Εκτύπωση

Αναιρεί ο Άρειος Πάγος την απόφαση υπέρ του Σώρρα

Καταχωρήθηκε από τον/την loukaskoutsikos on . Δημοσιεύθηκε στο Επικαιρότητα

Ακυρώνει ο Άρειος Πάγος την απόφαση υπέρ του Σώρρα για τα 600 δις-Αναίρεση υπέρ του νόμου από την αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου

Αναίρεση υπέρ το νόμου άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου, επί της υπ’ αριθ. 67650/2013 απόφασης του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων.

Η δικαστική απόφασή που θα εκδοθεί από τον Άρειο Πάγο επί της αναίρεσης υπέρ του νόμου, δεν έχει έννομες συνέπειες, δηλαδή δεν ακυρώνει ή δεν μεταβάλει την υπ’ αριθ. 67650/2013 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αλλά έχει απλώς νομολογιακό χαρακτήρα. Ακόμη, εάν η απόφαση που θα εκδοθεί από τον Άρειο Πάγο, έχει αρνητικό αποτέλεσμα για τον Αρτέμη Σώρρα, τότε εκείνος δεν μπορεί να τη επικαλείται.

Ειδικότερα, η αναίρεση υπέρ του νόμου επί της εν λόγω απόφασης του Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ασκήθηκε μετά την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής.

Η αναίρεση ασκήθηκε, καθώς κρίθηκε ότι, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έχει μη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αλλά και ελλιπή αιτιολογία, ενώ εσφαλμένα ερμηνεύει το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Σημειώνεται πως η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόνο βδομάδες μετά από την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εναντίον του Αρτέμη Σώρρα και του Εμμανούλη Λαμπράκη ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος. Τα αποκαλυπτικά στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας που κατέθεσε ο ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα αποτελέσουν αρχή του τέλους στην υπόθεση του Σώρρα και της εγκληματικής οργάνωσης "Ελλήνων Συνέλευσις".

Διαβάστε ολόκληρη τη μήνυση του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου εδώ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σύνδεση