ΑΦΙΕΡΩΜΑ -ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Α ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου

Ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος,  ένας ομογενής μετανάστης από την  Γερμανία στην οποία εργάστηκε νυχθημέρων,  επί 45 συναπτά έτη και πλέον, από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι την ώρα που συνταξιοδοτήθηκε και επέστρεψε στην πατρίδα του, κοιμάται και ξυπνάει καθημερινά έχοντας ένα μεγάλο και ιερό  σκοπό  και κάνοντας ένα πράγμα μόνο.  Προσφέρει. Διαρκώς.  Συνέχεια. Αδιάλειπτα. Άοκνα. Ανύστακτα. Με κάθε τρόπο. Σε κάθε ευκαιρία.  Όσα του προσέφερε ο Θεός,  μέσα από τους κόπους, τους μόχθους, την δουλειά  τα  έργα και προ πάντων  με στερήσεις. Προσφέρει.   Με Φόβο Θεού. Με πάθος. Με Αγάπη. Με αυτοθυσία. Με ειλικρίνεια.  Με πατριωτισμό. Με οξύνοια πνεύματος.  Με πνευματική και εθνική εγρήγορση αλλά και αφύπνιση.

Είναι  ένας άνθρωπος για το οποίο έχουμε ξανά αναφερθεί  εκτενώς και αντίστοιχα μας έχει τιμήσει με άρθρα και κείμενα  του.   Πρόκειται  για έναν άνθρωπο, που όπως θα τον ακούσετε να λέει και ο ίδιος, διηγούμενος με σεμνότητα και την ανάλογη απλότητα αλλά και  κατόπιν πίεσης  ελάχιστα από τα 1000αδες  στιγμιότυπα της πολυκύμαντης, και από κάθε  άποψη  αντικείμενο μελέτης και έρευνας ιστορικών και μελετητών του μέλλοντος, ζωής του, για μια ζωή που κατά μείζονα λόγο είναι αφιερωμένη στην προσφορά. Στην δωρεά. Στο δόσιμο.  Ξεκίνησε από όταν ήταν ακόμα  στην Γερμανία όταν τα ΝΑΤΟικά  βομβαρδιστικά τεμάχιζαν την δοκιμαζόμενη Σερβία και τους αδελφούς μας Ορθόδοξους που σφαγιάζονταν από τους ένοπλους  πυρήνες των φανατικών μουτζαχεντίν της AlQaedaνα στέλνει  φάρμακα. Ρούχα. Παπούτσια για τα παιδιά και τρόφιμα ιδρύοντας τον σύνδεσμο Ελληνο Σερβικής φιλίας  και συνέχισε  την μεγάλη ιεραποστολή αθόρυβα πάντα και χωρίς τυμπανοκρουσίες το έργο και την μυστική του δράση στο όνομα του Χριστού ιδρύοντας τον «διορθόδοξο σύνδεσμο Απόστολος Παύλος» μέσω του οποίου μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού στις χώρες τις πρώην ΕΣΣΕΔ να στέλνει εκατομμύρια αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, του Ευαγγελίου και άλλων ιερών κειμένων για τις ανάγκες των ιερών ναών που έπειτα από 80 χρόνια ξανά άνοιγαν στις χώρες αυτές.  Του έχουν γράψει 10αδες ηγέτες πολιτικοί και θρησκευτικοί για να τον ευχαριστήσουν για την συνεχή –και προ πάντων αθόρυβη- προσφορά του.  Στην Ελλάδα τόσο ο ίδιος όσο και η πολυτίμητη σύζυγος του Αικατερίνη έγιναν γνωστοί όχι γιατί διαφήμισαν το έργο και την αθόρυβη ιεραποστολή τους όσο για την μεγάλη προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει για την εκπλήρωση του Τάματος των Ελλήνων του 1821 οι οποίοι μετά την απελευθέρωση του Μωριά και άλλων πόλεων της Στερεάς Ελλάδος κατά την διάρκεια της ιστορικής εθνοσυνελεύσεως  του 1834  έδωσαν μια μεγάλη και ιερή υπόσχεση: να ανεγερθεί  ιερός ναός αφιερωμένος στον Ελευθερωτή Σωτήρα Χριστό.     Παράλληλα εκδίδει σε περισσότερα από 50.000 τεύχη το περιοδικό ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ το οποίο περισσότερο  αποτελεί ένα απολογιστικό δελτίο ενημέρωσης και καταγραφής του τεράστιου ιεραποστολικού και κοινωνικού  έργου που  επιτελείται,  παρά ένα ακόμα έντυπο πνευματικής καλλιέργειας ή έστω αφύπνισης.

Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε με μήνυμα και παραινέσεις του απευθύνεται αποκλειστικά και ειδικά  προς τους απανταχού Έλληνες του κόσμου και τους ζητά να στηρίξουν την Ελλάδα! Με κάθε τρόπο.  Παράλληλα  ζητά  από τους Έλληνες του κόσμου να ενημερωθούν για την μεγάλη προσπάθεια  που έχει αναλάβει  ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του έχοντας και την μεγάλη υποστήριξη της Ελλαδικής Εκκλησίας και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας γενικά   αλλά  και όπως προκύπτει καθημερινά από τα μηνύματα τα fax και τα  emails ολόκληρης της ορθοδοξίας για την ανέγερση  του Ιερού Ναού αφιερωμένο στον Σωτήρα Χριστό ως εκπλήρωση του ιερού τάματος των Ελλήνων μετά τον ξεσηκωμό του 1821. Μάλιστα η Ελλαδική Εκκλησία που  ήδη έχει λάβει και σχετικές συνοδικές αποφάσεις σχεδιάζει  τα θυρανοίξια να συνδυαστούν με  την συμπλήρωση  200 ετών  από την  έναρξη του μεγάλου επαναστατικού αγώνα  τον Μάρτιο του 2021.   Ωστόσο αν και η εξαγγελία της Ιεράς Συνόδου  και οι ανάλογες αποφάσεις της έχουν ξεκινήσει από το 2012 εν τούτοις ιεράρχες με τους οποίους μιλήσαμε και οι οποίοι έχουν εκφράσει την θερμή υποστήριξη τους  στην υπόθεση αυτή, για την εκπλήρωση του Τάματος του Έθνους, ότι έχουν καθυστερήσει υπερβολικά οι διαδικασίες εκ μέρους της Ελλαδικής Εκκλησίας παρά τις σχετικές αποφάσεις και εξαγγελίες.  Αντιθέτως από την πλευρά του ο ίδιος ο κ. Αναγνωστόπουλος στην αποκλειστική συνέντευξη( μήνυμα)  που μας παραχώρησε αφενός δεν αρνείται ότι υπάρχει πράγματι καθυστέρηση εκ μέρους της σχετικής επιτροπής που έχει ορισθεί και της οποίας προΐσταται ο ίδιος ο Αρχ. Ιερώνυμος αλλά  δεδομένων των υποχρεώσεων του και βεβαρημένου προγράμματος  -όπως μας λέει – και υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες με όλα τα προβλήματα  που έχει να αντιμετωπίσει εμείς ως ίδρυμα αλλά και ως σωματείο έχουμε προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα αναλογιζόμενοι τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχει ο Μακαριότατος και έτσι  έχουμε αναλάβει  όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε  εντός του 2014 να  ξεκινήσουμε τις διαδικασίες τουλάχιστον  τα θεμέλια»   

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί έχουμε ετοιμάσει ένα χρονικό των πιο σημαντικών  δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2012 με απόφαση  της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και την υποστήριξη του Μακαριαωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου  για την ανέγερση ενός Ιερού ναού αφιερωμένου στην Απελευθερωτή Σωτήρα Χριστό όπως ακριβώς υποσχέθηκαν και αποφάσισαν οι ήρωες του 1821 μετά την  εθνεγερσία. ‘Ένα  μεγάλο περίλαμπρο  αλλά και  μεγαλοπρεπή , επιβλητικό οικοδόμημα  κατά τον σχεδιασμό και τα αρχιτεκτονικά σχέδια, όπως ταιριάζει σε ένα τέτοιο ιερό μέγα τάμα. Ένα τάμα που έγινε και επαναβεβαιώθηκε αρκετές φορές από το 1834 και εντεύθεν όπως  μαρτυρούν τα στοιχεία και τα ιστορικά ντοκουμέντα. Έναν    Ιερό  Ναό αφιερωμένο αποκλειστικά  και μόνον  στον Ελευθερωτή Σωτήρα  Χριστό ως ευχαριστήρια αναφορά  και δοξολογία για την απελευθέρωση του Έθνους από τους Οθωμανούς Τούρκους  τύραννους. Μια προσπάθεια που σκόνταψε αρκετές φορές ενώ στο διάβα της ιστορίας έχει και άλλες γκρίζες και σκοτεινές πλευρές τις οποίες θα δούμε στην έρευνα που θα αρχίσουμε να δημοσιεύουμε το αμέσως προσεχές διάστημα και εκεί θα δούμε απίστευτα στοιχεία που ερευνώνται για ποσά ιλιγγιώδη που έχουν εξαφανισθεί κυριολεκτικά εδώ και δεκαετίες…. Αυτή την μεγάλη και ιερή αποστολή της εκπλήρωσης του Τάματος του Έθνους, που δεν είναι άλλο από την ανέγερση ενός μεγαλοπρεπούς Ιερού ναού, ανάλογος με αντίστοιχα που έχουν χτίσει άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες και μάλιστα πολύ πρόσφατα πάλι αφιέρωμα και αυτές σε μεγάλα ιστορικά γεγονότα που συνδέθηκαν με την ζωή και το έργο Λαών  άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, έχει αναλάβει  ιδίοις εξόδοις  έχει αναλάβει ο ίδιος με την στενή συνεργάτιδα και σύντροφο της ζωής του Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου. Μια μεγάλη και Ιερή αποστολή,  την οποία στηρίζουν  1000αδες έλληνες από όλο τον κόσμο με προσφορές αλλά και εθελοντική εργασία προς εκπλήρωση του ιερού σκοπού αλλά και αρκετοί Ιεράρχες  της Ελλαδικής Εκκλησίας της Κύπρου αλλά και της Ιεράς Αρχ. Αμερικής και άλλες Ιερές Μητροπόλεις ανά τον κόσμο. Ανάλογη υποστήριξη έχουν ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος και το Σωματείο «οι φίλοι του Τάματος του ‘Εθνους»  του οποίου είναι πρόεδρος και  το οποίο  ιδρύθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό.    

Περισσότερες πληροφορίες για το ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ  Περιοδικὸν «Φωτεινὴ Γραμμή»
Μουσῶν 14 – 15452 Ψυχικόν
Τηλ.: 210-3254321, Τηλεομοιότυπον:210-3236978
www.fotgrammi.gr

 

Εθνικό και Ορθόδοξο προσκλητήριο

Ανάγκη εξόδου από το τέλμα

Κάθε χωριό και πολιτισμός

Καταστάσεις που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα

Όλη η αλήθεια για το Τάμα του Έθνους! 192 χρόνια μετά ανοίγουμε τον φάκελο της περίεργης όσο και σκοτεινής υπόθεσης…. Ποιοι την έθαψαν και γιατί; Τι αποκαλύπτεται; 

Μεγάλη επιτυχία για την ημερίδα που διοργάνωσαν οι φίλοι του "Τάματος του Έθνους" 

Τάμα του Έθνους: Η Ιερή Υπόσχεση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από 192 χρόνια 

Ὄχι ἄλλα λάθη. Ἀπὸ σήμερα ἄς διορθωνώμεθα. 

Περισσότερα για το θέμα διαβάστε και σε άλλα δημοσιεύματα

Εισήγηση Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ για το "ΤΑΜΑ

Τι είναι το Τάμα του Έθνους, ποιοι έθαψαν την υπόθεση και γιατί

 

«Κόλλησε» το μεγαλόπνοο σχέδιο για το «Τάμα του Έθνους»

 

ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ! 1821

 

ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ἄς γίνει ἐπὶ τέλους πραγματικότητα!

 

το ταμα του εθνους χρειαζεται τη βοηθεια μας! 

 

ΟΧΙ στο Τάμα του Έθνους, ΝΑΙ στην ταχεία ανέγερση Τζαμιού!

Το Τάμα του Έθνους: Έτοιμος το 2021 ο «κολοσσιαῖος» Ναός 

ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ: Ανεκπλήρωτο παραμένει το Τάμα του Έθνους

Greek American News Agency για το Τάμα Του Έθνους

 

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ

ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !!!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ;

ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΦΘΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΩΣ;;; ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΟΥΛΗ;;;

 Το Τάμα του Έθνους

το ταμα του εθνους μεγιστη υποχρεωση των ελληνων

ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Tο Τάμα του έθνους μετατράπηκε σε τζαμί 

Εθνικό και Ορθόδοξο Προσκλητήριο

Tο τάμα του Έθνους 

τι πρεπει να κτιστει; το ταμα του εθνους ή το τζαμι

Αν δεν υπερασπιστούμε το Τάμα του Έθνους, δεν αξίζει να λεγόμαστε 

Εκπλήρωση του Τάματος του Εθνους

Ο Κυθήρων Σεραφείμ για το Τάμα του Έθνους: Ιερό και μεγάλο χρέος

Ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους για το Τάμα του Έθνους

Ένα ζευγάρι δίνει 15 εκατομμύρια ευρώ για το Τάμα του Έθνους ..

"Το τάμα του Έθνους" – Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Γιὰ τὸ Τάμα τοῦ Ἔθνους 

ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΕΙ