1η Ανοικτή Ημερίδα με την παρουσίαση της επιστημονικής μελέτης για το Ζακυνθινό ελαιόλαδο

Με πρωτοβουλία του ECO ZAKYNTHOS και την υποστήριξη της επιστημονικής του ομάδας, διοργανώνεται η 1Η Ανοικτή Ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση επιστημονικής μελέτης για το Ζακυνθινό ελαιόλαδο – Προοπτικές και προκλήσεις για το Ζακυνθινό ελαιόλαδο», το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. έως 13:30 π.μ στο Αμφιθέατρο τουΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Προκόπης Μαγιάτης ο οποίος θα παρουσιάσει μαζί με την ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Ελένη Μέλλιου, την πρόσφατη μελέτη – έρευνα του αναφορικά με τις «Νέες προοπτικές αξιοποίησης του ελαιολάδου με βάση τα υγειοπροστατευτικά χαρακτηριστικά του».

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία αντιπροσωπευτικών δειγμάτων Ζακυνθινών ελαιολάδων μόνον για το κλιμάκιο των προσκεκλημένων δημοσιογράφων από την Αθήνα, υπό την καθοδήγηση της κας. Μαρίας Κατσούλη – δημοσιογράφο wine & olive oil sommelier η οποία θα είναι και ομιλήτρια στις εργασίες της ημερίδας με θέμα «Τα ποιοτικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και πως τα προστατεύουμε».

Όλες οι παρουσιάσεις θα αφορούν το ζακυνθινό ελαιόλαδο, πλαισιωμένες με την διεθνούς επιπέδου εμπειρία των ομιλητών.

 

Σκοπός της 1ης Ημερίδας είναι η πλήρης και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση όλων των παραγωγικών και εμπλεκόμενων φορέων περί του Ζακυνθινού ελαιολάδου σε τοπικό, πανελλαδικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο με ταυτόχρονη προβολή και των προϊόντων που συνδέονται με αυτό.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη των:

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, Δήμος Ζακύνθου, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου, Επιμελητήριο Ζακύνθου, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος, Ένωση Αγροτουρισμού Ιονίων Νήσων, Σύλλογος Γεωτεχνικών Ζακύνθου, Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Ζακύνθου.

Χορηγοί επικοινωνίας:ΕλληνοΑμερικανικό Πρακτορείο Ειδήσεων – «GreekAmericanNewsAgency», IonianChannel, Εφημερίδα «Ερμής», ZantePress, Ραδιόφωνο «Stigma».

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Σάββατο 1η Νοεμβρίου – Αμφιθέατρο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

     09:30-10:00 Προσέλευση-Εγγραφές.

     10:00-10:30 Έναρξη ημερίδας-Χαιρετισμοί

10:30-10:45 Εισήγηση Προέδρου ECO ZAKYNTHOS, κ. Δημήτρη Θεριανού

·         10:45-11:45: Παρουσίαση μελέτης Επίκουρου Καθηγητή Δρ. Προκόπη Μαγιάτη και της Δρ. Ελένης Μέλλιου, Ερευνήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Νέες προοπτικές αξιοποίησης του ελαιολάδου με βάση τα υγειοπροστατευτιικά χαρακτηριστικά του – το Ζακυνθινό ελαιόλαδο»

·         Συντονιστής:Αριστοτέλης Μαρτίνης – Διδάκτωρ Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

>> Ερωτήσεις

12:00 – 12:15:  Διάλειμμα-Καφές

·         12:15-13:00: Εισήγηση δημοσιογράφου wine & olive oil sommelier κ. Μαρίας Κατσούλη με θέμα: «Τα ποιοτικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και πως τα προστατεύουμε»

Συντονιστής: Ιωάννης Κλάδης– Π.Ε Γεωπόνος – Διεύθυνση     Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου

      >>Ερωτήσεις συμπεράσματα