ή αλλιώς το διακύβευμα του αποτελέσματος των εκλογών της 25ης Μαϊου και το πολιτικό σύστημα. Ανάλυση ρεπορτάζ για όσα έρχονται(…) και  πληροφορίες που βλέπουν πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας..{ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ-ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ}.  

Του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου

Στις ευρωεκλογές (και αυτοδιοικητικές) εκλογές της 25ης Μαϊου  του 2014 αυτό που διακυβεύεται σίγουρα  δεν είναι η παραμονή στην εξουσία των κυρίων  Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κύβος  ερίφθει. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί.   Αυτή η υπόθεση έχει τελειώσει. Και οι δυο-Σαμαράς και Βενιζέλος-  το γνωρίζουν πολύ καλά. Ήδη έχουν δρομολογήσει και το πώς ακριβώς θα θάψουν και θα εξαφανίσουν  τα χρέη εκατομμυρίων ευρώ που οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή σε εσένα Έλληνα  βαριά και χυδαία φορολογούμενε Πολίτη,  και τα δυο κόμματα πάνω από 300 εκατομμύρια ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Ήδη προετοιμάζουν και τα νέα πολιτικά σχήματα με νέα ΑΦΜ και έχουν φροντίσει με τις ανάλογες τροπολογίες που έχουν  ψηφιστεί όπως πάντα νύχτα,  να … τους χαριστούν όλα αυτά τα υπέρογκα ποσά. Όπως χαρίστηκαν 100αδες εκατομμύρια ευρώ στα γνωστά συγκροτήματα τύπου. Χάρισαν χρέη σε βιομήχανους σε εφοπλιστές. Σε εκδότες.  Σε εργολάβους. Σε μέγαρα και εταιρίες. Χάρισαν ένα σκασμό λεφτά. Τόσα χάρισαν που αν επεδίωκαν να τα εισπράξουν είτε  θα είχαμε ανακουφίσει μεγάλο μέρος του χρέους είτε αν είχαν διατεθεί στην  πραγματική οικονομία θα είχε μειωθεί αισθητά η ανεργία. Τα ποσά που χάρισσαν οι κυβέρνησεις Σαμαρά, Παπαδήμου και Παπανδρέου την τελευταία 4ετια σε ΜΜΕ εκδότες εργολάβους και τις γνωστές οικογένειες  ξεπερνούν το 1.000.000.000 ευρώ! Ναι ένα δισεκατομμύριο ευρώ!  Χρέη που χάρισαν φυσικά  στις γνωστές 10 -15  οικογένειες της ολιγαρχίας των βαρόνων που κυβερνούν  την Ελλάδα πίσω από τους πολιτικούς μαριονέτες εδώ και 40 χρόνια!  Μόνον τα χρέη των ΜΜΕ από το 1995 μέχρι και το 2010 ξεπερνούν τα 22 δις! Το ποσό ακριβώς που έλειπε ως ισόποσο πριν πειράξουν τα νούμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του το 2010… για να μπούμε στο ΔΝΤ και στην Τρόϊκα…  Θα πούμε όμως για αυτό το θέμα στην νέα μεγάλη έρευνα που θα αρχίσει να δημοσιεύεται για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα λίαν συντόμως. Με ονόματα,  αναλυτικά  ποσά και  άγνωστα γεγονότα στο ευρύ κοινό εδώ και τρεις 10ετιες που θα δουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά.

Αυτό το σκάνδαλο με τα χρέη των καναλιών και των εκδοτών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλα τα σκάνδαλα της 30ετιας ΠΑΣΟΚ και της 10ετιας της ΝΔ. Καμία απολύτως!  Είναι αυτόνομο.  Για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο μόνον εδώ θα διαβάσετε. Πουθενά αλλού και το γιατί το ξέρετε. Το αντιλαμβάνεστε…  Όπως πάντα με στοιχεία. Αποδείξεις και ντοκουμέντα.  Όλα αυτά εις βάρος βέβαια  του Ελληνικού λαού. Εις βάρος και εναντίον του έλληνα φορολογούμενου Έλληνα.

Σε  αυτή την κάλπη λπιπόν, της 25ης Μαϊου, όλοι θα βγουν νικητές και όλοι θα είναι ηττημένοι. Όλοι πλην ενός… Ωστόσο  αυτό που θα εξαχθεί ως παραγωγικό  πολιτικό αποτέλεσμα,  αυτό καθ αυτό το ποσοστό που θα επιμεριστεί στους πολιτικούς και παλαιοκομματικούς  συνδυασμούς  ,   δεν είναι φυσικά  ούτε,  αν το τελικό  ποσοστό των δυο «μονομάχων» -ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ-  θα δρομολογήσει  πολιτικές εξελίξεις και αναγκαστικά θα  οδηγήσει  σε πρόωρες –έτσι και αλλιώς λίαν συντόμως  θα πάμε  και σε  – εθνικές εκλογές. 

Σε αυτές τις εκλογές της Κυριακής της 25ης Μαϊου ούτε διακυβεύεται  το  αν θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία –γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έρθει, θέλει δεν θέλει,  στην εξουσία,  αυτά είναι δρομολογημένα και (προ)αποφασισμένα  από άλλους όπως αποκαλύπτεται,   αφού ορισμένα από  τα πιο επιφανή, και εσχάτως πιο προβεβλημένα,  ενδεχομένως (μένει να αποδειχθεί αν θα είναι και ) αξιόλογα στελέχη του,  τα έχουν βρει, και μάλιστα  πολύ καλά με τα διεθνή κέντρα εξουσίας, στην Ουάσιγκτον, στο Τέλ α βίβ,  και στο Βερολίνο.   

Το μόνον που δεν γνωρίζουν στην Κουμουνδούρου είναι ότι όλοι εκείνοι που τους σπρώχνουν στα δώματα της εξουσίας, πως αυτοί οι ίδιοι κύκλοι  έχουν από καιρό  δρομολογήσει και πως ακριβώς θα φύγουν νύχτα οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ,  έντρομοι… Από τα γεγονότα και τις  δυσμενείς και δυσχερείς δραματικές πολιτικές εξελίξεις, που εν τω μεταξύ θα έχουν δρομολογηθεί επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των συνεταίρων στην νέα συγκυβέρνηση που έχει προσχεδιασθεί και προαποφασισθεί πριν από εμάς για εμάς…  

Στην  θητεία αυτή  της κυβέρνησης-του ΣΥΡΙΖΑ-  θα σκάσει η μεγάλη βόμβα. Θα γίνει δηλαδή αυτό που όλοι φοβούνται και σιγοψιθυρίζουν από το 2012…  Όχι το πολιτικό ατύχημα, στην πολιτική μόνον ατυχήματα δεν συμβαίνουν όλα προσχεδιάζονται… Θα έρθει δηλαδή  η μεγάλη-ανεξέλεγκτη ή όχι θα δείξει από την διασπορά πρακτόρων ξένων κέντρων που υπάρχουν έτσι και αλλιώς στην χώρα διάσπαρτοι εδώ και τρία χρόνια-  κοινωνική έκρηξη που θα πυροδοτήσει σειρά  γεωπολιτικών αλλά κυρίως τραγικών και οδυνηρών  δραματικών εξελίξεων εντός των συνόρων της χώρας. Εξελίξεις που θα αλλάξουν πολλά και περιφερειακά, συμπεριλαμβανομένων με  στρατιωτική εμπλοκή  και αυτών των Σκοπίων της Αλβανίας και φυσικά της Τουρκίας.  

Ήδη στην Βουλγαρία προετοιμάζονται, με μυστικές ασκήσεις του στρατού,  για το σοβαρό ενδεχόμενο  αντιμετώπισης μεγάλου κύματος προσφύγων ώστε να μην πιαστούν απροετοίμαστοι όπως το 1992 με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας…

Υπάρχει καταστρωμένο  σχέδιο εκτροπής και ανατροπής. Σχέδιο αλλαγής και επαναχάραξης  εθνικών συνόρων συνολικά στην ευρύτερη περιοχή. Σχέδιο που προβλέπει νέα ισχυρά κράτη δορυφόρους των ΗΠΑ στην περιοχή… Σχέδιο που θα το δούμε να εξελίσσεται stepbystepτο προσεχές διάστημα. Οι βάσεις έχουν μπει, χρόνια πριν,   το ίδιο  και οι προϋποθέσεις…

Ας τα έχει αυτά υπόψη του ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίως η ομάδα που ασχολείται με την εξωτερική πολιτική και ας πράξουν ανάλογα… Περισσότερα, για αυτό το σχέδιο,  δεν είναι ούτε της ώρας ούτε της παρούσης… Θα έρθει η στιγμή που θα γράψουμε και θα αποκαλύψουμε πολύ περισσότερα και με λεπτομέρειες για αυτή την υπόθεση… Απλά εδώ κάνουμε μια πρώτη νύξη για να αφυπνίζονται κάποιοι και κάποιοι άλλοι να τεθούν σε εγρήγορση…     

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Μαϊου, αν  δεν  έχουμε κάποιο μεγάλο απροσδόκητο «τυχαία προσχεδιασμένο»  γεγονός  που θα μπορούσε να μετατρέψει την νύχτα των εκλογών σε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου ή νύχτα των κρυστάλλων… ανεξαρτήτως των διαδικασιών που θα επιλεγούν και θα ακολουθηθούν  για την «ομαλή έξοδο» των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου και την παράδοση της εξουσίας στο επόμενο πολυσυλλεκτικό κυβερνητικό σχήμα, σίγουρα αυτό που θα επιφέρει,  την επομένη των εκλογών είναι να  δρομολογήσει εξελίξεις και μάλιστα ραγδαίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και της «Νέας Ελλάδας» που έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Αντώνης Σαμαράς.   

 

Αβραμόπουλος και Μπακογιάννη είναι ήδη σε μυστικές διαπραγματεύσεις για την επόμενη ημέρα. Το ίδιο και άλλες μικρό ομάδες όπως αυτή υπό τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που δρα προσεχτικά και απολύτως μυστικά… και προς κάθε κατεύθυνση… Με τους δικούς του ανθρώπους και την δική του ομάδα.   

Η κυρία Μπακογιάννη πάντως  δεν θέλει πλέον άλλη εμπλοκή με τα εσωτερικά της ΝΔ της αρκεί μια θέση ξεχασμένη σε κάποιο διεθνή οργανισμό ή μια θέση επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αρκεί να είναι μακριά… ίσως  γιατί  γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τι  πολιτικό τσουνάμι έρχεται… τι θύελλα πλησιάζει… τι μπόρα και τι κεραυνοί θα πέσουν… αρκεί να μην είναι στο δικό της κεφάλι… έτσι και αλλιώς ήδη οι μητσοτάκηδες είναι υπέρ αρκετοί στο πολιτικό εκδοτικό και mediaακό σύστημα. Αφήνει χώρο λοιπόν η μεγάλη Κυρία της πολιτικής  και για τα άλλα νεότερα  μέλη της οικογένειας….

Το όνειρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να δει την θυγατέρα την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Ελλάδος δεν ευδόκησε ακόμα… Ίσως όμως να το δούμε και αυτό, την Ντόρα Πρωθυπουργό  της Ελλάδος,  σε μια μεταβατική  κυβέρνηση από τις πολλές που θα έχουμε στις αλλεπάλληλες και διαδοχικές κυβερνήσεις συνασπισμού που θα συγκροτηθούν τα προσεχή χρόνια στην Ελλάδα.  Στην πολιτική όλα μπορεί να συμβούν. Όλα. Ακόμα και αυτά που τώρα φαντάζουν ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Φανταζόταν κανείς συντηρητικός ότι με Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι της εξουσίας  της ΝΔ και της Ελλάδος θα υπήρχε κυβερνητική συνεργασία με το διεφθαρμένο πολιτικά και ηθικά ΠΑΣΟΚ; Όχι! Το είδαμε όμως. Όπως θα δούμε, Κυριακή κοντή εορτή, και κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ(δηλ ότι απομείνει από αυτή πια) με ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνεννοήσεις έχουν ήδη γίνει. Αυτό επιτάσσουν οι καιροί,  αυτό επιβάλουν οι αληθινοί αφέντες του κόσμου και διαχειριστές της εγχώριας και παγκόσμιας  εξουσίας…

Οι μυστικές επαφές καλά κρατούν… μέχρι και υπουργεία έχουν συζητηθεί.  Ξέρω τι σας γράφω…

 Αν δείτε με προσοχή εκείνη την μακροσκελή ανάλυση μας τον Ιούνιο του 2013 πριν συμβούν όλα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, ειδικά από τον Σεπτέμβριο,   θα καταλάβετε πολύ καλά κάποια πράγματα… δείτε την όσοι έχετε χρόνο. Θα εξάγετε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Το μόνον βέβαιον είναι ότι τίποτα στην πολιτική δεν είναι τυχαίο. Ούτε οι δολοφονίες…

 Όσα ήδη έχουμε γράψει-το 2013- , αρκετούς μήνες πριν γραφτούν και συμβούν και για Κυπριακό και για τις επενδύσεις των ΕλληνοΑμερικανών που ποτέ δεν ήρθαν και δεν θα έρθουν, και για  τις συναντήσεις Σαμαρά – Obama και για Σκοπιανό,  αλλά και για πολλά άλλα ζητήματα που επανέρχονται στην  επικαιρότητα δείτε και κρατείστε τα. Ούτε η έρευνα για την ΕΥΠ και όσα αποκαλύψαμε ήταν τυχαία. Και ακόμα έρχονται πολλές εξελίξεις περί την ΕΥΠ.  Ξέρουμε και γνωρίζουμε πολύ καλά  τι σας λέμε. Και κυρίως τι γράφουμε.  Εκεί μέσα(στα προηγούμενα Editorial) θα βρείτε πολλά από όσα ήδη έχουν συμβεί και τα γράφαμε ένα χρόνο πριν και πολλά από αυτά που έρχονται… όσοι κρατάτε αρχείο κρατείστε τα.    Και κρατείστε και όσα γράφονται και στην παρούσα ανάλυση μας.   

Τα φώτα της δημοσιότητας την επομένη των εκλογών μοιραία θα στραφούν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Το ποσοστό που θα λάβει η ΝΔ,  θα δρομολογήσει ιστορικές εξελίξεις και μια νέα διάσπαση βρίσκεται επί θύραις εκτός αν ο επίδοξος δελφίνος Δημήτρης Αβραμόπουλος που πάντα περίμενε αυτή την στιγμή καταφέρει να κρατήσει ενωμένη την ήδη έτσι και αλλιώς διαλυμένη, μετά τον Κώστα Καραμανλή συντηρητική φιλελεύθερη κεντροδεξιά  παράταξη. Πράγμα αδύνατο με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Μοιραία και η συντηρητική παράταξη σε βάθος χρόνου αφού πρώτα αυτοδιαλυθεί εις τα εξόν συνετέθη και μετρήσει τα κομμάτια και τα αποκαΐδια της   θα φτιάξει και εκείνη την δική της «Ελιά». Φυλλαράκι. Φυλλαράκι.  Αυτό είναι σχέδιο κανονικό. Δεν είναι τυχαία γεγονότα. Θα μοιάζουν ως πρόϊον αποτέλεσμα των πολιτικών εξελίξεων αλλά δεν είναι καθόλου έτσι.  Αυτά όλα έχουν προαποφασιστεί, εδώ και πολλούς μήνες, στις σουίτες της Μ. Βρετάνιας και του Plazaστο σύνταγμα,    στις Αθηναϊκές λέσχες και στην    γκαλερί Θεοχαράκη (απέναντι από την Βουλή εκείνο το νεοκλασικό κτήριο) που εδώ και τρία χρόνια μαζεύονται όλοι οι θαμώνες της εξουσίας. Δημοσιογράφοι. Εκδότες. Τραπεζίτες. Πολιτικοί. Πρέσβεις. Και διπλωμάτες ξένων χωρών.  Εκεί συζητούνται όλα. Έχουν ήδη γίνει σενάρια επί σεναρίων όχι μόνο για το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών αλλά και των επόμενων διαδοχικών αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων που θα ακολουθήσουν μόλις η χώρα μπει σε πολιτική περιδίνηση παρά τις προσπάθειες του συστήματος να φτιάξει βαλβίδα ασφαλείας… του συστήματος. Ποια είναι η βαλβίδα αυτή; Παρακάτω αναφέρεται και θα αναλυθεί διεξοδικά.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην  εξουσία.  Αργά η γρήγορα, το πόσο γρήγορα θα το δούμε την νύχτα της 25ης Μαϊου (του 2014)  εξ ου και η τεχνητή πολυγλωσσία, ως προς τα οικονομικά και την αντιμετώπιση της κρίσης,   για να μπερδεύει αλλά αυτά που πρέπει να έχουν ειπωθεί και άρα να έχουν κατοχυρωθεί ως πολιτικές θέσεις και «δεσμεύσεις», επομένως  ούτε αισθητά το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει. Όλοι θα είναι νικητές και όλοι ηττημένοι!

Εκτός από τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής! Αυτά θα είναι ο μόνος σίγουρος και αδιαμφισβήτητος νικητής και της Κυριακής της 25ης Μαϊου (του 2014).  Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν ενοχλεί. Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής αυτή την φορά  θα θεριέψουν! Το διψήφιο νούμερο θα είναι τέτοιο που πλέον  δεν θα επιτρέπει σε κανένα-ανόητο δήθεν υποκριτή  «δημοκράτη» του κώλου και της μπουρζουαζίας ,   λες όλοι  οι υπόλοιποι είμαστε, μιάσματα και φασίστες επειδή  απλά έχουμε διαφορετική άποψη από την δική τους-  πια να ονομάζει φασιστοειδή όλους αυτούς τους έλληνες που συνειδητά πια –και όχι επειδή είναι θυμωμένοι οργισμένοι ή εγκλωβισμένοι, θα επιλέξουν τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής και στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά κυρίως στην Ευρωβουλή. Τελεία και παύλα.  

Και ας μη σπεύσουν τα γνωστά γκρουπούσκουλα και ιντριγκαδόροι σπεκουλαριστές ψεύτες, λιγδιάρηδες και ψωμόλυσσες  να βάλουν ταμπελάκι όπως το κάνουν.  Πόρρω απέχουν οι προσωπικές μου ιδεολογικές απόψεις, τα ιδανικά και τα ιδεώδη μου,  από εκείνες της χρυσής αυγής. Για να το ξεκαθαρίζω. Σύμπτωση απόψεων σε κάποια ζητήματα ειδικά σε ότι αφορά την απεμπόληση των εθνικών ζητημάτων ναι αλλά όχι ταύτιση. Να ξεκαθαρίζει και αυτό γιατί εδώ και δυο χρόνια πολλά άκουσα…. Αλλά ουδέποτε απάντησα.    

Τους δίνουμε βήμα και τους προβάλλουμε όπως, κάνουμε για όλους και όπως  θα  έπρεπε να κάνουν όλα τα ΜΜΕ και όλοι οι δημοσιογράφοι. Ανεξαιρέτως. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία. Αυτό επιβάλει η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Οι ιδέες όποιες και αν είναι, ότι και αν πρεσβεύουν, όσο ακραίες και αν θεωρούνται –σήμερα-  αυτές μόνον με ιδέες αντιπαλεύονται. Οι ιδέες αν είναι δυνατές και αληθινές επικρατούν. Επιβιώνουν. Αντέχουν στο χρόνο. Αλλιώς εξαφανίζονται μαζί με τους εμπνευστές και διακινητές τους.  Χάνονται στην λήθη του χρόνου όταν είναι επιφανειακές.  Επιδερμικές. Ευκαιριακές. Καιροσκοπικές.

Λέγεται δε, και  σύμφωνα  πάντα με αμερικανούς αλλά και ευρωπαίους,  ψύχραιμους, παγωμένους, στεγνούς τεχνοκράτες αναλυτές που θέλουν να βλέπουν τις πολιτικές εξελίξεις χωρίς συναισθηματισμούς και πολιτικές συμπάθειες απλά με ψυχρή κοινή λογική βάση γεγονότων , ότι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής αυτή την φορά θα είναι τέτοια που  ενδέχεται να στείλουν στην ευρωβουλή  μέχρι και  τέσσερις  ευρωβουλευτές –κάποιοι μιλούν και για περισσότερους αν επαληθευθούν οι εκτιμήσεις και οι ψυχρές αναλύσεις τους. 

Αυτός είναι και μεγάλος φόβος του συστήματος  εδώ και 10ετιες. Ο μεγάλος φόβος και τρόμος του  οργανωμένου συνδικάτου του πολιτικού εγκλήματος και της διαφθοράς στην Ελλάδα δυστυχώς είναι οι ανεξέλεγκτοι της Χρυσής Αυγής. Είτε μας αρέσει είτε όχι.    Όχι βέβαια γιατί η ηγεσία της  Χρυσής Αυγής αποτελείται από αγγελούδια ή καλά παιδιά. Τουναντίον. Από όλα έχει ο μπαξές όπως σε κάθε κόμμα. Σε κάθε οργανωμένη ομάδα.  Άνθρωποι είναι με λάθη και  σοβαρό ποινικό  παρελθόν για αρκετά από τα στελέχη τους. Άλλο όμως αυτό και άλλο να προσπαθούν επειδή χαλάνε την σούπα να τους φορτώσουν εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου για πολλά από τα οποία ήδη οι δικογραφίες είχαν κλείσει και αποδώσει ευθύνες…   

Απλά,  όλη αυτή η «ηγετική»  ομάδα των «φουσκωτών παιδιών»  περί τον Νίκο  Μιχαλολιάκο-πλην Ηλία Κασσιδιάρη που  είναι αρκετά νεότερο στέλεχος – παρόλο που η Χ.Α.  πάντα ήταν, εντός, εκτός, και επί τα αυτά του πολιτικού  συστήματος,  ήδη από την 10ετια του 1980, εν τούτοις δεν ήταν αυτοί ή στελέχη τους  ποτέ στα γρανάζια της πολιτικής  εξουσίας. Να το ξεκαθαρίζουμε. Ευθέως και χωρίς περιστροφές.  Δεν έφαγαν. Δεν έκλεψαν. Δεν συμμετείχαν σε πολιτικές και άλλες  ρεμούλες. Δεν ήσαν εμπλεκόμενοι και διαπλεκόμενοι σε πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα στα 40 χρόνια που προηγήθηκαν. Δεν λαδώθηκαν. Δεν εκβίασαν για να πάρουν θέσεις και αξιώματα.  Δεν συμμετείχαν σε πολιτικές συναλλαγές  πολιτικής διαφθοράς.  Δεν έφαγαν τα άντερα τους σε εκατομμύρια δραχμές επί δραχμής ούτε κατασπάραξαν εκατομμύρια ευρώ! Να εξηγούμαστε. Αν είχαν τραγουδήσει και αυτοί στο πάρτη εκατομμυρίων και είχαν φάει τον άμπακο όπως τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και γενικά της αριστεράς τότε σήμερα θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα… Τιμωρούνται όχι για τις έστω ποινική εμπλοκή τους σε κάποιες εκ των υποθέσεων αλλά γιατί πήγανε κόντρα στο σύστημα. Και όταν λέω ποινική δεν εννοώ εμπλοκή σε οργανωμένη δολοφονία. 

Αυτοί μόνο έδερναν. Με τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής. Επί τρεις 10ετιες.   Δεν έκαναν ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις. Δεν ξεπουλούσαν τα πάντα για ψήφους. Δεν τους ένοιαζε. Αυτοί μόνο να δέρνουν θέλανε κουμουνιστές. Να συγκρούονται με ακροαριστερούς και εξωκοινοβουλευτικούς.  Να βαράνε θέλανε. Να εκτονώνονται.

Άλλοι ήσαν αυτοί που τους γαργάλησαν τα αυτιά και έπαιξαν με την ιδέα να τους βάλουν στο σύστημα… Να τους σαγηνέψουν στα γρανάζια της εξουσίας.  Άλλοι και αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί… Ποιοι ήσαν αυτοί και με ποιο σχέδιο…  Με ονόματα γεγονότα και  καταστάσεις που προηγήθηκαν και έχουν καταγραφεί…

Άλλοι τους ήθελαν ως κοινοβουλευτικό δεκανίκι για τα δύσκολα… που έρχονταν και τα ακόμα πιο δύσκολα που  έρχονται… Εκείνοι αντέδρασαν. Δεν μάσησαν και αρνήθηκαν. Έτσι από τον Φεβρουάριο του 2013 άρχισε να στήνεται, μεθοδικά και  βάση σχεδίου και με την βοήθεια ξένων πρακτόρων,   όλη αυτή η ιστορία περί εγκληματικής οργάνωσης.  Μόνο που το γλυκάκι δεν φαίνεται να δένει και τόσο καλά… εξ ου και όλοι οι δημοσιογράφοι του συστήματος φώναζαν και επέμεναν «να είναι δεμένη καλά η υπόθεση»…

Μου έλεγε μόλις προ ημερών,   έμπειρος δικαστικός συντάκτης στην Αθήνα,   με πείρα 30ετίας παρουσία επίσης άλλων διακεκριμένων δικαστικών συντακτών και νομικών  ότι «…όταν αρχίσουν οι δίκες –παρωδία έτσι τις είπε- θα γελάσει το χειλάκι κάθε Χρυσαυγίτη… Για εγκληματική τους πάνε, αλλά το πράγμα όντως δεν δένει,  σαν μαστροπούς και νταβατζήδες θα δικάσουν κάποιους εξ αυτών… και όχι όλους.» αυτό κρατήστε το. Γράφεται για πρώτη φορά.  

Τα ίδια φημολογούνται και στις τάξεις των δικαστικών.  Έμπειροι δικαστικοί  μου λένε πως «αυτή  η υπόθεση θα γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτούς που την έστησαν. Θα καταστήσουν την Χρυσή Αυγή για την επόμενη 10ετια βασικό παίχτη στο πολιτικό σκηνικό». Τα ίδια λένε και σχεδόν όλοι οι πολιτικοί από όλες τις πτέρυγες της βουλής στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν ενοχλεί.  Καλώς ή κακώς.  Ο κίνδυνος για το  διεφθαρμένο οικονομικό  πολιτικό εκδοτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο λέγεται Χρυσή Αυγή.  Θα μπορούσε να ήταν κάποιοι άλλοι. Δεν είναι όμως.  Η ιστορία όρισε ρόλους…

Για αυτά τα παιδιά, τα παιδιά του Νίκου Μιχαλολιάκου,  που από τα χρόνια του Νίκων  Αρκουδέα-εποχή κραταιού Ανδρέα  Παπανδρέου,  Σκουλαρίκη, Ευάγγελου Γιαννόπουλου κτλ- ακόμα από  την εποχή του Κώστα  Λαλιώτη αρκούσε ένα τηλέφωνο από την κρατική ασφάλεια   για να τους κατεβάσει στις διαδηλώσεις για το πολυτεχνείο,   να δείρουν δίπλα στους αστυνομικούς και τους ασφαλίτες, τους αναρχικούς και τους ακροαριστερούς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.  

Αυτή ήταν η μοναδική «διαπλοκή» και εμπλοκή της Χ.Α.  με το σύστημα και τα γρανάζια εξουσίας,  εξ ου και η μεγάλη επιρροή στις τάξεις της Αστυνομίας αλλά και του στρατού.  Και επ αυτού πια δεν χωρά αμφιβολία. Οι δυο υποψηφιότητες αξιοπρεπών απόστρατων αξιωματικών είναι μόνον ένα μικρό δείγμα της επιρροής που διαθέτουν στο στράτευμα και τούτο διότι έχουν πείσει τουλάχιστον ως προς την σταθερότητα και την προσήλωση τους στα μεγάλα εθνικά ζητήματα(Κύπρος Σκόπια Αιγαίο Θράκη Β. Ήπειρος, γενοκτονίες αλύτρωτες πατρίδες, μεταναστευτικό, τον  εξισλαμισμό που επιχειρείται συστηματικά,  και ένα σωρό άλλες εθνικές  διεκδικήσεις που κάποτε πρέπει να μάθουμε να τις φωνάζουμε και προς τα έξω)   και την αντιμετώπιση τους από την εκάστοτε εξουσία εδώ και 40 χρόνια.  Πολιτική εξουσία που έχει απεμπολήσει και ξεπουλήσει τα πάντα. Τα πάντα όμως…

 Η Χρυσή Αυγή ενόχλησε το σύστημα με τις περισσότερες από 2.500 ερωτήσεις και επερωτήσεις της στην διετία 2012 -2013 που στην πλειοψηφία τους είχαν να κάνουν με τα δάνεια των καναλιών και των εκδοτών. Ερωτήσεις και επερωτήσεις που είχαν να κάνουν  με τα μεγάλα έργα που δίδονται στις ίδιες οικογένειες. Εδώ και 40 χρόνια. Ερωτήσεις και επερωτήσεις που ασχολούταν και διερευνούσαν τις αδιαφανείς διαδικασίες για τις  χρηματοδότησης των κομμάτων. Η Χ.Α.,  κακά τα ψέματα ,  ενόχλησε γιατί τα έβαλε και μάλιστα άτσαλα και άγαρμπα  με το διεφθαρμένο πολιτικό εκδοτικό τραπεζικό  σύστημα. Με τις τράπεζες. Με τους εκδότες. Με τους γνωστούς ακριβοπληρωμένους προκλητικά  δημοσιογράφους που λένε και γράφουν συνειδητά μόνον  ψέματα ειδικά την τελευταία 5ετια!  

Το πόσο ευνοημένη και ενδυναμωμένη  θα βγει η Χ. Α. από την  κάλπη των ευρωεκλογών θα φανεί λίαν συντόμως. Το μόνο βέβαιο είναι τώρα πια ο κόσμος δεν θα ψηφίσει μόνον από θυμό και οργή ενάντια στο πολιτικό εκδοτικό τραπεζικό δημοσιογραφικό ανήθικο και διεφθαρμένο  σύστημα  αλλά συνειδητά και για ένα ακόμα λόγο.

Γιατί,  όλη αυτή η υπόθεση με την λυσσαλέα και μανιώδη  προσπάθεια, κυρίως από  πολύ συγκεκριμένα ΜΜΕ και  ακόμα πιο πολύ συγκεκριμένους εμπλεκόμενους και διαπλεκόμενους  δημοσιογράφους,    να τους αποδοθούν οι βαρύτατες  κατηγορίες για σύσταση διεύθυνση και οργάνωση εγκληματικής οργάνωσης, ειδικά  τώρα που ενοχλούν το σύστημα και όχι, αν δεχθούμε  ως σοβαρό, γνήσιο και αληθινό υλικό  όλες αυτές τις ενδείξεις τις προανακριτικής έρευνας,  αρκετά νωρίτερα και πάντως  πολύ   πριν αρχίσουν να ενοχλούν το πολιτικό εκδοτικό κατεστημένο. Πως ο κόσμος να πιστέψει όταν βλέπει να στήνεται ξεκάθαρα η υπόθεση με μάρτυρες που φοράνε κουκούλες ως δήθεν προστατευόμενους από τι; Και από ποιον να προστατευθούν; Άσε που από τους έξι οι πέντε έχουν ένα  πλουσιότατο ποινικό  μητρώο…

 Αν ο κόσμος δεν είναι υποψιασμένος ότι «εδώ κάτι δεν πάει καλά… κάτι δεν κολάει… κάτι δεν δένει…»  τότε θα πει πως το σύστημα έχει πια γερές, πολύ γερές,   ατσαλένιες  βάσεις και όχι μόνον θα ανεβάζει και θα κατεβάζει κυβερνήσεις αλλά θα παράγει πια και το δικό του πολιτικό προσωπικό…  Αν ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τι παιχνίδι παίζεται τότε θα πει πως το σύστημα επί 40 χρόνια δούλεψε τόσο καλά που οι ρίζες είναι τέτοιες και σε τόσο βάθος που για να ξεριζωθεί αυτό το τέρας της διαπλοκής,   μόνον με βία και αίμα θα γίνει αυτό όπως συνέβη  σε όλες τις διεφθαρμένες  κοινωνίες όλου του κόσμου  που όταν   έπιασαν πάτο μόνον τότε  ο λαός ξεσηκώθηκε. Ξεχύθηκε στους δρόμους και έπραξε ότι επιτάσσει το ιερό καθήκον προς την πατρίδα. Αν όπως πάνε οι εξελίξεις αργά η γρήγορα εκεί θα φτάσουμε τελικά. Δεν μένει άλλος δρόμος παρά να τεθεί σε ισχύ το άρθρο 120 του συντάγματος αφού έτσι και αλλιώς το σύνταγμα έχει ποδοπατηθεί. Έχει κουρελιαστεί…  

Αυτό που ξεκάθαρα διακυβεύεται στις εκλογές της 25ης  Μαϊου (2014) είναι η αντοχές του βαθιά διεφθαρμένου χυδαίου και ανήθικου πολιτικού συστήματος. Αν εξακολουθεί να επηρεάζει. Αν γίνεται  πιστευτό από τους πολίτες και τους απανταχού Έλληνες όλη αυτή η δικτατορία των εκδοτών και της ολιγαρχίας. Δεξιών και αριστερών.  Αυτό διακυβεύεται στις 25 Μαϊου του 2014.      

 

Αυτό που διακυβεύεται στις εκλογές τις 25ης Μαϊου του 2014 είναι η δυναμική του  οικονομικό  πολιτικό εκδοτικού διεφθαρμένου ανήθικου και χυδαίου συστήματος.  Αυτό διακυβεύεται με την ψήφο της Κυριακής της 25ης Μαϊου του 2014. Αν, και κατά πόσο δηλαδή ο Έλληνας  πολίτης, δέχεται, αποδέχεται  και καταπίνει αμάσητα όσα του σερβίρει καθημερινά  το οργανωμένο οικονομικό πολιτικό εκδοτικό δημοσιογραφικό  σύστημα. 

Αν πιστεύει όλα αυτά που του σερβίρουν, κανάλια εφημερίδες και ραδιόφωνα. Εσχάτως και μισθωμένα αδρά sites & blogs. Αυτό διακυβεύετε. Ορθά κοφτά. Αυτό και τίποτα περισσότερο. Όλα τα άλλα έχουν απλά δρομολογηθεί και προσχεδιαστεί… πριν από εμάς για εμάς…    

 Η ψήφος της 25ης Μαϊου θα δείξει,   θα καταδείξει και θα αποδείξει αν και κατά πόσο πιστεύει  ο Έλληνας Πολίτης όσα του λένε καθημερινά τα μέσα της απόλυτης διαπλοκής -εφημερίδες κανάλια ραδιόφωνα  βομβαρδίζοντας τον με στοχευμένη προσχεδιασμένη προπαγάνδα και παραπληροφόρηση  σε κάθε επίπεδο. Τεχνητή, συγκεκαλυμμένη  ή ξεκάθαρη προπαγάνδα, υπέρ όχι της συγκεκριμένης κυβέρνησης, αυτή η συγκυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά  -Βενιζέλου,   όπως και η επόμενη του κ. Τσίπρα αλλά  οι δυο  διαδοχικές  επόμενες κυβερνήσεις που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα μέχρι τουλάχιστον  και το 2016,  είναι αναλώσιμα προϊόντα για το πολιτικό διατραπεζικό εκδοτικό και δημοσιογραφικό διεφθαρμένο σύστημα και το κατεστημένο των 15 – 20 οικογενειών που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα της χώρας με κάθε τρόπο. Λέγε με ΕΣΠΑ. Κοινοτικούς και εθνικούς  πόρους. Δάνεια στα ΜΜΕ και στους εργολάβους.  

Ούτε φυσικά το αποτέλεσμα που θα βγει την νύχτα της 25ης Μαϊου θα φέρει ανατροπές και εκτροπές από  το «νεοσυσταθέν»   Ποτάμι των κυρίων   Κώστα Λαλιώτη(και των συν αυτώ εκδοτών Οικογένεια Λιβάνη κτλ), Κώστα  Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου,  Αντώνη  Σαμαρά Ευάγγελου Βενιζέλου, Γ. Μπόμπολα,  Σ. Ψυχάρη , Θ. Αναστασιάδη, Δ.  Κοντομηνά,  Μαγιέλου ,Γ. Αγγελοπούλου, -και άλλων ων ουκ έστι αριθμός  που εν καιρώ θα φανούν όλοι οι αθέατοι(…) επώνυμοι και ανώνυμοι υποστηριχτές του   πρόκειται να φέρει με το πολυπόθητο  ποσοστό του κάποια πολιτική ανατροπή. 

Όσο και αν προσπαθεί,  με νύχια και με δόντια το εκδοτικό πολιτικό οικονομικό διατραπεζικό σύστημα να μας πείσει για το αντίθετο,  και επιχειρεί αισχρά και χυδαία  να μας επιβάλει δια των ραδιοφώνων και των ΜΜΕ(εφημερίδες blog & siteμισθοδοτούμενα από Λάτση,  Κοπελούζο, Γιαννακόπουλο κτλ) με πληρωμένες και κατευθυνόμενες πένες αδρά πληρωμένες.  Το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη και των συν αυτώ θα καταγράψει μια αισθητή παρουσία ικανή για να παίζει το παιχνίδι πια από μέσα των μεγάλων συμφερόντων εκδοτών και εργολάβων. Μακάρι η πολιτική του πορεία εντός και εκτός Ελλάδος στην Ευρωβουλή να μας διαψεύσει. Μακάρι…  Τότε και εγώ θα σπεύσω να ενταχθώ στις τάξεις του ως απλός  ανώνυμος στρατιώτης. Χωρίς να το διατυμπανίζω. Μέχρι τότε όμως έχεις δρόμο κύριε συνάδελφε γιατί δεν είδα να εκπληρώνεις καμία από τις δικές μου βασικές και ουσιώδεις προϋποθέσεις για να σε πιστέψω και άρα να σε ψηφίσω.  Το ποτάμι του κυρίου Θεοδωράκη είναι ένα παιδί τεχνητής εξωσωματικής  γονιμοποίησης του συστήματος. Μια ερμαφρόδιτη κατάσταση που έχει λίγο από όλα. Σαν σαλάτα του σεφ.

 

Το σύστημα { τραπεζίτες, εργολάβοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές,  εκδότες,  πολιτικοί (Σαμαράς Βενιζέλος)και δημοσιογράφοι} επιστρατεύει και αυτόν ακόμα τον  Γιώργο Καρατζαφέρη το ίδιο ισχύει και για τον Θάνο Τζήμερο. Και τις δυο περιπτώσεις τις έχουν στο χέρι… Ώστε την κατάλληλη στιγμή αν τολμήσουν να ξεστρατίσουν από τις επιταγές των  διεθνών και ντόπιων συμφερόντων να δουν την φάτσα τους πάλι κρεμασμένη στα μανταλάκια με κάποια από τις υποθέσεις που έχουν ανοιχτές… Οπότε Τζήμερος Σκυλακάκης(παιδί της Ντόρας) και Καρατζαφέρης μας κάνουν ένα καλό ποσοστό για δεκανίκι την κατάλληλη στιγμή είτε για να τσοντάρουν στην διακυβέρνηση της χώρας –για να μην πάει η χώρα σε ακυβερνησία το γνωστό παραμύθι- είτε για να ψηφίζουν ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού…      Έτσι για να είμαστε πολλοί. Στο χέρι τους  έχουν έτσι και αλλιώς με μια σειρά ζητήματα και δάνεια που έχει πάρει(ειδικά ο Κατζαφέρης) αλλά και ανοιχτές υποθέσεις στην ελληνική δικαιοσύνη οπότε τους μοστράρουν ως ένα ακόμα ρετάλι δίκην τσόντας  στο έτσι και αλλιώς  αποτυχημένο σύστημα τους.      

 Ούτε φυσικά  κάποια μεγάλη ανατροπή θα έρθει από όλες αυτές τις καθ όλα  ύποπτες νεοσυσταθείσες ομάδες και ομαδούλες που «έπηξαν βωμό και θυσιαστήριο» εν όψει της μεγάλης τράπεζας με τους παχυλούς μισθούς και τα βουλευτικά προνόμια μπας και αρπάξουν κανένα ψιχουλάκι έστω με έναν ευρωβουλευτή. Καθόλου λίγα τα σχεδόν 20.000 ευρώ που λαμβάνει έκαστος των ευρωβουλευτών. Ισχυρό, ισχυρότατο το κίνητρο… κοντολογίς. Μη βγάζετε από το  πίσω μέρος του μυαλού σας ότι όλοι –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – πάνε για τα λεφτά. Μόνον για τα λεφτά. Ειδικά οι δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες.  Χρήμα δεν υπάρχει πια και πρέπει να αναζητηθούν άλλοι πόροι επιβίωσης. Καθαρές κουβέντες. Για την πλειοψηφία δυστυχώς των σχηματισθέντων συνδυασμών.

Επαναλαμβάνω,  πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων ανά συνδυασμό γιατί υπάρχουν και άνθρωποι. Γιατί υπάρχουν και πατριώτες. Και ρομαντικοί μέσα στους  100αδες υποψηφίους για την Ευρωβουλή. Υπάρχουν και αυτοί.  Τους χρειάζονται οι επαΐοντες…

Ο αστάθμητος παράγοντας  των εθνικών εκλογών

Ο μοναδικός αστάθμητος παράγοντας , που αρχίζουν να υπολογίζουν οι άνθρωποι του συστήματος είναι  οι  νέοι  ανεξέλεγκτοι πολιτικοί σχηματισμοί που έχουν δημιουργηθεί από  απλούς ανθρώπους. Βέβαια η κρίση έχει αναδείξει και το κάθε ψώνιο τύπου Σώρρα που έχει τρισεκατομμύρια και τα μοιράζει κατά το δοκούν… στους αφελείς που πιστεύουν στα λεγόμενα και τις μπαρούφες του. Άνθρωπος με σωρεία στοιχείων που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα του ακόμα να στέκεσαι μαζί του σε ένα τραπέζι να συνομιλείς αφού με όσα λέει και όσα υποστηρίζει –όταν βρίσκει τα δύσκολα καλεί του εξωγήινους και τον αρπάζουν και έτσι εξαφανίζεται από μπροστά του το είδαμε και αυτό να συμβαίνει- λεγόμενα και μπούρδες που στην χειρότερη μόνο χρόνο σπαταλάς που θα ασχοληθείς πέρα από το σοβαρό κομμάτι με το οποίο οφείλει και πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά η Ελληνική δικαιοσύνη. Μένει να δούμε πότε θα πάρει στο κρανίο κανένας εισαγγελέας με συνείδηση και θα τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις για το εμπόριο ελπίδας αλλά και τις απάτες που το συνοδεύουν. Άντε να δούμε πότε θα το δούμε και αυτό.

  

Ψώνια  πέρα από τα παραδοσιακά που είχε στην μεταπολίτευση και ευτυχώς δεν ήταν πολλοί εκείνοι που κάθε φορά έβαζαν ως επικεφαλείς συνδυασμών σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, που θέλοντας να βγει από την ανυπαρξία και την προσωπική του αποτυχία  την είδε σωτήρας και εθνάρχης ότι θα σώσει την Ελλάδα μάζεψε και ορισμένους είτε καιροσκόπους που στοχεύουν στην κρατική επιδότηση είτε πράγματι πίστεψαν στα λεγόμενα και τις διακηρύξεις του «εθνάρχη σωτήρα». Αυτοί όμως δεν είναι πολλοί.  Έχει ο Έλληνας, όταν χρειάζεται την διάκριση την σύνεση και σε   ορισμένες περιπτώσεις την σοφία να τους βάλει εκεί που είναι η θέση τους. Ο πραγματικός αστάθμητος παράγοντας είναι ομάδες σαν αυτές του Γιώργου Χατζημαρκάκη τον οποίο μόλις το σύστημα διέγνωσε ότι θα πολιτευθεί στην Ελλάδα τον έκοψε από παντού. Μαχαίρι όμως. Τα έχει καταγγείλει ο   άνθρωπος  επώνυμα και δημόσια όπου μπόρεσε. Ομάδες και προσπάθειες σαν αυτές του Καζάκη, παρά τις όποιες διαφωνίες μου μαζί του, έχει ρεύμα αποδεδειγμένα. Έχει κόσμο που τον ακολουθεί. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι ο Σταύρος Βιτάλης και η ομάδα του και δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο το ποσοστό που θα λάβει αν κατέλθει στις εθνικές εκλογές όπως επίσης η δράση του δεν περνά απαρατήρητη από την άλλη πλευρά του ατλαντικού…

Την επομένη των εθνικών εκλογών το πολιτικό σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό. Ένα νέο τοπίο αποτελούμενο από ένα μωσαϊκό νέων πολιτικών σχηματισμών θα κάνει την εμφάνιση του στην Βουλή. Νέα πρόσωπα. Νέοι πολιτικού σχηματισμοί για τους οποίους δεν ακούμε λέξη τώρα παρόλο που είναι γνωστοί. Δραστηριοποιούνται. Έχουν ρεύμα. Κάνουν συγκεντρώσεις ενημερώνουν αλλά τα συστημικά ΜΜΕ ούτε καν τις καλύπτουν. Ούτε κάνουν λόγο για  την ύπαρξη τους. Πουθενά. Ούτε στους «νεό κήνσορες» των χαμένων αξιών οραμάτων και ιδανικών περί πατρίδας οικογένειας θρησκείας κτλ, ούτε από  τους  «νεό τιμητές»  και δήθεν αντιμνημοναικούς που περιφέρονται εδώ και εκεί βάζοντας τον επιούσιο πουλώντας ελπίδα νταηλίκι και τζάμπα μαγκιά.  

Την επαύριον των εθνικών εκλογών το πολιτικό σκηνικό θα είναι εντελώς –μα – εντελώς διαφορετικό.    Όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές.  Είτε στο αμέσως προσεχές διάστημα, είτε λίγο πριν την εκλογή για την ανάδειξη προέδρου της δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2015, πράγμα δύσκολο,   είτε με νύχια και με δόντια να το τραβήξουν όσο μπορούν βγάζοντας με την  3η ψηφοφορία Πρόεδρο κάποιο πρόσωπο από αυτά που κυκλοφορούν πχ. Νίκος Κωνσταντόπουλος πατέρας της Ζωής  Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να φέρει σε δύσκολη θέση τους Τσίπρα, Λαφαζάνη, Σκουρλέτη κτλ  –αν και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι τέτοιο που θα ανάψει άλλες φωτιές στο σύστημα με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και εκεί θα δεις πάλι το συνταγματικό τόξο να τρομοκρατείται και να ενεργεί σπασμωδικά-

Όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν και να ανατραπούν οι σχεδιασμοί του συστήματος μόνο αν… ο Έλληνας Πολίτης,  δηλαδή ΕΣΥ, ΕΜΕΙΣ, ΑΥΤΟΙ, ΕΓΩ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,  σκεφθούμε. Αν προβληματιστεί  ο έλληνας ουσιαστικά.  Πραγματικά.  Αν  κάνει την αυτοκριτική του χωρίς διάθεση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα εδώ και 40 χρόνια ή να συγκαλύψει τις δικές του προσωπικές ευθύνες καλυπτόμενος πίσω από άλλοθι και αστείες δικαιολογίες ότι «για όλα φταίνε οι διεφθαρμένοι  πολιτικοί το σύστημα» και ένα σωρό άλλα ρηχά που ακούγονται εδώ και μια 5ετια απλά για να χαϊδέψουν αυτιά . Ναι εκείνοι έχουν την βασική και κυρίαρχη ευθύνη. Ευθύνες όμως για τους ποιους στέλνουμε στην Βουλή και στην ευρωβουλή για το ποιοι μας αντιπροσωπεύουν στους θεσμούς  και στα δημόσια αξιώματα έχουμε μόνον εμείς οι ίδιοι! Ουδείς άλλος.  Ναι υπήρξε το ρουσφέτι. Η εξάρτηση. Οι πελατειακές σχέσεις. Ο ευτελισμός. Αλλά κάπου σε όλα αυτά υπάρχεις και εσύ.

Έχουμε λοιπόν ευθύνη. Για την στάση που θα κρατήσουμε. Η πιο ανεύθυνη και επικίνδυνη εθνικά για το μέλλον της χώρας είναι –και μάλιστα δήθεν συνειδητή- αποχή. Αυτό είναι το μόνο επικίνδυνο σε αυτές τις εκλογές. Το μεγάλο ποσοστό της αποχής  –περισσότερο από 40% όπως εγκαίρως είχαμε αποκαλύψει ήδη από τις 10 το πρωί της προηγούμενης Κυριακής 18 Μαϊου με έκτακτη ανάρτηση μας- είναι ο μεγάλος σοβαρός και υπαρκτός κίνδυνος. Γιατί δείχνει πολλά και κυρίως  δείχνει απάθεια. Βούτυρο στο ψωμί του συστήματος. Δείχνει   ηττοπάθεια. Παραίτηση.  Δείχνει σίγουρα ένα κουρασμένο και πληγωμένο έλληνα αλλά αν υπάρχει κάτι που μπορεί να τιμωρήσει και στείλει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους αυτούς είναι το δικαίωμα της ψήφου.     

 

Αυτές οι εκλογές,  και κυρίως οι επερχόμενες εθνικές εκλογές μπορούν να φέρουν την μεγάλη συστημική ανατροπή  μόνον αν ο Έλληνας  μπει σε διαδικασία περισυλλογής και μάλιστα εθνικής συνειδητής  περισυλλογής. Μόνον  αν σκεφθεί με το χέρι στην καρδιά. Σοβαρά. Υπεύθυνα.  Αν σκεφθεί όσα έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια  ίσως όχι μόνον   ο ίδιος , αλλά  οι διπλανοί του,  οι συγκάτοικοι του, οι φίλοι του οι (συν) άνθρωποι του, οι χιλιάδες  άνθρωποι που αυτοκτόνησαν για τους οποίους ουδείς μιλά, όλοι εκείνοι που κυριολεκτικά καταστράφηκαν, όλοι όσοι έχασαν δουλειές και οικογένεια.

Μόνο αν σκεφθεί ο Έλληνας, ο κάθε υπεύθυνος ψηφοφόρος πολίτης  και φέρει στα μάτια του εικόνες που μας πλήγωσαν όλα αυτά τα χρόνια    ίσως τότε να επιλέξει το λιγότερο κακό. Όποιο και αν είναι αυτό. Η ψήφος μας μπορεί να γίνει το αιχμηρό δόρυ που θα χτυπήσει στο κέντρο και σε βάθος  το μονόφθαλμο τύραννο κύκλωπα πολύφημο. Το τέρας της λερναίας ύδρας του διεφθαρμένου πολιτικά συστήματος της διαπλοκής μπορεί να χτυπηθεί μόνο αν η ψήφος μας μετατραπεί σε κοφτερό σπαθί  που θα αρχίσει να κόβει ένα ένα τα κεφάλια της διαπλοκής και να καίει με την φωτιά της ανεξάρτητης  δικαιοσύνης  για να μην  ξανά φυτρώνει άλλο(κεφάλι) στην θέση του.

 Και σίγουρα η επιλογή μας θα πρέπει να είναι  μια επιλογή που θα χτυπά στην καρδιά του πολυπλόκαμου διεφθαρμένου και ανήθικου τραπεζικού, πολιτικό εκδοτικού και δημοσιογραφικού συστήματος.   Εκεί πονάει το σύστημα. Στα ΜΜΕ. Στους δημοσιογράφους που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα προς ίδιον όφελος…    

Πιο είναι αυτό; Όχι πάντως και σε καμία περίπτωση  συνδυασμοί που περιλαμβάνουν μέσα γνωστούς και προβεβλημένους δημοσιογράφους. Σε καμία περίπτωση! Ούτε μια ψήφος σε τέτοιους συνδυασμούς. Ούτε μια!  Όχι στα γνωστά παλαιοκομματικά διεφθαρμένα άτομα και το αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό  που άλλαξαν-όλοι τους μηδενός εξαιρουμένου –  κουστούμι, χρώμα, άρωμα   και κόμμα,  άλλαξαν όνομα και ΑΦΜ και  βγήκαν στην πιάτσα. Παγανιά.  Χωρίς αιδώ. Χωρίς ντροπή. Χωρίς να κοκκινίζουν.  Εκπορνεύονται ασύστολα. Απρόκλητα και προκλητικά. Λέγοντας μόνον ψέματα! Συνειδητά.

Τουλάχιστον οι γυναίκες που εκδίδονται και εκπορνεύονται είναι η δουλειά τους για να ζήσουν οι ίδιες οι οικογένειες και τα παιδιά τους. Έχουν εντιμότητα σε αυτό που κάνουν. Έχουν ήθος. Ξέρουν γιατί το κάνουν και το κάνουν συνειδητά. Επαγγελματικά  

Όχι συνδυασμούς που έχουν μέσα τους  υπαίτιους  της γενοκτονίας του έθνους μας. Όχι!

Και εξηγούμαι. Όχι στους κυρίους  Βενιζέλο και Σαμαρά τους πρωταίτιους  που δεν αισχύνεται, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος,   να ξεστομίζουν   ανερυθρίαστα τόσα ψεύδη και να υπόσχονται  φύκια και μεταξωτές κορδέλες λες και είμαστε στο 1981, μόνο για την καρέκλα.   Λες και ξαφνικά η πατρίδα  βγήκε από το τούνελ. Λες και έχει δικά της χρήματα που δεν τα  δανείστηκε από τις αγορές των γερακιών. Λες και δεν εξαρτάται πια από τους δανειστές μας.   

Το τούνελ είναι μακρύ και έχει διάρκεια τουλάχιστον 50 χρόνια… κατά άλλους 70+…

 

Εκτός αν συμβεί κάτι και τα ανατρέψει όλα αυτά και αυτούς μαζί τους ανθρώπους του συστήματος;  Εκτός και αν πράγματι  υπάρξει ολική και καθολική  ρήξη με όλους και όλα και κυρίως  ρήξη και ανατροπή με το διεφθαρμένο πολιτικό οικονομικό διατραπεζικό εκδοτικό δημοσιογραφικό  σύστημα. Ρήξη  καθολική και ριζική με όλους  εκείνους  που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση…  Ρήξη με τους διαφθορείς συνειδήσεων. Με εκείνους που συνειδητά και επ αμοιβή καθημερινά στοχευμένα και βάση σχεδίου  παραπληροφορούν.

Μέσα από site & Blogsπου χρηματοδοτούν γνωστοί εργολάβοι και βιομήχανοι της φάμπρικας της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας  όπως ο Κοπελούζος. Ο Γιαννακόπουλος. Ο Λάτσης. Ο Μαρινάκης. Ο Μπόμπολας. Η «εταιρία»  Θ. Αναστασιάδης –Τ. Καραμήτσος.  Άλλοι εφοπλιστές, που βρίσκονται πίσω από 10αδες siteBlogκαι Blogάκια… Όνομα και μη χωριό.

Φτάσαμε να έχουμε κάνει κήνσορα και τιμητή  του δημόσιου βίου ποιον;  τον Γιώργο  Κουρή(!) που έχει κατακλέψει το δημόσιο. Δηλαδή εσένα και εμένα και 100αδες απλήρωτους εργαζόμενους. Αν είναι ποτέ δυνατόν;;;!! τον  άνθρωπο που με τον αυριανισμό κράτησε τον διεφθαρμένο Παπανδρέου στην εξουσία 30 χρόνια! Τον άνθρωπο που πολέμησε με σθένος ο αείμνηστος Μάνος Χατζηδάκης.  

Γενικά μακριά από τους  κοινώς «γνωστούς»  και προβεβλημένους ενίοτε  και επιβεβλημένοι από το σύστημα  δημοσιογράφους.  Αν υπήρχε εισαγγελέας και ελεύθερη πράγματι ανεξάρτητη και αδέσμευτη τυφλή δικαιοσύνη θα είχε διατάξει έρευνα για όσα είπε πρόσφατα σε συνέντευξη της  η συνάδελφος κυρία Μ. Σπυράκη αλλά ακόμα τίποτα.  Σαν να μην είπε τίποτα. Κανείς δεν άκουσε. Κανείς δεν είδε…

  Αν μαθαίνατε τι μισθούς παίρνουν όλα αυτά τα «καλά παιδιά» της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικές αλλά και έντυπης στρατευμένης  δημοσιογραφίας  ,  που εσάς θέλουν να σας μάθουν να ζείτε με την αγωνία του κουπονιού και του smsμπας και κερδίσετε κανά ευρώ ενώ εκείνοι θησαυρίζουν καθημερινά  με το δικό σας ιδρώτα και το δικό σας αίμα. Θα τους είχατε πάρει με τα σκουπόξυλα και τις ντομάτες.  Αν μαθαίνατε όλοι αυτοί που το παίζουν τζάμπα μάγκες τι δάνεια έχουν πάρει μόνο την τριετία 2010 -2013 (και το 2014) όταν σε ένα δυστυχή που έχει καταστραφεί ολοσχερώς οικονομικά και κοινωνικά όχι μόνον δεν του δίδουν οι τράπεζες    αλλά τον κυνηγάνε και από πάνω. Αν μαθαίνατε πόσα σας  έχουν έχουν  πάρει, οι εκδότες μέσω των τραπεζών και της ανακεφαλαιοποίησης θα είχατε βγει στους δρόμους … και παίρνουν ακόμα. Ένα σκασμό λεφτά. Δανείζονται και ταυτόχρονα τους χαρίζουν και εκείνα  που οφείλουν. 22 δις ευρώ από το 1995 μέχρι το 2010 χρωστάνε όλα τα ΜΜΕ στις τράπεζες και το Ελληνικό  δημόσιο. Και δεν έχουν δώσει ούτε ευρώ! Το χειρότερο αυτό που σας κρύβουν. Όλοι. Μη τους πιάσω και τους αναφέρω έναν τώρα… θα γίνει και αυτό αλλά όχι τώρα. Αλλά αυτό το ΟΛΟΙ κρατήστε το. Ξέρω τις σας γράφω. ΟΛΟΙ!  

Τα δάνεια που παίρνουν οι εκδότες και οι μεγαλό δημοσιογράφοι είναι τα δικά σου και τα δικά μας χρήματα από την ανακεφαλαιόποιηση των τραπεζών  που μας τα παίρνουν από την απίστευτη φορολογία που μας έχουν επιβάλει. Κοντολογίς. Τα παίρνουν από τον απλό έλληνα πολίτη και τα δίνουν στα ΜΜΕ. Στους εκδότες. Στους διαφθαρμένους και ανήθικους που ξέχασαν ποια είναι η υποχρέωση τους ως δημοσιογράφοι και ξεπουλήθηκαν. Και για να μη τα βάζω όλα στο σακί. Όχι δεν είμαστε όλοι διεφθαρμένοι. Υπάρχουν και οι άξιοι. Και οι έντιμοι. Οι αληθινοί πατριώτες. Εκείνου που θυσιάζονται καθημερινά. 

Υπάρχουν 100αδες εξαιρέσεις συναδέλφων που έχουν και ήθος. Και είναι έντιμοι. Μόνο που όλοι αυτοί είναι στην αφάνεια. Απλήρωτοι όλοι τους. Μήνες ή και χρόνια. Υπάρχουν καλά και έντιμα παιδιά, γυναίκες και άντρες που δεν πρόδωσαν τις αρχές τους.  1000αδες τέτοια παιδιά που αν τολμήσουν και πουν ότι είναι απλήρωτοι μήνες σε κάποια από τις φυλλάδες ή τα ραδιόφωνα όλων αυτών των επίδοξων νεό εκδοτών,  τότε δεν βλέπουν  μόνο την πόρτα  της εξόδου και της απόλυσης – εννοείται χωρίς πέρασμα από το  λογιστήριο- αλλά τους κυνηγάνε κιόλας. Με εμπάθεια και μίσος. Γιατί τολμάνε και σηκώνουν κεφάλι και χαλάνε την πιάτσα της βιομηχανίας των ΜΜΕ.  Γιατί ζητάνε το αυτονόητο. Να πληρωθούν επειδή παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.

 Αν σας έλεγα και ποιοι ε ! τότε είναι που θα αηδιάζατε ακόμα πιο πολύ. Ακριβώς γιατί πολλοί εξ αυτών το παίζουν κήνσορες και «τιμητές» της αδικίας και της αλήθειας!  Βάλτε  ένα τυχαίο όνομα από αυτά που βλέπετε ή ακούτε καθημερινά  στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς  σας δέκτες και θα πέσετε μέσα. Καμία εξαίρεση. Απολύτως καμία. Ξέρω πολύ καλά τι σας λέω. Καμία. Εννοώ από τους μεγαλόσχημους και ευρέως γνωστούς και προβεβλημένους. Εσχάτως και κάποιοι που κατάφεραν και εισήλθαν στον κόσμο των μικρών καναλιών. Κάποιοι που κάποτε μοίραζαν προκλητικά τα λεφτά του έλληνα πολίτη μέσα από το 2004 και ακόμα εισαγγελέας δεν έχει επέμβει. Ακόμα…       

Αναρωτιέμαι πως τολμάνε και με  ποιο θράσος –απύθμενο- αυτοί που χρόνια τώρα από το 1977 μέχρι και το 2010 δημιούργησαν αυτό το κράτος τέρας. Εκείνοι που μετάλλαξαν την νοοτροπία του έλληνα και τον έμαθαν να ζει μόνο με τα έτοιμα. Με τα κλεμμένα. Πως τολμά ο κύριος Σαμαράς να λέει τόσα ψεύδη αφού ξέρει πολύ καλά ότι όσο η χώρα δανείζεται τόσο πιο βαθιά μπαίνει όλο και μέσα. Όσο δεν υπάρχει πραγματικό πρωτογενές έλλειμμα από πρωτογενή παραγωγή που να αφήνει κέρδη ή να εισάγει συνάλλαγμα από νέα προϊόντα, η χώρα θα βυθίζεται ακόμα πιο βαθιά σε οικονομική περιδίνηση. Ψέματα. Μόνον ψέματα!    

Η κάλπη της 25ης Μαϊου όχι δεν θα φέρει απολύτως  καμία ανατροπή. Πάντα εκτός απροόπτου και απρογραμμάτιστου…  αλλά όχι τυχαίου,  όλα μπορεί να συμβούν… όλα. Μόνο που επαναλαμβάνω στην πολιτική τίποτα απολύτως δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε απρογραμμάτιστο. 

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα θέλει να κυβερνήσει άλλοι τον σπρώχνουν , ούτε διάθεση υπάρχει για ανατροπή. Βολεμένοι είναι. Ο μισθός πέφτει. Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει για όλους αυτούς και τους ΣΥΡΙΖΑ(ους).  Αυτή είναι η μοναδική σκληρή αλήθεια. όσο και αν μας πληγώνει. Ο έλληνας, λένε οι ίδιοι αυτοί του συστήματος,  αντέχει ακόμα. Άντεξε 400 χρόνια. Και ακόμα είμαστε στα πρώτα χρόνια της μεγάλης σκλαβιάς…  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : προς όσους –κυρίως συνάδελφοι – μου την «πέσατε»  για τις ξαφνικές  παροτρύνσεις και τις  επισημάνσεις μου για τον Γιώργο Τράγκα έχω να σας πω επειδή πολλά «άκουσα». Όχι!  ούτε ξέχασα. Ούτε λησμόνησα τι έχει προηγηθεί. Ούτε απεμπόλησα το δίκιο και τους αγώνες μου. Ούτε πολύ περισσότερο τα βρήκα με τον Τράγκα. Ξέρω πολύ καλά και ποιος είναι ο Γιώργος Τράγκας και τι λέγεται στην πιάτσα. Όπως ξέρω που τελειώνει η αλήθεια και αρχίζει η υπερβολή και το ψέμα. Γνωρίζω πολύ καλά ποιος είναι ο Γιώργος Τράγκας. Άλλωστε δεν είπα ότι είναι ούτε άγγελος ούτε πολέμιος της διαφθοράς. Ούτε σταυροφόρο της αλήθειας τον είπα. Ξέρω πολύ καλά ποιος είναι ο Γιώργος Τράγκας… Ούτε είπα ότι δεν είναι ή δεν υπήρξε άνθρωπος του βαθέως συστήματος, αυτού που σήμερα πολεμά.  Ούτε είπα ότι δεν τα έπαιρνε ή δεν τα παίρνει και αναλόγως και κατά το δοκούν δρά και ενεργεί στο δημόσιο λόγο του. Έτερον εκάτερον. Επαγγελματίας είναι. Και μάλιστα από τους πιο ακριβοπληρωμένους.  Την δουλειά του όμως  κάνει…. Αυτό έμαθε να κάνει αυτό ξέρει να κάνει καλά.  Όμως στην προκειμένη περίπτωση το ότι ταυτίζομαι με δημόσιο κείμενο μου με προτροπές και παροτρύνσεις προς εκείνον  ή ταυτίζεται εκείνος με τις δικές μας απόψεις θέσεις, αναλύσεις και απόψεις , αφού εμείς τα γράφαμε(scriptamanet)  από τα τέλη του 2007 και ειδικά από τον Δεκέμβριο του 2008, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως! Ούτε γεια δεν έχουμε ανταλλάξει. Ούτε κουβέντα.   Ούτε και φυσικά υπερασπίστηκα τις πρακτικές    και τις μεθοδεύσεις στην διαχείριση των συνεργατών του. Επαναλαμβάνω γνωρίζω πολύ καλά ποιος ακριβώς είναι ο Γιώργος Τράγκας. Το γεγονός όμως ότι συμφωνώ ή συμφωνεί εκείνος μαζί μου, στην συνολική κριτική που γίνεται στο σύστημα, στους εκδότες και τους βαρόνους, στην ολιγαρχία, στην διαπλοκή των καναλιών και των εργολάβων –εκδοτών,  ειδικά σήμερα που η χώρα πονά και πληγώνεται  αυτό δεν είναι  ούτε μεμπτό. Ούτε ανήθικο. Απλή σύμπτωση απόψεων είναι. Η διαφορά μας  είναι ότι ο Γιώργος Τράγκας τα είδε όλα αυτά και τα καταγγέλλει  κάπως αργά αυτό είναι όντως ένα ζήτημα αλλά δεν είναι δικό μου. Αφορά εκείνον και το πόσο  ή όχι πείθει. Αλλά δεν χωρά αμφιβολία ότι αυτά που λέει και αυτά που κριτικάρει είναι στην σωστή κατεύθυνση. Έχει και πηγές και καλό ρεπορτάζ ξέρει να κάνει.  Το θέμα είναι σε ποια ή ποιων την υπηρεσία το θέτει κάθε φορά;