Η Pinelopi Koujianou Goldberg επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η Pinelopi Koujianou Goldberg επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Διαβάστε την ανακοίνωση για την τοποθέτηση της Ελληνίδας καθηγήτριας στο Yale 

Ο δύσκολος βηματισμός Τσίπρα-Τσακαλώτου

Ο δύσκολος βηματισμός Τσίπρα-Τσακαλώτου

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου  Ουδείς σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ασφαλώς ότι όσα υπόσχεται ο κ. Τσίπρας για τη... μεταμνημονιακή εποχή θα ευοδωθούν. Τώρα όμως φρόντισε να θέσει…

Σεντένο: Εξετάσαμε το θέμα της ενισχυμένης εποπτείας, μετά το τέλος του προγράμματος

Σεντένο: Εξετάσαμε το θέμα της ενισχυμένης εποπτείας, μετά το τέλος του προγράμματος

"Τον Ιούνιο οι αποφάσεις" σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, που συνεδρίασε στη Σόφια

Μοσκοβισί: Πρέπει να υπάρξει εποπτεία

Μοσκοβισί: Πρέπει να υπάρξει εποπτεία

«Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν να εκτελούνται (on track)» είπε ο ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων

Washington Post: Η οικονομική κρίση στην Ελλαδα έχει τελειώσει μόνο αν δεν ζεις εκεί

Washington Post: Η οικονομική κρίση στην Ελλαδα έχει τελειώσει μόνο αν δεν ζεις εκεί

Για 20 χρόνια χαμένα κάνει λόγο η αμερικανική εφημερίδα - Γιατί υποστηρίζει ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να είχε φύγει από το ευρώ το 2009

Θα τελεσφορίσει αυτή τη φορά το deal με την Εθνική;

Θα τελεσφορίσει αυτή τη φορά το deal με την Εθνική;

της Νένας Μαλλιάρα Υπόθεση για δύο που θα κριθεί σε διάστημα πέντε εβδομάδων, θα είναι η πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις ύψους 330 εκατ. ευρώ για την έρευνα

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Οικονομια

Με τι θα μοιάζει η επόμενη γενιά ηλιακών κυψελών; Ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος διαχείρισης των πλημμυρών στις πόλεις; Αυτές είναι μόνο δύο από τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι νέες Ατομικές Υποτροφίες Μαρία Σκλοντόφσκα-Κιουρί, τις οποίες ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Μετά την ανακοίνωση το 2017 για χρηματοδότηση έρευνας μεταδιδακτορικού επιπέδου από τις δράσεις Μαρία Σκλοντόφσκα-Κιουρί, η Επιτροπή παρέχει επιχορηγήσεις ύψους 248,7 εκατ. ευρώ συνολικά σε 1 348 ερευνητές με τις μεγαλύτερες δυνατότητες να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού στην κοινωνία και στην οικονομία μας.

Ο Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Τίμπορ Νάβρατσιτς, δήλωσε: «Σήμερα αναγνωρίζουμε το δυναμικό των 1 348 άριστων, διεθνώς μετακινούμενων ερευνητών που αντιμετώπισαν έντονο διεθνή ανταγωνισμό για τη χορήγηση υποτροφίας. Τα σχέδια πάνω στα οποία θα εργαστούν θα ασχοληθούν με μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που γνωρίζουν οι κοινωνίες μας και θα συμβάλουν στην οικοδόμηση μιας ανθεκτικής, δίκαιης, ανταγωνιστικής Ευρώπης. Επιπλέον, η ΕΕ σήμερα επενδύει σε πραγματικά καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα κατάρτισης για υποψήφιους διδάκτορες και πεπειραμένους ερευνητές, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ίδιους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα ταλέντα τους και στους οργανισμούς που τους υποστηρίζουν να καταστούν ανταγωνιστικότεροι σε παγκόσμια κλίμακα.»

Η χρηματοδότηση που χορηγείται στους ερευνητές, και εντάσσεται στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία, παρουσιάζει αύξηση κατά 30 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόσκληση υποβολής προτάσεων. Εξάλλου, στο πλαίσιο της Συγχρηματοδότησης περιφερειακών, εθνικών και διεθνών προγραμμάτων των Δράσεων Μαρία Σκλοντόφσκα-Κιουρί, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι 8 διδακτορικά και 13 μεταδιδακτορικά ερευνητικά προγράμματα κατάρτισης εξαιρετικής ποιότητας — από εννέα κράτη μέλη της ΕΕ και από τρεις συνδεδεμένες χώρες — θα λάβουν συγχρηματοδότηση από τις Δράσεις Μαρία Σκλοντόφσκα-Κιουρί ύψους 80 εκατ. ευρώ σε διάστημα πενταετίας.

Ανάμεσα στις ιδέες που θα χρηματοδοτηθούν είναι και αυτή του Γεωργίου Χωραφάκη, ο οποίος έλαβε ατομική υποτροφία ύψους άνω των 152.000 ευρώ για 2 χρόνια για το έργο "Παγκόσμιες αλυσίδες αξίας και τοπικά συστήματα καινοτομίας στη Νότια Ευρώπη: Η συνεξέλιξη τεχνολογίας, εμπορίου και οικονομικών, και το τεχνολογικό χάσμα (GlobaLISe)". Οργανισμός υποδοχής του κυρίου Χωραφάκη είναι το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Μπορείτε να βρείτε περισσότερα στοιχεία και παραδείγματα εδώ:

https://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/sites/mariecurie/files/if2017-project-examples.doc (στα αγγλικά).

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις ατομικές υποτροφίες των Δράσεων Μαρία Σκλοντόφσκα-Κιουρί και για τη Συγχρηματοδότηση περιφερειακών, εθνικών και διεθνών προγραμμάτων, καθώς και ένα ενημερωτικό δελτίο για τις δράσεις Μαρία Σκλοντόφσκα-Κιουρί στο διαδίκτυο.

Δελτίο τύπου στον ιστότοπο της ΕΕ.

 

Σύνδεση