Οι διωκώμενοι Μαρωνίτες της Συρίας στο επίκεντρο της συνάντησης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ

Την αντιπροσωπεία της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ενώσεως με επικεφαλής τον Σ. Στεπάσιν δέχθηκε σε ακρόαση στις 3  Απριλίου 2017 ο Πατριάρχης Μαρωνιτών κ. Μπεσάρα Μπούτρος αρ Ραΐ στην κατοικία του στο Μκέρκι (Λιβάνου).

Την αντιπροσωπεία συνόδευσαν ο Ηγούμανος Αρσένιος Σοκολόφ, αντιπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, και ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Λίβανο κ. Α. Ζασύπκιν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο επικεφαλής της Εκκλησίας Μαρωνιτών ενημέρωσε για τη θέση των χριστιανών-μαρωνιτών στη Συρία, όπου η ἐν λόγῳ Εκκλησία διαθέτει τρείς επαρχίες καθώς και για τα σχέδιά του για το εγγύτερο μέλλον να μεταβεί στο Χαλέπι.

Από την πλευρά του ο κ. Σ. Στεπάσιν πληροφόρησε τον Πατριάρχη Μπεσάρα για την ιστορία και τη σύγχρονη δράση της υπό τη διεύθυνσή του συλλόγου και ειδικότερα δε για τις προσπάθειες, που καταβάλλονται από την προαναφερθείσα οργάνωση για την προστασία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

Ἐν κατακλείδι της συναντήσεως ο Ηγούμενος Αρσένιος προσέφερε στον Πατριάρχη Μπεσάρα αρ Ραΐ πόνημα «Ελευθερία και ευθύνη» στα Αραβικά του Αγιωτάτου Πατριάρχη  Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου.

 

 

Πηγή