παρουσίασαν συρρίκνωση άνω του 70% της δύναμής τους σε σχέση με τις προ τριετίας εκλογές, με αρχηγό την κυρία Νανά Νταουντάκη. Η κυρία Νταουντάκη είναι εκείνη που την περίοδο 1997 – 1999 έδινε τον νυν υπερ πάντων αγών να φύγουν οι συνταξιούχοι από τα συνδικαλιστικά όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ. Σήμερα, ούσα συνταξιούχος, ξέχασε όλα εκείνα για τα οποία μαχόταν και διαδίδει ότι θα αποχωρήσει όταν βρεθούν άξιοι αντικαταστάτες της από τη νέα γενιά! (το ποιος θα το κρίνει είναι ηλίου φαεινότερο).

Ο κύριος Σαββίδης επίσης φαίνεται ότι έχει κλείσει συμφωνία να συνεργαστεί με την «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων», του Δημήτρη Τσαλαπάτη. Εδώ μιλάμε για ΤΗΝ έκπληξη! Ο κύριος Τσαλαπάτης που συνδικαλίζεται από την δεκαετία του ’90 και βλέπει εαυτόν ως τον μόνο προσφέροντα ουσιαστικό έργο (!), διαβλέπει ότι με την τρομακτική άνοδο των Ενωμένων Δημοσιογράφων κινδυνεύει να μην βγάλει ούτε μία έδρα μες στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ! Ο συνδικαλιστικός κατήφορος του απόμαχου της δημοσιογραφίας, όμως, έχει πολλά επεισόδια. Συστήνει τον εαυτό του ως αντιμνημονιακό. Όμως σπεύδει να τείνει χείρα συνεργασίας με την παράταξη Σόμπολου και… Βούλτεψη. Επίσης, προκειμένου να μην μείνει εκτός συνδικαλιστικών «μαγειρεμάτων» δεν λέει όχι στον Σαββίδη και την παράταξή του, της οποίας όμως ηγετικό στέλεχος είναι και ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης. Ακόμη και οι τοίχοι έχουν να λένε στην οδό Ακαδημίας για τις βρισιές και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του κυρίου Τσαλαπάτη, προς τον κύριο Τρίμη, με τον τελευταίο να έχει παραδώσει ουκ ολίγες φορές μαθήματα ήθους, υπομονής κι αυτοσυγκράτησης. Σε ότι αφορά φήμες, που φέρουν τον κύριο Τσαλαπάτη να λέει στους διαδρόμους της ΕΣΗΕΑ ότι μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να πάρει τον τηλέφωνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο και με εντολή του να ρίξει την κυβέρνηση, ελέγχονται…

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το πώς οι Financial Crimes φέρονται, σύμφωνα με όσα διαδίδει η πλευρά Σαββίδη, σύμφωνη να συμπράξει με όλους τους παραπάνω. Ιδεολογικά η παράταξη είναι απέναντι σε όλους, κυρίως λόγω ΕΡΤ, αφού στις τάξεις της είχε αρκετούς άνεργους από το ΕΡΤopen! Πώς θα δώσουν τα χέρια αυτοί με την παράταξη Σόμπολου και της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη;

Η τελευταία, να επισημάνουμε ότι προσερχόμενη να ψηφίσει στις εκλογές δέχθηκε σκληρή κριτική στην είσοδο της ΕΣΗΕΑ από υποψήφιο των Financial Crimes σχετικά με την ΕΡΤ, στον οποίο η ίδια απήντησε: «αυτά να τα κάνετε όταν φέρετε την Χούντα στην Ελλάδα. Εδώ δεν περνούν».

Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι, της Μαρίας Αντωνιάδου, έχουν μέχρι στιγμής παραδώσει μαθήματα ήθους και δημοσιογραφικής υπερηφάνιας, που είχαν τα τελευταία χρόνια εκλείψει από τον κλάδο. Κατά την εκλογική διαδικασία, ουδέποτε προκάλεσαν κανέναν και όλοι οι υποψήφιοι από τις αντίπαλες παρατάξεις είχαν να λένε για την συμπεριφορά των υποψηφίων των Ενωμένων. Ήδη έχουν αποφασίσει να προτείνουν ως υποψήφιο πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ στο συνέδριο, που ξεκινάει τις εργασίες του στις 2 Οκτωβρίου, τον Δημήτρη Κουμπιά. Φαίνεται ότι με τη δυναμική του 33% που έχουν είναι πολύ πιθανό να καταλάβουν τις 3 από τις συνολικά 5 έδρες της ΕΣΗΕΑ στο νέο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ.

Εν κατακλείδι, οι ψηφοφόροι – δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ έστειλαν για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες το μήνυμά τους μέσω της κάλπης. Η αρχή έγινε με τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ, για συνεχιστεί με τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ και τώρα με την ΠΟΕΣΥ. Θέλουν «φρέσκους» ανθρώπους με νέες ιδέες, που αφουγκράζονται τα προβλήματα του κλάδου και δίνουν μάχες για να τα επιλύσουν, μακριά από υπόγειες συναλλαγές με κομματικούς μηχανισμούς και σάπιες αγκυλώσεις του παρελθόντος. Όμως, οι «δεινόσαυροι» της οδού Ακαδημίας δεν μπορούν να δεχθούν ότι χάνουν τα… πελατειακά προνόμια και τις «κλίκες» που με τόσο κόπο είχαν χτίσει επί σειρά ετών. Και προκειμένου να κρατηθούν στις καρέκλες τους συμμαχούν και με τον διάβολο, και βέβαια όλα αυτά όχι για το συμφέρον του κλάδου…