Βαρθολομαίος: Η άρνηση της ουσίας της αυθεντικής θρησκευτικής πίστης απανθρωπίζει τον άνθρωπο

Βαρθολομαίος: Η άρνηση της ουσίας της αυθεντικής θρησκευτικής πίστης απανθρωπίζει τον άνθρωπο

Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην έναρξη της Διεθνούς Διασκέψεως, «Promoting Peaceful Coexistence and Common Citizenship» στη Βιέννη

Νέα κόντρα μεταξύ  Ελλαδικής Εκκλησίας(Αρχ. Ιερωνύμου) με Ελληνική κυβέρνηση

Νέα κόντρα μεταξύ Ελλαδικής Εκκλησίας(Αρχ. Ιερωνύμου) με Ελληνική κυβέρνηση

Αιτία και αφορμή ο έλεγχος για τα οικονομικά του Ιδρύματος της  Παναγιά Τήνου, αλλά στο βάθος υποβόσκει άλλη μεγαλύτερη αιτία σύγκρουσης που έρχεται...   

Μαρία Μαντούβαλου προς θεολόγους & Μητροπολίτες: Σώστε την ορθόδοξη Ελλάδα

Μαρία Μαντούβαλου προς θεολόγους & Μητροπολίτες: Σώστε την ορθόδοξη Ελλάδα

Oμιλία της πανεπιστημιακού σε ημερίδα* με θέμα τα "νέα Θρησκευτικά"

Ιερώνυμος: Μεθοδεύσεις & πραξικοπηματικές μέθοδοι από την κυβέρνηση

Ιερώνυμος: Μεθοδεύσεις & πραξικοπηματικές μέθοδοι από την κυβέρνηση

για παρεμβάσεις στο ίδρυμα του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Επιχείρηση "ΣΤΑΥΡΟΣ" εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1989

Επιχείρηση "ΣΤΑΥΡΟΣ" εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1989

Τα τελευταία 24ωρα σε Τουρκία και Βουλγαρία αποκαλύπτεται η "επιχείρηση Σταυρός" εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου  

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Επίσκεψη Πατριάρχη Θεοδώρου Β' στο Σουδάν

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Εκκλησια

Την 14η Φεβρουαρίου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καϊρου, αφίχθη στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, του Σουδάν.

 

Θερμή υποδοχή του επιφύλαξε, τόσο η Κυβέρνηση του Σουδάν, όσο η Ελληνική Κοινότητα, αλλά και Εκπρόσωποι άλλων Εκκλησιών. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα του Χαρτούμ, ο Υπουργός Προσανατολισμού, Εθνικών Κληροδοτημάτων και Θρησκευμάτων κ. ABUBAHR OSMAN, o Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, ο Γενικός Γραμματέας Εκκλησιών, οι Αρμόδιοι επί Εκκλησιαστικών Θεμάτων της Εθνικής Ασφάλειας, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Χαρτούμ κ. Γεράσιμος Παγουλάτος, η Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Χαρτούμ με επικεφαλής την Πρόεδρο Δρ. Αλεξάνδρα Πατεράκη, Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών του Χαρτούμ, ο Οικείος Ποιμενάρχης κ.Σάββας, ο Εκπρόσωπος του Κόπτη Μητροπολίτη Χαρτούμ και άλλοι φορείς.

Η άφιξη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου καλύφθηκε από πλήθος τηλεοπτικών καναλιών και δημοσιογράφων, πολλών εφημερίδων του Σουδάν.

Ακολούθως, ο Υπουργός εκ μέρους της Κυβερνήσεως του Σουδάν, καλωσόρισε τον Μακαριώτατο στο Χαρτούμ και εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του. Ο Μακ. Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Εξοχ. Πρόεδρο της χώρας κ.Ομάρ ελ-Μπεσίρ, τον Υπουργό και όλους όσους τον υποδέχθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα του Χαρτούμ, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την χαρά του, που βρίσκεται για μία ακόμα φορά στην όμορφη αυτή Νειλοχώρα, όπου ζουν αρμονικά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, αγαπημένοι μεταξύ τους.

Στην συνέχεια, ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των άλλων Εκκλησιών, με του οποίους είχε μία σύντομη πρώτη επαφή και συνομιλία, σχετικά με τους Χριστιανούς του Σουδάν, ενώ ακολούθησε συνέντευξη του Μακαριωτάτου, στην αγγλόφωνη εφημερίδα SUDAN VISION.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σύνδεση