ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΘEΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙς ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ SITE DOGMA.GR 

Ελεύθεροι αφέθηκαν γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ, που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα στην επαρχία του Χαλεπίου, στην βόρεια Συρία, αναφέρει η οργάνωση "l' Œuvre d' Orient".

"Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου", τονίζει η ένωση αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.

Νωρίτερα η συριακή αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει την Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμιξη.

Αυτοί που απήγαγαν τους δύο Μητροπολίτες της Ελληνορθόδοξης και της Συρορθόδοξης Εκκλησίας αντίστοιχα, στην επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, φέρεται ότι είναι "Τσετσένοι τζιχαντιστές", σύμφωνα με πηγές στους κόλπους της Συρορθόδοξης και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και το συριακό υπουργείο Θρησκευμάτων και Βακουφίων.

Ο Μητροπολίτης κ. Παύλος και ο Μητροπολίτης Γιοχάνα Ιμπραχίμ απήχθησαν όταν επέστρεφαν από την τουρκική μεθόριο, διευκρινίζει η επισκοπή σε ανακοίνωσή της.