Η διαφαινόμενη ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στο νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του obamacare και οι ενδείξεις αδυναμίας της αμερικανικής οικονομίας που αναμένεται να αναστείλουν προσωρινά τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed ασκούν ισχυρές πιέσεις στο δολάριο, με αποτέλεσμα την άνοδο του ευρώ πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1,15 δολαρίων.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,35% στα 1,1518 δολάρια, με χαμηλό ημέρας τα 1,1473 δολάρια και υψηλό ημέρας τα 1,1539 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευρώ υπερβαίνει το όριο των 1,15 δολαρίων για πρώτη φορά, μετά από 14 συναπτούς μήνες.

Η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει το Obamacare -βασική προεκλογική δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ- προσκρούει στις αντιδράσεις αρκετών Γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον τέσσερις Γερουσιαστές των Ρεπουμπλικανών έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, αριθμός ο οποίος καθίσταται αρκετός ώστε να μπλοκάρει την υλοποίηση της μεταρρύθμισης.

Το δολάριο υποχωρεί και έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων, καθώς σημειώνει πτώση κατά 0,34% έναντι της στερλίνας (1,3098 δολάρια) και κατά 0,39% έναντι του ιαπωνικού γεν (112,20 γεν).
Μάλιστα, έναντι του κοινού «καλαθιού» των νομισμάτων, διολισθαίνει στα επίπεδα των 94,745, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από τον Σεπτέμβριο του 2016.

crisismonitor.gr