Το ύστατο χαίρε στην Μαρία Παπουτσάκη από Αρχιερείς , Φίλους και συναδέλφους… της 

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη  την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο χωροστατούτων το Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πλαισιωμένου και συνχοροστατούντων έξι  Μητροπολιτών, Σύρου Δωρόθεου Μεσηνίας Χρυσοστόμου , Νέας Ιωνίας Γαβριήλ , από την Εκκλησία της Κρήτης ο Μητρ. Αρκαλοχωρίου Ανδρέας και Ρεθύμνιος Ευγένιο  και τιτουλαριων επισκόπων Βρεσθένης Θεόκλητου.

«έφυγε» σε ηλικία μόλις 61 ετών και ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Η επάρατη νόσος την ταλαιπωρούσε σχεδόν τα τελευταία δυο έτη και αφού νωρίτερα είχε καταφέρει να νικήσει  τον καρκίνο του μαστού

Για την δημοσιογράφο μίλησαν εκ μέρους των Ιεραρχών παρουσία  και με άδεια του Αρχ. Ιερωνύμου  ο Μητροπολίτης Δωδώνης ο οποίος είχε την  παντρέψει, ενώ χαιρετισμούς και  την βαθιά θλίψη μετέφερε  ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Αρχιμανδρίτης Τίτος Γαρεφαλάκης. Εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ ο Δημήτρης Τσαλαπάτης,  oΚυριάκος Δρακόπουλος  συνάδελφος και φίλος της από το ΑΠΕ και από το MEGAη Μίνα Καραμήτρου.  

Η έγκριτη δημοσιογράφος είχε γεννηθεί στο χωριό Πισκοπιακό Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης και σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα. Από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Πρώτη», «Επικαιρότητα», «Αυριανή», το περιοδικό «Ταχυδρόμος», τον ρ/σ Flash. Για 23 χρόνια κάλυπτε στο Mega το ρεπορτάζ του υπουργείου Παιδείας. Επίσης είχε εργαστεί για 30 χρόνια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το οποίο έλαβε και το «Βραβείο Αξίας του ΑΠΕ». Ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αλεξανδρίδη.  Την καλή συνάδελφο αποχαιρέτισαν 10αδες συνάδελφοι και φίλοι της από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Στον τελευταίο αποχαιρετισμό βρέθηκαν επίσης και φίλοι της από την πολιτική μεταξύ των οποίων οι πρώην Υπουργοί Παιδείας, Κων. Αρβανιτόπουλος,   Βασίλης Κοντογιαννόπουλος από το ΠΑΣΟΚ ο Απόστολος Κακλαμάνης η Φώφη Γεννηματά, Έ. Χριστοφιλοπούλου, Ε. Βενιζέλος, Συλβάνα Ράπτη, Ο Νάσος Αθανασίου(ΣΥΡΙΖΑ)  η Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ) και άλλοι