Κάνει πίσω ο Κάλαμος για το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής

Κάνει πίσω ο Κάλαμος για το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του GreekAmericanNewsAgency

Προς ναυάγιο το deal ης Εθνικής Ασφαλιστικής;

Προς ναυάγιο το deal ης Εθνικής Ασφαλιστικής;

Σε θρίλερ μετατρέπεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ύστερα από την διάψευση της Pimco ότι θα συμμετέχει στο νέο επενδυτικό σχήμα-Τι λέει η ΕΧΙΝ

Πόσα κέρδισε η Γερμανία από την πολιτική χαμηλών επιτοκίων

Πόσα κέρδισε η Γερμανία από την πολιτική χαμηλών επιτοκίων

Πολλαπλώς κερδισμένο το Βερολίνο από την πολιτική της ΕΚΤ

Η φούσκα της ποσοτικής χαλάρωσης

Η φούσκα της ποσοτικής χαλάρωσης

Του Jean-Michel Paul, BloombergView Τον Νοέμβριο, η πρώην επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, χαρακτήρισε το τρέχον χαμηλό επίπεδο πληθωρισμού ως "μυστήριο".

Τραγωδία εν ελεξίξει

Τραγωδία εν ελεξίξει

Είναι αδύνατον να παραμένει κανείς αισιόδοξος, όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας, προβλέποντας πως ο κατήφορος μόλις ξεκίνησε – ότι βρισκόμαστε ακόμη στις πρώτες σκηνές της τραγωδίας, το τέλος της οποίας θα μπορούσε να είναι…

Ελλαδα-ΗΠΑ: Επενδύσεις σε σημείο μηδέν!

Ελλαδα-ΗΠΑ: Επενδύσεις σε σημείο μηδέν!

Στον αέρα η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ! Εκτεθειμένοι αμφότερα σε Αθήνα και Ουάσιγκτον..

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Στο 2,3 η αμερικανική ανάπτυξη το 2017

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Οικονομια

Αναπάντεχη επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας στο 2,6% καταγράφηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2017, ωστόσο για το σύνολο του έτους η ανάπτυξη επιταχύνθηκε στο 2,3% από 1,5% το 2016, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου. 

Για το 2018, οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε έρευνα του Reuters εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3%, χάρη στο ασθενές δολάριο, στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου και στην επιτάχυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Οσο για την αρνητική έκπληξη που επιφύλασσε το τέταρτο τρίμηνο του 2017 για την αμερικανική οικονομία, η απρόσμενη επιβράδυνση οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην αύξηση των εισαγωγών, ο οποίες, με τη σειρά τους, είναι αποτέλεσμα της ενίσχυσης της κατανάλωσης στις ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το τέταρτο τρίμηνο κατά 2,6%, όταν οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα αναπτυχθεί ετησίως με ρυθμό 3%. Συγκριτικά, το τρίτο τρίμηνο του 2017 η αμερικανική οικονομία είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 3,2%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο με ρυθμό 13,9%, δηλαδή με τον υψηλότερο ρυθμό από το 2010, αντισταθμίζοντας κατά πολύ την αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών.

Η εσωτερική ζήτηση αυξήθηκε κατά 4,6%, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από το 2014. Η κατανάλωση αυξήθηκε με ρυθμό 3,8% και προβλέπεται ότι θα εξακολουθήσει να είναι υψηλή και το 2018, χάρη στην αύξηση του πλούτου των νοικοκυριών, στην άνοδο του χρηματιστηρίου και των τιμών των κατοικιών και στη μείωση της φορολογίας που ψήφισε τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση Τραμπ. Ωστόσο, ανησυχητική είναι υποχώρηση της αποταμίευσης στο 2,6% το τέταρτο τρίμηνο από 3,3% το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Σύνδεση