Εκτύπωση

Υπόθεση Σώρρα: Αρχή του τέλους (;) η δολοφονία της Λαμίας

Καταχωρήθηκε από τον/την loukaskoutsikos on . Δημοσιεύθηκε στο Επικαιρότητα

Ο κατά φαντασία δισεκατομμυριούχος, τα πλαστά ομόλογα και η οργάνωση των ορκισμένων οπαδών

Η άγρια δολοφονία στη Λαμία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, από τον 39χρονος Χρήστο Μπαλαντίνα, φαίνεται πως ανοίγει τα στόματα και ξεδιπλώνει ανατριχιαστικά στοιχεία για την οργάνωση Ελλήνων Συνέλευσις, τον πολιτικό φορέα του Αρτέμη Σώρρα. Πίσω από τις επιγραφές με τους πηχυαίους τίτλους που καλούν τους Έλληνες να διεκδικήσουν απατηλά εκατομμύρια, πρώην οπαδοί καταγγέλλουν παρενοχλήσεις που φτάνουν ακόμα και σε απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας.

Διαβάστε τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν από τον Ελεύθερο Τύπο

Μετά τη δολοφονία της 45χρονης παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα από το 39χρονο Χρήστο Μπαλαντίνα έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα ανθρώπων που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα της οργάνωσης. Η πλευρά της οικογένειας της Θώμης Κουμπούρα αλλά και πολλά θύματα έχουν αρχίσει να ζητούν από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει το κατά πόσο ο φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Μαντές είναι ένας πρώην υποστηρικτής του Σώρρα, ο οποίος, όταν θέλησε να απομακρυνθεί από το φορέα, δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του. Στις 30 Δεκεμβρίου 2016 έδωσε, μάλιστα, κατάθεση-καταπέλτη στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Λαμίας.

Θύμα της οργάνωσης καταγγέλλει ότι έπεσε και μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της εφημερίδας, η οποία αναφέρει σχέσεις του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» με τον υπόκοσμο και βιαιοπραγίες εις βάρος της.
«Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Όταν αποφάσισα να φύγω, ο ίδιος ο Μπαλαντίνας μού είχε πει ότι θα με βρουν και θα με δολοφονήσουν. Με απείλησε και με εκβίασε», λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο εκπαιδευτικός κ. Μαντές. Το ερώτημα της οικογένειας της Θώμης Κουμπούρα είναι το κατά πόσο μπορεί η παιδοψυχίατρος να έπεσε θύμα των ίδιων εκβιασμών, αν και μέχρι στιγμής η Αστυνομία επιμένει ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.

Ο κ. Μαντές τονίζει τη σημασία του όρκου που δίνουν τα μέλη του φορέα και συγκεκριμένα εστιάζει στη φράση: «Αν παραβώ τον όρκο μου, όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Αήρ, αήρ, αήρ». «Μετά τον όρκο ο Αρτέμης Σώρρας αποκτά τον πλήρη έλεγχο. Πρόκειται για μια ιεροτελεστία που έχει δωδεκαθεϊστικές ή ακόμα και σατανικές προεκτάσεις. Λαμβάνει χώρα σε αρχαίους ναούς και σε χώρους που προσδίδουν κύρος στο μέλος της οργάνωσης που τελεί χρέη αρχιερέα. Σε αυτούς που ορκίζονται τους δίνουν να πιουν έναν “αγιασμό”, χωρίς κανείς να ξέρει τι ουσίες μπορεί να περιέχει. Οποιος ορκιστεί δεν μπορεί να φύγει από την οργάνωση. Το ξέρει από πριν αυτό. Οποιος καταπατήσει τον όρκο ξέρει ότι θα υποστεί τις συνέπειες. Με τον όρκο αυτό βρίσκεται εγκλωβισμένος πολύ κόσμος. Ο Σώρρας ελέγχει περίπου 3.500-4.000 άτομα».

Ο Δημήτρης Μαντές είχε γνωρίσει προσωπικά τον Σώρρα: «Βρισκόμουν πολύ κοντά στην οργάνωση. Γρήγορα, όμως, κατάλαβα τα ψέματα και την απάτη. Ενημερώθηκα ότι σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών τα περίφημα ομόλογα είναι προϊόν απάτης. Ενημερώθηκα, επίσης, ότι ο Σώρρας έχει φάκελο στην Ασφάλεια Πάτρας. Εβλεπα με τα μάτια μου ότι δεν έχει διαβάσει ούτε ο ίδιος αυτά που επικαλείται ως ιδεολογία. Στερείται βασικών γνώσεων Ιστορίας και Θρησκειολογίας.

Μου είχαν ζητήσει στην αρχή 20 ευρώ και στη συνέχεια θα μου ζητούσαν μηνιαία συνδρομή. Εγώ δεν τους έδωσα τίποτα. Έβλεπα όμως κόσμο που τον είχε πιστέψει να δίνει εμβάσματα, να παραχωρεί διαμερίσματα για να γίνουν γραφεία.

Εξάλλου η ίδια η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση έφερε την οργάνωση Ελλήνων Συνέλευσης στο προσκήνιο από την πρώτη στιγμή. Όπως έγινε γνωστό ο δολοφόνος στην παραληρηματική του απολογία, αφού παραδέχτηκε ότι σκότωσε την άτυχη παιδοψυχίατρο περιέγραψε όλα όσα προηγήθηκαν: ''βρωμιάρα, με εκμεταλλεύτηκες για να περνάς καλά, με πρόδωσες και τον αγώνα μας και το έθνος μας και της έδωσα χαστούκι. Έπρεπε να σκοτώσω το δράκο. Άρχισα να τον χτυπάω με τα χέρια, με τα πόδια, μου έλεγαν να σκοτώσω το δράκο, αυτός έβγαζε άλλα κεφάλια. Η Θώμη, δεν ήταν εκεί. Η θεά μου, ήταν στο μυαλό μου. Μου έλεγε και αυτή να σκοτώσω το δράκο γιατί δεν την άφηνε να κάνει παιδί''.

Θύτης και θύμα είχαν βρεθεί σε ομιλίες του Αρτέμη Σώρρα και οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν έχουν βάση οι καταγγελίες πρώην μελών της οργάνωσης, που αναφέρουν ότι ο δολοφόνος ήθελε να κλείσει το στόμα της παιδοψυχιάτρου όταν εκείνη αποφάσισε να φύγει από την οργάνωση. Στην εκπομπή LiveNewsτου Νίκου Ευαγγελάτου, μίλησε ο Δημήτρης Μαντές. Ένα από τα πρώην μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις που γνώριζε την Θώμη Κουμπούρα και τον Χρήστο Μπαλαντίνα. Όπως λέει στο επόμενο βίντεο, ο δράστης ''της έκλεισε το στόμα γιατί γνώριζε στοιχεία και ήταν έτοιμη να τα καταθέσει στην αστυνομία''. Συμπληρώνει μάλιστα ότι και ο ίδιος άρχισε να δέχεται απειλές όταν γνωστοποίησε την απόφασή του, να φύγει από την ''Ελλήνων Συνέλευσις''...

Διαβάστε εδώ την απολογία του κατηγορούμενου

Θέση για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία πήρε ο Αρτέμης Σώρρας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Αρτέμης Σώρρας ήδη από το βράδυ της δολοφονίας κατηγόρησε τον 39χρονο συλληφθέντα ότι εκμεταλλεύτηκε τον αγώνα του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσης», ωστόσο υποστηρίζει πως δεν είναι δολοφόνος και πως άλλοι σκότωσαν την παιδοψυχίατρο.

«Ο ... μάλλον διώκεται από τις αρχές για τη δολοφονία της Θωμαής από τη Λαμία διότι τη μέρα της δολοφονίας της ήταν μαζί της και μάλιστα ενώ η αστυνομία δηλώνει το θάνατό της 1.30-2.30, ο... από το κινητό τηλέφωνο της δολοφονημένης παίρνει τρεις ίσως και παραπάνω φίλους του τηλέφωνο. Αυτό τον κάνει νούμερο ένα ύποπτο για τη δολοφονία της κοπέλας...  Δε θα ήταν τόσο ανόητος να την δολοφονήσει και μετά να παίρνει τηλέφωνο από το κινητό της δολοφονημένης τους φίλους του. Άλλοι την δολοφόνησαν αφού μάλλον έφυγε ο... Ό,τι γράφει από το κεφάλι του τα βγάζει φοβισμένος όπως είναι. Οι δικοί του άνθρωποι καλό θα ήταν να ασχοληθούν με την πραγματική ώρα δολοφονίας που θα βγάλει ο ιατροδικαστής στην Αθήνα. Σίγουρα χρειάζονται έναν καλό δικηγόρο και φυσικά ο... να παραδοθεί στις αρχές για να αρχίσει να φαίνεται η αλήθεια. Γι΄αυτό δεν πρέπει να γράψεις ψεύδη και γελοιότητες... Ακόμη και τον εαυτό σου κοροϊδεύεις τέτοιες ώρες», γράφει μεταξύ άλλων.

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτούνται και σε επίπεδο δικαιοσύνης αφού ανασύρονται όλες οι δικογραφίες που τον αφορούν. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το απόγευμα το Υπουργείο, ο Σταύρος Κοντονής «ζήτησε να ενημερωθεί τόσο για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης απόφασης όσο και για την πορεία της υπόθεσης».

Ο υπουργός «διαβίβασε αμέσως την απόφαση στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για περαιτέρω έλεγχο», όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Κατά τα λοιπά, το υπουργείο απάντησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας καθώς για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της, το φαινόμενο Σώρρα, εγκαλεί σήμερα την Κυβέρνηση».

«Είναι εντυπωσιακό ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό. Το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την Κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό», κατέληγε η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Διαβάστε το ρεπορτάζ από το newbomb.gr

 

Σφίγγει –όπως όλα δείχνουν- ο κλοιός της Δικαιοσύνης για τον Αρτέμη Σώρρα, το όνομα του οποίου επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή την άγρια δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα στη Λαμία, από στέλεχος της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» του Πατρινού επιχειρηματία.

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αναμένονται ραγδαίες τις προσεχείς ημέρες, μετά και την ανάρσυση από το αρχείο όλων των δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί για «τα έργα και τις ημέρες» του Αρτέμη Σώρρα. Ταυτόχρονα ο Πατρινός επιχειρηματίας ελέγχεται ποινικά προκειμένου να διακριβωθεί η διάπραξη ή μη εκ μέρους της οργάνωσής του, της προτροπής να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων και της συγκέντρωσης των στοιχείων, ενώ ο φάκελος έχει εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα του Τύπου που διαβίβασε προ ημερών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το επίμαχο ζήτημα. Παράλληλα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, μελετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ποιες δικογραφίες ανασύρθηκαν από το αρχείο

Ειδικότερα κατόπιν εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου ανασύρθηκαν προς διερεύνηση, από το αρχείο οι εξής δικογραφίες:

Οι ΑΒΜ Β2016/2035 και ΑΒΜ Ω2016/151 οι οποίες αφορούν τον Αρτέμη Σώρρα και την οργάνωσή του «Ελλήνων Συνέλευσις» και σχηματίσθηκαν το φθινόπωρο του 2016 κατόπιν διαβιβάσεως στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εγγράφων σχετικών με τον Σώρρα και αναφοράς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αττικής με θέμα την υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» και τις υποσχέσεις του ιδρυτή της, περί αποπληρωμής των χρεών των Ελλήνων πολιτών. Συγκεκριμένα η τελευταία δικογραφία αφορά τη διανομή εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από μέλη της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» του Σώρρα και με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα χρέη των πολιτών από τα ομόλογα, ύψους 600 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει.

Επιπλέον, έχει σχηματιστεί και τρίτη δικογραφία από Εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις».

 

Εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ προς τις εφορίες

Διευκρινίσεις για την υπόθεση Σώρρα έδωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, στο CNN.gr, ξεκαθαρίζοντας στους «ευκολόπιστους» πολίτες που ακολουθούν τις παραινέσεις του Αρτέμη Σώρρα πως οι μεθοδεύσεις του, δεν θα τους απαλλάξουν από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τους σχετικούς κύκλους η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών. «Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και συνιστούμε την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση μήπως με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν», τόνισαν.

Προσέθεσαν πως από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση Σώρρα και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες και ως εκ τούτου καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας.

Επίσης, η Διεύθυνση Εισπράξεων του Υπουργείου Οικονομικών έχει αποστείλει προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρείχε οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του νομικού συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Κατά συνέπεια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι παραλαμβάνουν, ως έχουν υποχρέωση, τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

 

Καυγάς κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για Σώρρα

Σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης και ΝΔ για την υπόθεση, ενώ επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε και το Ποτάμι-Διαβάστε την αναλυτική περιγραφή από το NEWS247

Αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την υπόθεση Σώρρα, η δραστηριότητα του οποίου ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα με αφορμή το φονικό της παιδοψυχολόγου στη Λαμία. Την αρχή έκανε η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου στην οποία καλεί την κυβέρνηση να "αφυπνιστεί για την υπόθεση". Για ύψιστο "επίπεδο πολιτικής γελοιότητας" κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης, απαντώντας πως η δικαστική "δικαίωση" Σώρρα έλαβε χώρα το 2013, επί ημερών συγκυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, ενώ non paper για την υπόθεση Σώρρα εξέδωσε και το Μαξίμου!

Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες

Από την Πειραιώς, χαρακτηρίζουν την υπόθεση Σώρρα, "ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες" και τονίζουν πως η Νέα Δημοκρατία έχει αναδείξει από καιρό το ζήτημα. Κλείνοντας, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως είναι "επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας" και καταλήγει υπογραμμίζοντας:

"Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ"

"Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία".

Στην υπόθεση Σώρρα είχε αναφερθεί πρώτος από τη ΝΔ χθες ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης με βομβαρδισμό αναρτήσεων μέσω twitter, εξαπολύοντας επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά των οπαδών του Σώρρα.

"Η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας"

Η απάντηση της κυβέρνησης δεν άργησε να έρθει καταρχήν από το αρμόδιο υπουργείο, εκείνο της Δικαιοσύνης, που αναφέρει πως η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ "ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας". Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση του Πλημμελειοδικείου, που αθώωνε τον Αρτέμη Σώρρα και την οποία φαίνεται πως περιφέρει εκείνος σε κάθε συγκέντρωση ανά την επικράτεια, εκδόθηκε το 2013. Το γεγονός αυτό δεν "απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό. Το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό" συμπληρώνουν.

"Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό

 

"Ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε να ενημερωθεί τόσο για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης απόφασης όσο και για την πορεία της υπόθεσης" καταλήγουν από το υπουργείο και προσθέτουν: "Σήμερα δε, διαβίβασε αμέσως την απόφαση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για περαιτέρω έλεγχο".

"Η ΝΔ προσφέρει υπηρεσίες στο Σώρρα"

 

Εκτός όμως από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενημερωτικό σημείωμα εξέδωσε και το Μαξίμου.

Η ΝΔ -και στη συνέχεια ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι - με χρονοκαθυστέρηση ετών κατάλαβαν ότι υπάρχει η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα. Η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει ζητήσει ήδη την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών", ανέφερε σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, προσθέτοντας:

"Καλούμε λοιπόν τη ΝΔ, αντί να παραβιάζει ανοιχτές θύρες ζητώντας την αφύπνιση της κυβέρνησης, να βγει από τη χειμερία νάρκη και να μην αναγάγει την συγκεκριμένη υπόθεση σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Μόνο υπηρεσίες στον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα προσφέρει".

Και στη μέση το Ποτάμι

Το Ποτάμι από την πλευρά του αναφέρει μεταξύ άλλων πως "αν η όλη υπόθεση «Αρτέμης Σώρρας» δεν ήταν τόσο επικίνδυνη, θα φάνταζε ως χοντροκομμένη φάρσα… Όταν όμως εισαγγελικός λειτουργός παραγγέλλει προκαταρκτική εξέταση κατά του διοικητή του τέως ΟΑΕΕ και νυν υποδιοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Τσακίρη, διότι δεν έκανε δεκτά τα «ομόλογα» του Αρτέμη Σώρρα, φαίνεται πως βασικοί θεσμοί και λειτουργίες της Πολιτείας αδυνατούν να υποστηρίξουν την κανονικότητα".

"Βασικοί θεσμοί και λειτουργίες της Πολιτείας αδυνατούν να υποστηρίξουν την κανονικότητα"

"Η ελληνική κοινωνία έχει αποδειχθεί ευάλωτη στη συνωμοσιολογία, το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ειδικά μετά την εύπεπτη, αντιμνημονιακή ρητορική" σχολιάζουν στο Ποτάμι και καταλήγουν: "Ρητορική που έστησε πολιτικές καριέρες, εγκλωβίζοντας στον παραλογισμό όσους κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος της χρεοκοπίας. Η κοινωνία αυτή, σήμερα, αφήνεται από το κράτος βορά στα νύχια επιτήδειων και αδίστακτων εκμεταλλευτών".

ΑΝΕΛ: Έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας της ΝΔ

Για κακοήθεια και οφθαλμοφανή έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας της ΝΔ κάνει λόγο η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, απαντώντας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση Αρτέμη Σώρρα.

Στην απάντησή της η κα. Παπαδοπούλου τονίζει ότι «είναι επιεικώς γελοίο η Ν.Δ του κ.Μητσοτάκη να επιχειρεί να ταυτίσει την περίπτωση Σώρρα με το ογκώδες λαϊκό κίνημα που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση». Και προσθέτει πως «είναι επίσης κακοήθεια η Ν.Δ να κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για την περίπτωση Σώρρα, η οποία δεν είναι και τόσο σημερινή. Από τον Απρίλιο του 2013, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από σχετική έρευνα, είχε απαντήσει στις ελληνικές αρχές, μεταξύ άλλων και στην Τράπεζα της Ελλάδος, ότι τα περιβόητα ομόλογα που αναφέρονται σε λογαριασμούς του Αρτέμη Σώρρα είναι ψεύτικα και προϊόντα απάτης. Αν δεν μας απατά η… μνήμη μας, την περίοδο εκείνη κυβερνούσε το τραγικό δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου. Η τότε κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Μητσοτάκη ήταν εκείνη που δεν έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον και σήμερα - ώ του θαύματος! -…ανακαλύπτουν δήθεν ξαφνικά στη Ν.Δ. καθώς και στο ΠΑΣΟΚ την περίπτωση Σώρρα, αποκρύπτοντας τις δικές τους ευθύνες».

«Η έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας στη Νέα Δημοκρατία του κ.Μητσοτάκη είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής. Είναι δυστυχώς κραυγαλέα», καταλήγει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

 

Ποιος είναι ο Αρτέμης Σώρρας; Διαβάστε τι αποκαλύπτει στο enikos.gr o δημοσιογράφος Λευτέρης Ρήνος που από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί την υπόθεση και ανέδειξε πλούσια στοιχεία για τη δράση του Σώρρα

 «Ο Σώρρας εμφανίστηκε το 2009, παντελώς άγνωστος πρωτύτερα, με την ιστορία της Τράπεζας της Ανατολής (σ.σ.: οι τέσσερις μετοχές των 670 δισ. ευρώ που… κατατέθηκαν στη Γ’ ΔΟΥ Πατρών).

Πρόκειται για μια πραγματική υπόθεση για την Εθνική Τράπεζα, καθώς ασχολούμαι –και αρθρογραφώ σχετικά- με την Τράπεζα της Ανατολής από το 2000.

Για δύο περίπου χρόνια έλεγε τα ίδια και τα ίδια, ώσπου, το 2011, βγήκε στην εκπομπή «Ζούγκλα» και άρχισε να υποστηρίζει τερατώδη πράγματα.

«Τότε ήταν η πρώτη φορά που επικοινώνησα με αυτή την ομάδα ανθρώπων» εξηγεί στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο δημοσιογράφος, οφθαλμίατρος Λευτέρης Ρήνος, που παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του «φαινομένου Σώρρα» από την απαρχή του.

«Προσπάθησα να τους εξηγήσω πως όσα λένε και υπόσχονται δεν ισχύουν, έστω ότι δεν βγαίνουν τα μαθηματικά. Έλαβα τότε μια απάντηση στην οποία με χαρακτήριζαν πράκτορα και πολλά ακόμη συναφή κοσμητικά» προσθέτει.

Λίγο αργότερα, καθώς τοποθετήθηκε επίσημα και η Εθνική Τράπεζα, ο ψευδής μύθος με την Τράπεζα της Ανατολής... καταρρίφθηκε. «Τότε εμφάνισε τα πλαστά χρεόγραφα εξ Αμερικής, που κατά τον ίδιο ήταν αξίας 600 δισ. δολαρίων».

Πρόκειται για χρεόγραφα που προέρχονται από τον Στίβεν Λούις Βόζνι, έναν Αμερικάνο δικηγόρο που το 2000 σκέφτηκε ότι μπορεί να βγάλει χρήματα αν θεωρηθεί το όνομά του... εμπορικό σήμα.

Επομένως, για κάθε επιστολή που του απηύθυναν (π.χ. τράπεζες, εφορίες και άλλες Αρχές), τους έλεγε: "Σας ευχαριστώ για το γράμμα. Μου χρωστάτε 500.000 δολάρια". Έπειτα, για κάθε δημοσίευση της υπόθεσης και του ονόματός του πολλαπλασίαζε τις "οφειλές".

Και καθώς στράφηκαν και δικαστήρια εναντίον του, δηλαδή και κρατικές υπηρεσίες και λειτουργοί, άρχισε να μιλά για κρατικές "οφειλές".

Στη συνέχεια ξεκίνησε να κόβει και μονομερείς συναλλαγματικές, ενώ κατόπιν άρχισε να... πουλάει ποσοστά από την πίτα, δήθεν, των κερδών σε ενδιαφερομένους.

Ένας από αυτούς ήταν ο Αρτέμης Σώρρας, στον οποίο το 2012 –και ενώ ο Βόζνι δικαζόταν για απάτη- μεταβίβασε τα δήθεν χρεόγραφα» τονίζει ο Λευτέρης Ρήνος.

Ήταν πλαστά

Τα χρεόγραφα αυτά, όμως, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ήταν καταφανώς πλαστά και δεν θα αναγνωρίζονταν ποτέ από τις αμερικανικές Αρχές.

Τότε ο Αρτέμης Σώρρας ξεκίνησε άλλους τρόπους για να στηρίξει την... καμπάνια του.

«Βρήκε δύο επιχειρηματίες από τον Καναδά. Ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, Έλληνας, είχε καταδικαστεί για την ίδια απάτη.

Αργότερα όμως, μαζί με έναν συνεργάτη του, ήρθαν στην Ελλάδα και εμφανίστηκαν στα δικαστήρια υπέρ Σώρρα, με τον πρώτο να λέει ότι είναι εκπρόσωπος της Τράπεζας του Μόντρεαλ και τον δεύτερο να βεβαιώνει "ναι, είναι επιφανής τραπεζίτης"» υπογραμμίζει ο κ. Ρήνος.

Σύμφωνα με την έρευνα του Λευτέρη Ρήνου, κατέθεσαν τότε και δήθεν αποδείξεις ότι τα χρήματα πέρασαν σε μια καναδική εταιρία, που όμως ήταν η εταιρία των... ίδιων απατεώνων! «Μετά, με νέο πληρεξούσιο, τα δήθεν, 600 δισ. πέρασαν σε αγγλική εταιρία και το 2012, με ένα ακόμη πληρεξούσιο, περιήλθαν στον Σώρρα.

Η πλάκα είναι ότι η αγγλική εταιρία είχε τερματίσει τις εργασίες της το 2011...» αναφέρει.

Καθώς και η δεύτερη απόπειρα για τη... σωτηρία της Ελλάδος απέτυχε, η παρέα του Σώρρα εφηύρε ένα νέο κόλπο που οδηγεί στο... κρεσέντο: «Στράφηκε τότε στα παγκόσμια... καταπιστεύματα, οι αρχικοί λογαριασμοί των οποίων, όπως λένε οι δικοί του, προέρχονται από τον θησαυρό του Ιάπωνα στρατηγού Γιαμασίτα, που διαφυλάχθηκε από τον πεθαμένο και πλέον θαμμένο πρώην δικτάτορα Φέρντιναντ Μάρκος, ενώ οι λογαριασμοί στα "έγγραφα" να ανήκουν σε πεθαμένους ήρωες των Φιλιππίνων και σε άυλα όντα»...

Ο ίδιος ο Σώρρας, όπως διευκρινίζει ο κ. Ρήνος, λέει στα μέλη του ότι έχει πρόσβαση στο χρυσάφι του Γιαμασίτα αξίας –μόνο για την Ελλάδα- που υπερβαίνει τα 115 τρισ. ευρώ, καθώς κατέχει το δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

 

 

«Αν παραβώ τον όρκο μου όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Αήρ Αήρ Αήρ»

Διαβάστε τις αποκλειστικές μαρτυρίες πρώην υποστηρικτών του Αρτέμη Σώρρα που «καίνε» το φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» που ήρθαν στο φως από τον «Ε.Τ.» της Κυριακής.

Μετά τη δολοφονία της 45χρονης παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα από το 39χρονο Χρήστο Μπαλαντίνα έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα ανθρώπων που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα της οργάνωσης. Η πλευρά της οικογένειας της Θώμης Κουμπούρα αλλά και πολλά θύματα έχουν αρχίσει να ζητούν από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει το κατά πόσο ο φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Μαντές είναι ένας πρώην υποστηρικτής του Σώρρα, ο οποίος, όταν θέλησε να απομακρυνθεί από το φορέα, δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του. Στις 30 Δεκεμβρίου 2016 έδωσε, μάλιστα, κατάθεση-καταπέλτη στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Λαμίας.

Θύμα της οργάνωσης καταγγέλλει ότι έπεσε και μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της εφημερίδας, η οποία αναφέρει σχέσεις του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» με τον υπόκοσμο και βιαιοπραγίες εις βάρος της.

«Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Οταν αποφάσισα να φύγω, ο ίδιος ο Μπαλαντίνας μού είχε πει ότι θα με βρουν και θα με δολοφονήσουν. Με απείλησε και με εκβίασε», λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο εκπαιδευτικός κ. Μαντές. Το ερώτημα της οικογένειας της Θώμης Κουμπούρα είναι το κατά πόσο μπορεί η παιδοψυχίατρος να έπεσε θύμα των ίδιων εκβιασμών, αν και μέχρι στιγμής η Αστυνομία επιμένει ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.
Ο κ. Μαντές τονίζει τη σημασία του όρκου που δίνουν τα μέλη του φορέα και συγκεκριμένα εστιάζει στη φράση: «Αν παραβώ τον όρκο μου, όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Αήρ, αήρ, αήρ». «Μετά τον όρκο ο Αρτέμης Σώρρας αποκτά τον πλήρη έλεγχο. Πρόκειται για μια ιεροτελεστία που έχει δωδεκαθεϊστικές ή ακόμα και σατανικές προεκτάσεις. Λαμβάνει χώρα σε αρχαίους ναούς και σε χώρους που προσδίδουν κύρος στο μέλος της οργάνωσης που τελεί χρέη αρχιερέα. Σε αυτούς που ορκίζονται τους δίνουν να πιουν έναν “αγιασμό”, χωρίς κανείς να ξέρει τι ουσίες μπορεί να περιέχει. Οποιος ορκιστεί δεν μπορεί να φύγει από την οργάνωση. Το ξέρει από πριν αυτό. Οποιος καταπατήσει τον όρκο ξέρει ότι θα υποστεί τις συνέπειες. Με τον όρκο αυτό βρίσκεται εγκλωβισμένος πολύ κόσμος. Ο Σώρρας ελέγχει περίπου 3.500-4.000 άτομα».

Ο Δημήτρης Μαντές είχε γνωρίσει προσωπικά τον Σώρρα: «Βρισκόμουν πολύ κοντά στην οργάνωση. Γρήγορα, όμως, κατάλαβα τα ψέματα και την απάτη. Ενημερώθηκα ότι σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών τα περίφημα ομόλογα είναι προϊόν απάτης. Ενημερώθηκα, επίσης, ότι ο Σώρρας έχει φάκελο στην Ασφάλεια Πάτρας. Εβλεπα με τα μάτια μου ότι δεν έχει διαβάσει ούτε ο ίδιος αυτά που επικαλείται ως ιδεολογία. Στερείται βασικών γνώσεων Ιστορίας και Θρησκειολογίας.

Μου είχαν ζητήσει στην αρχή 20 ευρώ και στη συνέχεια θα μου ζητούσαν μηνιαία συνδρομή. Εγώ δεν τους έδωσα τίποτα. Εβλεπα όμως κόσμο που τον είχε πιστέψει να δίνει εμβάσματα, να παραχωρεί διαμερίσματα για να γίνουν γραφεία. Αλλοι ήταν αφελείς και άλλοι απεγνωσμένοι με το πολιτικό σύστημα. Τα μέλη του φορέα τελούν εγκλήματα, όπως αυτό της εκβίασης, των απειλών για πρόκληση σωματικών βλαβών, της εξύβρισης. Εγώ από τη μία ημέρα στην άλλη όταν αποχώρησα έγινα από πατριώτης αρχιμασόνος».

«Οπλίζουν χέρια»

Γυναίκα που ζει στην επαρχία και ζητάει να μη δημοσιευτεί το όνομά της γιατί φοβάται αντίποινα προχωρά, μιλώντας στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, σε σοβαρές καταγγελίες.

«Εγινα μέλος της “Ελλήνων Συνέλευσις” πριν από χρόνια. Εβλεπα δίπλα μου μέλη που είχαν σχέσεις με τον υπόκοσμο. Εκβιάσεις, ναρκωτικά. Υπήρχαμε και εμείς που ήμασταν μορφωμένοι άνθρωποι. Γιατροί, στρατιωτικοί, δικηγόροι, δάσκαλοι. Στην αρχή ασχολήθηκα ενεργά με το φορέα. Οταν οι ανώτεροι όμως είδαν ότι έχω επιρροή με έδιωξαν. Εχουν την τάση να τρώγονται μεταξύ τους. Οπως έγινε και με τον Μπαλαντίνα που στο τέλος τσακώθηκε με κάποιον ανώτερο. Οταν αποχώρησα, άρχισαν οι απειλές εις βάρος μου. Ο ίδιος ο Μπαλαντίνας με βρήκε και μου είπε: “Ή θα φύγεις ή θα σου σπείρω τα δόντια στην αυλή”. Μετά από καιρό άλλο μέλος της οργάνωσης με έπιασε στο δρόμο, με πέταξε κάτω και πήγε να με πνίξει. Μιλάμε για μια δολοφονική ομάδα ανθρώπων», λέει.

Περιγράφοντας κάποιες από τις πρακτικές της οργάνωσης συνεχίζει: «Πιστεύουν στην αρία φυλή. Θέλουν να κάνουν παιδί για να αφήσουν το σπόρο τους, το DNAτους. Επιλέγουν αυτοί τη γυναίκα. Γενικότερα τους τονώνουν το ηθικό λέγοντάς τους για την αρχαία Ελλάδα και καταφέρνουν να γίνει θεός τους ο Σώρρας. Τους βάζουν να ορκιστούν για να είναι πιστοί. Ολη αυτή η διαδικασία μπορεί να τους οπλίσει τα χέρια. Ο Μπαλαντίνας είναι και θύμα και θύτης. Ποιος του όπλισε το χέρι;».

Για την αδικοχαμένη Θώμη Κουμπούρα αναφέρει: «Η Θώμη ήταν μια μορφωμένη γυναίκα που με την αξιοθαύμαστη δράση της είχε αποκτήσει επιρροή στη Λαμία. Σε αυτούς, όμως, δεν αρέσει αυτό».

«Πλύση εγκεφάλου»

Ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου από τη Χαλκίδα ήταν από τους πρώτους που υπέβαλαν μήνυση εις βάρος του Αρτέμη Σώρρα αντιλαμβανόμενος ότι οι υποσχέσεις περί πληρωμές χρεών προς το Δημόσιο από τα λεφτά του Σώρρα προκαλούν πρόβλημα σε χιλιάδες πολίτες.

Ο κ. Αντωνίου είχε προβλέψει το… τσουνάμι εξωδίκων από χιλιάδες φορολογουμένους προς τις κατά τόπους ΔΟΥ για αποπληρωμή χρεών από τα 600 δισ. του Σώρρα. «Οταν προτρέπεις τον κόσμο να μην πληρώνει τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του, τότε στερείς από το κράτος νόμιμα έσοδα. Πρόκειται για κακουργηματικές πράξεις περί καταχραστών του Δημοσίου. Για να πείσεις τον κόσμο να διεκδικήσει χωρίς στοιχεία την αποπληρωμή των χρεών του πρέπει να του έχεις κάνει πλύση εγκεφάλου. Νομίζω ότι αυτή είναι η πρακτική τους. Και όταν την πλύση εγκεφάλου την κάνεις σε άτομα με αμφίβολη ψυχολογική ισορροπία, τότε μπορεί να τα οδηγήσεις στην παραφροσύνη ή και στο έγκλημα. Στην περίπτωση του εγκλήματος με θύμα τη Θώμη Κουμπούρα ίσως πρέπει να αναζητηθούν και ηθικοί αυτουργοί», λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο κ. Αντωνίου.

Στην απολογία του στον ανακριτή Λαμίας ο δράστης της δολοφονίας, Χρήστος Μπαλαντίνας, εμφανίζεται ποτισμένος από μια παράξενη ιδεολογία, ενώ γίνεται σαφές ότι τον κατατρύχει μανία καταδίωξης από αντιπάλους του στο κόμμα.

«Επρεπε να γράψω κείμενα για τους προδότες που ανακάλυψα. Η Θώμη ήταν η κρυφή μου δύναμη, η ασπίδα της νόησης, η θεά Αθηνά μου και ο κρυφός μου έρωτας. Την πήρα τηλέφωνο, της είπα ότι τη χρειάζομαι και έφτασα στη Λαμία (…) Ανεβήκαμε στο διαμέρισμα. Της είπα “θεά μου χρειάζομαι τη νόησή σου, έχουμε μεγάλη προδοσία”. Ημουν σε μεγάλη ένταση (…) Της είπα ότι πρέπει να παραιτηθώ τελείως και από απλό μέλος της οργάνωσης. Μετά αρχίσαμε να γράφουμε. Γράφαμε για ώρα. Δεν μπορούσα να κάτσω ήρεμος, έφερνα γύρους στο σπίτι. Είχε ένα χαλί με μαιάνδρους που είναι σύμβολο των Ελλήνων. Εκεί έφερνα πάνω- κάτω», κατέθεσε.

Ξεκάθαρη είναι δε η τυφλή πίστη του στον Αρτέμη Σώρρα στον οποίο λέει ότι προσέφυγε για να αποδείξει την εις βάρος του πλεκτάνη: «Συγκέντρωσα τα στοιχεία για να τα παραδώσω στον πρόεδρο. Πήγα στο σπίτι της… στην Πετρούπολη Αττικής, της έδωσα το φάκελο και της είπα να τον παραλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος. Αυτό έγινε Δευτέρα ή Τρίτη (26-27/12/16) (…) Γιατί είμαι πεπεισμένος ότι όλοι γύρω του είναι προδότες και φορούν το προσωπείο του συναγωνιστή».

Από την πλευρά του, πάντως, ο φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» αρνείται όλες τις εις βάρος του καταγγελίες αναφέροντας ότι ο φορέας δεν έχει καμία απολύτως άμεση ή έμμεση σχέση με τα όσα έπραξε ο Χρήστος Μπαλαντίνας.

«Ξεσκονίζουν» τις δικογραφίες κατά Σώρρα οι εισαγγελείς

Η έκταση που πήρε το θέμα Σώρρα ανάγκασε το υπουργείο Δικαιοσύνης να ασχοληθεί ενεργά με το φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Ετσι, η Δικαιοσύνη ψάχνει τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί εις βάρος του αλλά και το θέμα της απόφασης του 2013 που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων γιατί δεν απέρριπτε την ύπαρξη των 600 δισ. του Σώρρα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, έδωσε εντολή να ανασυρθούν από το αρχείο δικογραφίες, κάποιες εκ των οποίων είναι σε τελικό στάδιο διερεύνησης. Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε στην κ. Δημητρίου αίτημα για να μελετηθεί η απόφαση του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μετά από μήνυση του Αδ. Γεωργιάδη. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χρέωσε την υπόθεση της δικαστικής απόφασης σε αντιεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθεί αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση υπέρ του νόμου.

Αφέλεια ή ανάγκη; Ποιοι πιστέψανε στο Σώρρα;

Η άποψη της Δέσποινας Κονταράκη Αρχισυντάκτριας του Ελεύθερου Τύπου

Δεν ξέρουμε πόση έκταση έχει πάρει το θέμα που φιλοξένησε πρωινή εφημερίδα, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν τράπεζες που έρχονται αντιμέτωπες με εξώδικα από δανειολήπτες, οι οποίοι δηλώνουν πως το χρέος τους θα πληρωθεί από τον Αρτέμη Σώρρα.

Πάντως ως έναν βαθμό σίγουρα υφίσταται και γιατί όχι άλλωστε. Πρόκειται για το καινούργιο δώρο που προσφέρει ο πρόεδρος του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» στους «κληρονόμους Ελλήνων και κάθε Ελλάνιου πλάσματος» και αλίμονο αν δεν βρίσκονταν αρκετοί που θα το δέχονταν. Κάποιοι ίσως να το έκαναν για πλάκα, άλλοι γιατί το πιστεύουν, όπως πίστευαν κάποτε τις δηλώσεις Δεν Πληρώνω που μοίραζαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσίευαν οι εφημερίδες που τον στήριζαν.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει μερικές χιλιάδες ανθρώπων να δηλώνουν πως τον ακολουθούν, να ανοίγουν δεκάδες παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα από την Ικαρία μέχρι την Κρήτη και να επαναλαμβάνουν μαζί του τον Ουράνιο Ορκο; Ο οποίος σε περίπτωση που δεν τον έχετε ακούσει, ξεκινά ως εξής: «Τάσσομαι και αφοσιώνομαι εις τον λόγον της ενότητας του πανάγαθου άρχοντος φωτός με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις της ζεύξης του κρατίστου νου. Ορκίζομαι στην συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ». Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η σχεδόν ανατριχιαστική κατάληξή του: «Αν παραβώ τον όρκο μου όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Αήρ Αήρ Αήρ».

Την περασμένη εβδομάδα ο εθνοσωτήρας με τα 600 δισεκατομμύρια που θα δώσει για το δημόσιο χρέος και με πρόγραμμα 2,3 τρισεκατομμυρίων (!) για το «ξεχρέωμα όλων των Ελλήνων», επανήλθε δυναμικά στην επικαιρότητα. Πρώτα, έκανε μια εντυπωσιακή μάζωξη στην Τρίπολη, όπου βρέθηκαν περισσότερα από 300 άτομα και όπου δόθηκε μεταξύ άλλων η υπόσχεση πως θα πληρώσει και τα χρέη των πολιτών στην εφορία. Ακολούθησε η εισβολή στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, όπου έγινε επίκληση στον Δία και διάφορα τελετουργικά. Στις αντιδράσεις μάλιστα που ξεσηκώθηκαν τόσο από το δρώμενο όσο και από το γεγονός ότι σχεδόν μπούκαραν χωρίς να ζητήσουν άδεια, η απάντησή τους δίνει και το στίγμα της σκέψης τους: Θεωρούν εαυτούς ιδιοκτήτες του χώρου επειδή είναι «αυτόχθονες Ελληνες ιθαγενείς» και δεν χρειάζονται καμία άδεια «για να επισκεφτούν τους Ελλάνιους τόπους των προγόνων τους».

Στις πολλές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στο facebook, ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο «πολέμαρχος της παγκόσμιας ελευθερίας», είναι ο εθνικός ευεργέτης, ο άνθρωπος που το κατεστημένο μάχεται και τα μίντια συκοφαντούν. Ανάμεσα στην παγκόσμια συνωμοσία και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών που δεν αναγνωρίζει τα χρεόγραφα της Τράπεζας Ανατολής, σε αντίθεση με ελληνικό δικαστήριο που εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία «ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή πλαστότητα των τίτλων που το ενσωμάτωσαν» (ναι, υπάρχει τέτοια απόφαση).

Ο ίδιος, για τον οποίο λίγα πράγματα είναι γνωστά, όπως για παράδειγμα ότι κατάγεται από την Πάτρα, εκτός από τα δισεκατομμύρια που μοιράζει, φροντίζει να χαράζει και πολιτική. Ορίστε η θέση του «Ε.ΣΥ» για τους αλλοδαπούς, η οποία παρουσιάζεται –ας το διατυπώσουμε κομψά– με έναν τρόπο που ξεκινά με γραφική αφέλεια και καταλήγει ξενοφοβικά: «Το σκυλάκι πεκινουά αύριο θα είναι μολοσσός (διότι το αποφάσισε η κυβέρνηση Τσίπρα και οι εντολείς του εεεεεεε πρέπει να έχεις ξεφύγεις τελείως εκτός και;;;;) ή το λουλούδι μαργαρίτα αύριο το πρωί η κυβέρνηση Τσίπρα ή όποια άλλο εβραϊκό χαζαρομογγολικό μόρφωμα με ΦΕΚ θα κάνουν τη μαργαρίτα ελιά; Είναι βιολογικό το θέμα πως θα γίνει αυτό με ΦΕΚ. Πόσο εγκάθετη ανοησία ακόμη. Θα ανεχτούμε δηλαδή από κάποιο σημείο είναι εντελώς άρρωστο παρανοϊκό πως θα κάνεις τον Πακιστανό βιολογικά Ελληνα με dnaΕλληνα». Απλά πράγματα δηλαδή.

Λοιπόν το αφήγημα του Αρτέμη Σώρρα τα έχει όλα. Πολύ χρήμα, πολύ συνωμοσία, πολύ αρχαία Ελλάδα, πολύ εθνικοπατριωτισμό και τελικά πολύ απελπισία, και ακόμα περισσότερη απαξίωση για το πολιτικό σύστημα. Αυτό το ποτάμι της οργής το βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να φουσκώνει και να εκβάλλει στις όχθες της πολιτικής, μορφώματα και κόμματα που κάποτε ήταν στο περιθώριο. Οχι πια. Η υπόθεση δεν έχει καθόλου πλάκα.

Δειτε βίντεο από ορκομωσία οπαδών του Σώρρα

“Τάσσομαι και αφοσιώνομαι εις τον λόγον της ενότητας του Πανάγαθου Άρχοντος Φωτός με καρδιά και ψυχή συντονισμένη” ξεκινάει ο όρκος.

Και συνεχίζει: “Ορκίζομαι στην συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμη τους είναι το κοσμικό πυρ” φωνάζουν όλοι οι υποστηρικτές ή σχεδόν... όλοι αφού έναν τον πήρε ο ύπνος!

Ποιοι ωφελούνται από το θόρυβο γύρω από το Αρτέμη Σώρρα; Η άποψη του Νίκου Χειλαδάκη

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ??? ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΑ

Πριν από χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς, στην εκπομπή Ζούγκλα του γνωστού φιλοαριστερού δημοσιογράφου είχε αποκαλυφτεί για πρώτη φορά η υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής, δηλαδή της Τράπεζας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και όχι μόνο και ότι με τα αποθέματα της σε χρυσό θα μπορούσαν σήμερα να σβήσουν όλα τα μνημονιακά δάνεια της χώρας μας.

Η υπόθεση αυτή ήρθε ξανά στην επικαιρότητα με την κίνηση του Άρτεμη Σώρρα και ξαφνικά άρχισαν να ξεφυτρώνουν σε όλη την επικράτεια, όπως και στην μικρή πόλη που ζω και μάλιστα σε κεντρικά σημεία, σε κεντρικές πλατειές, γραφεία της λεγόμενης «Ελλήνων Συνέλευσης» τα οποία καλούσαν τον κόσμο να έρθει να συσπειρωθεί με την κίνηση αυτή του Σώρρα για την «απελευθέρωση» της Ελλάδας.

Μέχρις εδώ τίποτα το ιδιαίτερο καθώς ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, αν και υπήρχαν ερωτήματα σχετικά με τις επαγγελίες του για αμύθητα τρισεκατομμύρια, αλλά και για τα χρήματα με τα οποία άνοιγε σωρηδόν καινούργια γραφεία. Εντυπωσιακό, πως μαζί του πήγαιναν και αξιόλογα άτομα.

Στις συγκεντρώσεις του αναφέρονταν πολλά αυτονόητα. Ότι η χώρα είναι σε κατοχή, ότι θα πρέπει να αγωνιστούμε για την Ρωμανία με σημαίες Ελλάδας, Κύπρου και Βυζαντίου, δηλαδή το σύνολο του Ελληνισμού και παρουσιάζονταν κάποιοι με ιερατικά άμφια, αλλά εκτός και κατά της επίσημης εκκλησίας, η οποία άλλωστε έχει απαξιωθεί με την σκανδαλώδη οικουμενιστική της στάση από μεγάλο μέρος του ποιμνίου. Σέρβιρε παράλληλα και ένα… «αλατοπίπερο» δωδεκαθεϊσμού.

Κατακεραύνωνε περισσότερο όχι τα μνημονιακά κόμματα, που άλλωστε είναι γνωστή η αφοσίωση τους στην μνημονιακή κατοχή, αλλά τα δήθεν παρουσιαζόμενα αντιμνημονιακά, που υποκριτικά προσπαθούν να προσεταιρίσουν για ιδιοτελές όφελος την κατάντια της χώρας. Η διψά του κόσμου για ανάκτηση της εθνικής του κυριαρχίας που με βίαιο και εγκληματικό τρόπο του την είχαν αφαιρέσει, του έδωσαν πολλούς πόντους στην πορεία του.

Και ξαφνικά, (εδώ υπάρχουν πολλά ερωτήματα), με αφορμή μια υπόθεση εγκλήματος ερωτικού πάθους, άρχισε όλο στο γνωστό κατεστημένο και κυρίως μνημονιακό σύστημα των ΜΜΕ να ασχολείται από το πρωί μέχρι το βραδύ με τον κύριο αυτό και το κίνημα του και να αναφέρει σκάνδαλα, παρανομίες και χίλια άλλα δυο.

Το πρόβλημα της Ελλάδας από μνημονιακή κατοχή, έγινε ξαφνικά… πρόβλημα του Άρτεμη Σώρρα.

Βρισκόμαστε στην χειρότερη ιστορική καμπή της τρισχιλιετούς ιστορίας μας. Το ζήτημα δεν είναι αν ο κύριος αυτός είναι σωστός ή όχι. Αυτό θα έπρεπε να το είχε λύσει από καιρό η δικαιοσύνη η οποία όμως έκανε την…πάπια.

Το ζήτημα είναι να σκεφτούμε τελικά ποιους ωφέλει όλος αυτός ο θόρυβος, (και η διαφήμιση για τον Σώρρα σε όσους δεν τον ήξεραν). Ποιους πραγματικά ωφελούν όλα αυτά???

 

Ο Σώρρας παραμύθιαζε για το απεχθές του χρέους αλλά στα εξώδικα που έβαζε τα θύματα να υπογράφουν, το αναγνώριζε!

IMG_5737.JPG

 

Aρτέμης Σώρρας: Αλήθειες που πονάνε

 

Τι συμβαίνει στο κόμμα του Αρτέμη Σώρρα;

Αποκαλύπτεται ο ρόλος του Αρτέμη Σώρρα και του Μανόλη Λαμπράκη

Πόρισμα κόλαφος για τους... εθνοσωτήρες των 600 δισ. $

"Φούσκα" με τη βούλα του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα

Η υπόθεση με τη φούσκα της μετοχής "αμύθητης" υπεραξίας των 670 δις ευρώ της Τράπεζας της Ανατολής η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΩΡΕΑ των 13.572.959.579.71 ΕΥΡΩ, εμπλοκή του γνωστού Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και η διαπλοκή του γιατρού Ε. Λαμπράκη

Κρίση και πολιτικός κατήφορος

Ανα- Δημοσιεύουμε το emailτου ιατρού κ. Μ. Λαμπράκη προς τον καθηγητή κ. Θεόδωρο Καρυώτη αναμένοντας την επίσημη απάντηση και αντίδραση του δεύτερου σε όσα (φαιδρά ή όχι λίγη σημασία έχει) του καταλογίζει κατηγορεί και αναφέρει εις βάρος του ο κατά τ άλλα ..αξιότιμος κ. Λαμπράκης.

Αρτέμης Σώρρας: Επικίνδυνη γραφικότητα

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Ας σταματήσει επιτέλους κάποιος αυτόν τον Απατεώνα!

Αποκαλύπτεται ο ρόλος του Αρτέμη Σώρρα και του Μανόλη Λαμπράκη

Αποκάλυψη: Στενός συνεργάτης του Σώρρα συνελήφθη ως διακινητής οπιούχων χαπιών

Η παγκόσμια απoστολή της Ελλάδας

Λαμία: Η Θώμη Κουμπούρα, ο Αρτέμης Σώρρας και η δολοφονία - ''Ήθελε να της κλείσει το στόμα'' [vids]

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Πυρ, αήρ και χρήμα

Απάτη ο Αρτέμης Σώρρας που θα έδινε... 600 δισ. δολάρια για το ελληνικό χρέος

Ο σκοτεινός Σώρρας και το... χρυσάφι του Γιαμασίτα

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ??? ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΑ

Αρτέμης Σώρρας: Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης - Ανασύρονται όλες οι δικογραφίες που τον αφορούν

ToΥΠ.ΟΙΚ. των ΗΠΑ «ξεσκεπάζει» τον... σωτήρα Αρτέμη Σώρρα

Σοκάρει η αποκλειστική μαρτυρία για την οργάνωση Σώρρα: Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν

Καυγάς κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για Σώρρα

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Πυρ, αήρ και χρήμα

Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ ξεσκεπάζει τον «σωτήρα» Αρτέμη Σώρρα

Απάτη ο Σώρρας και το δάνειο των 600 δισ για το ελληνικό χρέος

Απάτη τα 600 δις του Αρτέμη Σώρρα για το ελληνικό χρέος

Απάτη και με τη βούλα τα 600 δισεκ. του Σώρρα

Ὁ Λαμπράκης φτιάχνει νέα θρησκεία;

Αρτέμης Σώρρας: Η τελευταία αυταπάτη

Ο περίεργος …τρισεκατομμυριούχος κύριος Αρτέμιος Σώρρας

ΕΥΦΟΡΙΑ! Τώρα ο Αρτέμης Σώρρας θα πληρώσει και την εφορία των Ελλήνων!

Α. Σώρρας: Η αρχαιολατρία ως απάτη

Ο άφραγκος “τρισεκατομμυριούχος” Αρτέμης απειλεί τον Λουκά Φουρλά του MegaΚύπρου

Ο απένταρος “τρισεκατομμυριούχος” Αρτέμιος Σώρρας 5 μήνες πριν από την αποκαθήλωση, παραληρεί…

Γιατί οι ελληνικές αρχές δεν έχουν συλλάβει ακόμα τον Σώρρα;

Πληροφορίες για σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου του “τρισεκατομμυριούχου” Σώρρα

Γιατί οι ελληνικές αρχές δεν έχουν συλλάβει ακόμα τον Σώρρα;

Η μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τα πλαστά χρεόγραφα Σώρρα

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά: Τα ανύπαρκτα 600 δις του Σώρρα πονοκέφαλος για τράπεζες

«Προφήτες» με εκλογικά κέντρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, οι “παραμυθάδες” και ο Αρτέμιος Σώρρας

Γιατί αργεί η δικαιοσύνη στην υπόθεση απάτης της οργάνωσης Σώρρα

TOTEΡΜΑΤΙΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΑ ΣΩΡΡΑ (ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ)

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σύνδεση