{ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ} ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ…ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. 

Τρείς άνθρωποι είναι ιθύνοντες νόες και εγκέφαλοι που σχεδιάζουν ,εποπτεύουν και επιβλέπουν τα  αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας στήνοντας κάθε φορά την όμπρελα προστασίας του νυν Αμερικανού Προέδρου.  Εντός και εκτός συνόρων των ΗΠΑ. Είναι η ψυχή της προσωπικής ασφαλειας του κάθε Αμερικανού Προέδρου. Τους επέλεξε ο ίδιος!  Η πυραμίδα της ηγεσίας της ειδική μυστικής υπηρεσίας (secret service) που υπάγεται απευθειας και μόνον στον εκάστοtε Αμερικανό Πρόεδρο και αποτελείται από την αφρόκρεμα και την ελίτ-τους καλύτερους από κάθε κρατική μυστική ή οχι υπηρεσία- οι οποίοι επιφορτίζονται το υψηλό καθήκον της προστασίας του Προέδρου και Αντιπροέδρου. Αυτοί σχεδιάζουν τα πάντα και δίνουν το τελικό ΟΚ για κάθε κίνηση, δράση και ενέργεια. Ενημερώνονται διαρκώς για όλα. Είτε βρίσκονται μαζί στο ταξίδι και συνοδεύουν τον Αμερικανό Προεδρο είτε όχι. Συνήθως ένας εκ των τριών, ανάλογα την βαρύτητα, την επικινδυνότητα και τις πληροφορίες που έχουν λάβει για την χώρα υποδοχής του κάθε ταξιδιού του κάθε Αμερικανού Προέδρου, βρισκεται πάντα μαζί σε κάθε αποστολη΄. Είναι οι άνθωρποι που έχουν πρόσβαση στα ιδιαίτερα διαμερισματα της Πρώτης Οικογένειας και μόνον αυτοί! Είναι το άγρυπνο μάτι πάνω από κομπιούτερ, και δορυφορικά συστήματα.  Πριν τους γνωρίσουμε αξίζει να  ποούμε ότι και αυτό το ταξίδι παρόλο που δεν ανήκει στις ζώνες υψηλού κινδύνου (με εξαίρεση τη Γαλλία που έχει δεχθει τρομοκρατικά πλήγματα) σχεδιαστηκε εξ ολοκλήρου και εποπτεύθηκε και από τους τρεις! Ας δούμε λοιπόν  την πορεία και την επαγγελματική καριέρα τους και γιατί ο ίδιος ο BarackObamaτους επέλεξε. Τον κάθε ενα ξεχωριστά για τις ικανότητες του.  

ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ

JosephP. Clancy(Διευθυντής )

Ο Πρόεδρος Ομπάμα διόρισε τον JosephP. Clancy, στη θέση του 24oυ Διευθυντή της Αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 18 Φεβρουαρίου του 2015.

Ο Joseph P. Clancy, βετεράνος της Μυστικής Υπηρεσίας με 27 χρόνια υπηρεσίας, διορίστηκε Επικεφαλής Ειδικός Πράκτορας της Διεύθυνσης Προεδρικής Ασφαλείας, την 1η Φεβρουαρίου του 2009. Ο κύριος Clancy διατήρησε τη θέση αυτή μέχρι την συνταξιοδότησή του από την Αμερικανική Μυστική Υπηρεσία, στις 30 Ιουνίου, του 2011.

Η καριέρα του Clancyστην Αμερικανική Μυστική Υπηρεσία ξεκίνησε τον Μάιο του 1984, στο Επιχειρησιακό Γραφείο της Φιλαδέλφεια. Το 1989, ο κύριος Clancyμετατέθηκε στη Διεύθυνση Προεδρικής Ασφαλείας όπου και υπηρέτησε για οκτώ χρόνια. Με το πέρας αυτής της αποστολής, ο κύριος Clancyεπέστρεψε στην επιχειρησιακή δράση, υπηρετώντας στο Επιχειρησιακό Γραφείο της Νέας Υόρκης.

Το 1999, εισήλθε στις εποπτικές τάξεις της Υπηρεσίας, επιστρέφοντας στη Διεύθυνση Προεδρικής Ασφαλείας, σαν Βοηθός του Επικεφαλής Ειδικού Πράκτορα. Δύο χρόνια αργότερα, μετατέθηκε στα κεντρικά της Αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας, όπου του ανατέθηκε η θέση του Αναπληρωτή Υπέυθυνου Προσωπικού στο Γραφείο των Υποθέσεων του Κογκρέσου και του ανατέθηκε η  Οικονομική ΥποΕπιτροπή Εμπορίου, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Γερουσίας[1].Υπηρέτησε επίσης στο Γραφείο Επιθεώρησης της Αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας, που αποτελεί το γραφείο εσωτερικών υποθέσεων της Υπηρεσίας.

Τον Οκτώβριο του 2001, ο κύριος Clancyεπιλέχθηκε να υπηρετήσει σαν Υπεύθυνος Προσωπικού στο Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διετούς υπηρεσίας, υπηρέτησε σαν Διευθυντής για Εθνικά Γεγονότα Ειδικής Ασφαλείας.

Επέστρεψε στη Διεύθυνση Προεδρικής Ασφαλείας τον Μάρτιο του 2003, σαν Βοηθός του Επικεφαλής Ειδικού Πράκτορα. Στη συνέχεια, προήχθη στη θέση του Αναπληρωτή Επικεφαλής Ειδικού Πράκτορα τον Ιούνιο του 2005 και επιλέχθηκε για την Ανώτατη Εκτελεστική Υπηρεσία. Ο κύριος Clancyυπηρέτησε σε αυτή τη θέση μέχρι την προαγωγή του σε Επικεφαλής Ειδικός πράκτορας της Διεύθυνσης Προεδρικής Ασφαλείας, τον Φεβρουάριο του 2009.

Σπούδασε στη Στρατιωτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών στο WestPointκαι είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Villanovaμε Πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες/Ποινικό Δίκαιο. Πριν τη στρατολόγησή του στην Αμερικανική Μυστική Υπηρεσία, ο κύριος Clancyεργάστηκε σαν καθηγητής Λυκείου καθώς και σαν προπονητής rugbyκαι baseballγια την Αρχιεπισκοπή Φιλαδέλφειας.

Με καταγωγή από τη Φιλαδέλφεια, της Πενσυλβάνια, ο JosephClancyκαι η γυναίκα του, Andrea, είναι παντρεμένοι για 31 χρόνια. Έχουν τέσσερα παιδιά.

Αναπληρωτής Διευθυντής

Craig Magaw

Ο Craig Magaw διορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής της Αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας στις 20 Μαρτίου του 2015. Σαν Αναπληρωτής Διευθυντής  είναι υπεύθυνος για τις καθημερινές υποστηρικτικές[2]και ερευνητικές[3]επιχειρήσεις της Υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της τελικής επίβλεψης άνω των 6500 ατόμων του προσωπικού και ενός ετήσιου προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 1,8 δις δολάρια.

Απόστρατος των Μυστικών Υπηρεσιών με 29 χρόνια υπηρεσίας, ξεκίνησε την Ομοσπανδιακή καριέρα του στην επιβολή του νόμου το 1986 σαν Αξιωματικός της Διεύθυνσης Ένστόλων[4], και εντάχθηκε στο Τομέα της Κατοικίας του Αντιπροέδρου και των Ξένων Αποστολών. Αργότερα, έγινε ειδικός πράκτορας και υπηρέτησε σε ερευνητικές και υποστηρικτικές επιχειρήσεις στην Πενσυλβάνια, στο Μέριλαντ, στη Φλόριντα και στην Ουάσινγκτον

Εντάχθηκε στις τάξεις των Ανώτατης Εκτελεστικών Στελεχών, τον Αύγουστο του 2006, σαν Επικεφαλής Ειδικός Πράκτορας της Διεύθυνσης Διερεύνησης Εγκλήματος. Στη θέση αυτή, είχε άμεση επίβλεψη όλων των Εγκληματικών Ερευνών της Αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας, παγκοσμίως-συμπεριλαμβανομένων 60 εθνικών ειδικών επιχειρησιακών ομάδων (taskforces). Τον Αύγουστο του 2008, επιλέχθηκε σαν Αναπληρωτής Βοηθός Διευθυντής για το Γραφείο Ερευνών, όπου και υπηρέτησε σαν ανώτατος αξιωματούχος, επιβλέποντας τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Υποστήριξης Διεξαγωγής Ερευνών, τη Διεύθυνση Κατασχέσεων, τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τη Διεύθυνση Διεθνών Προγραμμάτων, και εικοσιτεσσάρων διεθνών γραφείων. Τον Φεβρουάριο του 2013, κλήθηκε να υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Διευθυντής για το Γραφείο Στρατηγικών Πληροφοριών. Σε αυτή τη θέση, ανέλαβε καθήκοντα επίβλεψης των Διεύθυνσης Πληροφοριών Προστασίας και Διαχείρισης Κινδύνων και της Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας που συμπεριλάμβανε την εκτελεστική εποπτεία όλων των υποστηρικτών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων διαχείρισης κινδύνων, το πρόγραμμα ανάλυσης συμπεριφοράς, και όλες τις δραστηριότητες αντικατασκοπίας που διεξήγαγε η Αμερικανική Μυστική Υπηρεσία.

Οι υπόλοιπες υπηρεσίες εποπτείας που ανατέθηκαν συμπεριλάμβαναν: Βοηθός του Επικεφαλής Ειδικού Πράκτορα του Γραφείου Πληροφοριών, Βοηθός του Επικεφαλής Ειδικού Πράκτορα του Επιχειρησιακού Γραφείου Βαλτιμόρης, Βοηθός του Επικεφαλής Ειδικού Πράκτορα του Διεύθυνσης Προεδρικής Ασφαλείας, και Επικεφαλής Ειδικός Πράκτορας στο Επιχειρησιακό Γραφείο του Ορλάντο.

Έχει καταγωγή από την Κολούμπια, του Οχάιο. Πήρε το Πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ και το Μεταπτυχιακό του, στο Μάνατζμεντ, από το Πανεπιστήμιο JohnsHopkins.

Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής

George D. Mulligan

Ο George D. Mulligan, διορίστηκε Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής, στις 30 Ιουλίου, του 2015. Ο κύριος Mulligan υπηρετεί σαν κύριος[5]υπεύθυνος για το σχεδιασμό και τη διεύθυνση όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και προγραμματικών λειτουργιών της Αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας. Παρέχει εκτελεστική εποπτεία στο Γραφείο του Επικεφαλής των Οικονομικών Υπηρεσιών, στο Γραφείο Ανθρωπίνων Πόρων, στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πολιτικών και στον Επικεφαλής Αξιωματικό Πληροφοριών.

Έχει περισσότερα από 29 χρόνια εμπειρίας, εθνικού επιπέδου, σε στελεχιακά καθήκοντα, αεροπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις οπλικών εγκαταστάσεων. Επίσης (έχει εμπειρία) σε ζητήματα πολιτικών που άπτονται την Εθνική Ασφάλεια, τη Διαχείριση Καταστάσεων Εκτακτης Ανάγκης, τις Στρατηγικές και Τακτικές Επικοινωνίες[6], και της Λήψης Αποφάσεων σε Κρίσεις. Είναι πρώην αξιωματικός του Ναυτικού, και αποτελεί Ανώτατο Εκτελεστικό Στέλεχη από τον Φεβρουάριο του 2007. 

Πριν στρατολογηθεί στην Αμερικανική Μυστική Υπηρεσία, υπηρέτησε σαν Διευθυντής Προσωπικού του Υφυπουργού Άμυνας Αρμόδιου για θέματα Εξοπλισμών (Εξαγορών, Τεχνολογίας και Εφοδιασμού), διευθύνοντας ένα λειτουργικά ποικίλο προσωπικό, με σκοπό την υποστήριξη του Υφυπουργού Άμυνας στην επίβλεψη και στην λήψη αποφάσεων για μεγάλα Εξοπλιστικά Προγράμματα του Υπουργείου Άμυνας: προγράμματα πυρηνικά, χημικά και βιολογικά, προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης Αμυντικών Όπλων, προγράμματα Εφοδιαστικής Αλυσίδα και Διαχείρισης Υλικού, Οπλικές Εγκαταστάσεις, προγράμματα Περιβάλλοντος και Επιχειρησιακής Ενέργειας, προγράμματα Διεθνούς Συνεργασίας, προγράμματα (που σχετίζονται με) Πολιτικές Στρατιωτικής Εκβιομηχάνισης, άλλα ειδικά προγράμματα. (Επίσης ήταν υπεύθυνος) με ζητήματα σχετικά με τα ΜΜΕ αλλά και με την επικοινωνία μεταξύ του Κογκρέσου και της Πολεμικής Βιομηχανίας.  

Από τον Ιούλιο του 2013 ως τον Μάιο του 2014,  υπηρέτησε σαν Αναπληρωτής Διευθυντής στα Κεντρικά της Υπηρεσίας στην Ουάσινγκτον και σαν Διευθυντής Διαχείρισης Επιχειρήσεων. Παρείχε εποπτεία, ηγεσία και καθοδήγηση σε περισσότερους από 3000 πολίτες, στρατιωτικούς και προσωπικό εργοληπτών[7], προσφέροντας κεντρική διευκόλυνση, ασφάλεια, τεχνολογικές πληροφορίες, επικοινωνία, ανθρώπινους πόρους, εργολαβίες, αναθέσεις και οικονομικές υπηρεσίες, υποστήριξη σε Εξοπλιστικές δραστηριότητες, από την Εθνική Περιφέρεια της Πρωτεύουσας. Σαν Διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, επόπτευε όλες τις λειτουργίες παροχής υπηρεσιών υποστήριξης των επιχειρήσεων και των πελατών, καθώς και των επιστημονικών ομάδων αναλυτών που ασχολούνταν με τη βελτίωση των εταιρικών λειτουργιών και της απόδοσης.

Τέλος υπηρέτησε σαν Αναπληρωτής Διευθυντής του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και σαν Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου του Λευκού Οίκου από το 2009 ως το 2013. Ηγήθηκε και διηύθυνε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που ξεπερνούσε τα 2300 άτομα,  σε οκτώ επιτελικά γραφεία και επτά επιχειρησιακές μονάδες, παρέχοντας υποστήριξη σε προγράμματα μεταφορών, επικοινωνών, εγκατάστασης, εφοδιασμού και έκτακτων  αναγκών, στον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και στο προσωπικό του Λευκού Οίκου. Παρείχε εκπροσώπηση εκτελεστικού επιπέδου στο προσωπικό του Λευκού Οίκου, στο Γραφείο του Υπουργού Άμυνας, στη Μεικτή Υπηρεσία[8], στη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ,  σε Διοικητές του Στρατού, σε διάφορες στρατιωτικές Υπηρεσίες, σε Υπηρεσίες Άμυνας, και σε άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Έχει Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση από τη Σχολή Διακυβέρνησης Kennedyτου Πανεπιστημίου του Harvardκαι Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Villanova. Έχει τιμηθεί με τα εξής μη-στρατιωτικά βραβεία: «Βραβείο Ευδόκιμης Υπηρεσίας Προεδρικού Επιπέδου», «Μετάλλιο του Υπουργείου Άμυνας για Διακεκριμένη Πολιτική Υπηρεσία», και «Βραβείο Ευδόκιμης Μη-Στρατιωτικής Υπηρεσίας του Υπουργού Άμυνας».



[1]Τμήμα της Επιτροπής Πιστώσεων του Κογκρέσου: αρμόδια για τα οικονομικά νομοσχέδια που χορηγούν πιστώσεις σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες, κυβερνητικά τμήματα και προγράμματα.

[2]Protectiveoperations: υποστηρικτικές επιχειρήσεις

[3]investigativeoperations: ανακριτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις δράσης

[4]UniformedDivision: Τμήμα της Αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας, υπεύθυνης για την προστασία του Λευκού Οίκου και των ξένων διπλωματικών αποστολών στην Εθνική Περιφέρεια της Πρωτεύουσας (Washington D.C.)

[5]Επιλέχθηκε η απάλειψη της λέξης administrator στην μετάφραση

[6]Strategiccommunications: Στρατηγική κατά την οποία αναπτύσσεται ένα μακροχρόνιο σχέδιο για την υιοθέτηση μιας ιδέας που προωθείται από έναν Οργανισμό (μακροπρόθεσμη προπαγάνδα)-Tacticalcommunications: Άμεση επικοινωνία (παροχή πληροφοριών), ιδιαίτερα της στρατιωτικής αντικατασκοπίας, στο πεδίο της μάχης, μεταξύ ανώτατων και κατώτερων αξιωματούχων

 

[7]Αναφέρεται στους εργολάβους που αναλαμβάνουν την εκτέλεση τμημάτων των στρατιωτικών προγραμμάτων

[8]JointStaff: Υπηρεσία του Πενταγώνου που αποτελείται από προσωπικό όλων των τεσσάρων υπηρεσιών του Υπουργείου Άμυνας (τρία όπλα και πολιτική διοίκηση).