Κανένα σχέδιο ανάκαμψης & παραγωγικής ανασυγκρότησης

Κανένα σχέδιο ανάκαμψης & παραγωγικής ανασυγκρότησης

Το πρόβλημα δεν θα λυθεί με τις έτοιμες λύσεις από το εξωτερικό. του Σταύρου Λυγερού  – 

Η τέλεια καταιγίδα

Η τέλεια καταιγίδα

Η χώρα μας είναι ίσως η μοναδική στην ιστορία που βίωσε μία συντονισμένη κρίση δημοσίου χρέους, ελλειμμάτων, χρηματιστηρίου, ακινήτων και τραπεζών – τα οδυνηρά αποτελέσματα της οποίας θα διαρκέσουν για πάρα πολλά χρόνια. Γράφει…

Το αναγκαία βήματα της γηράσκουσας ευρωζώνης

Το αναγκαία βήματα της γηράσκουσας ευρωζώνης

Του Γιώργου Παγουλάτου, Financial Times Η Ελλάδα αρχίζει επιτέλους να αναπτύσσεται ξανά. Αλλά ομολογουμένως υπήρξε η μεγαλύτερη αποτυχία της ευρωζώνης.

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αναβρασμό σε πολλαπλά μέτωπα έχει ανοίξει η εισήγηση της ΡΑΕ πριν ακόμη καλά καλά κατατεθεί στο υπουργείο Ενέργειας και αυτό διότι όσα προτείνει να γίνουν ενδεχομένως να πλήξουν τους πολίτες – αν το κράτος δεν αναλάβει τελικά να πληρώσει…

Στο limit-up η κόπωση στη φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων

Στο limit-up η κόπωση στη φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου 

Επιδρομή κατασχέσεων λογαριασμών

Επιδρομή κατασχέσεων λογαριασμών

Η εφορία κτυπάει πάντα δύο φορές (το λεπτό)... αλλά τα ληξιπρόθεσμα αυξάνονται αντί να μειώνονται! - Σε 21 εργάσιμες ημέρες του Ιουνίου το κράτος προχώρησε σε 20. 954 κατασχέσεις - Στον προθάλαμο της λήψης αναγκαστικών μέτρων 1.608.263 φορολογούμενοι…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Ισχυρές πιέσεις στο δολάριο

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Οικονομια

Η διαφαινόμενη ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στο νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του obamacare και οι ενδείξεις αδυναμίας της αμερικανικής οικονομίας που αναμένεται να αναστείλουν προσωρινά τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed ασκούν ισχυρές πιέσεις στο δολάριο, με αποτέλεσμα την άνοδο του ευρώ πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1,15 δολαρίων.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,35% στα 1,1518 δολάρια, με χαμηλό ημέρας τα 1,1473 δολάρια και υψηλό ημέρας τα 1,1539 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευρώ υπερβαίνει το όριο των 1,15 δολαρίων για πρώτη φορά, μετά από 14 συναπτούς μήνες.

Η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει το Obamacare -βασική προεκλογική δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ- προσκρούει στις αντιδράσεις αρκετών Γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον τέσσερις Γερουσιαστές των Ρεπουμπλικανών έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, αριθμός ο οποίος καθίσταται αρκετός ώστε να μπλοκάρει την υλοποίηση της μεταρρύθμισης.

Το δολάριο υποχωρεί και έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων, καθώς σημειώνει πτώση κατά 0,34% έναντι της στερλίνας (1,3098 δολάρια) και κατά 0,39% έναντι του ιαπωνικού γεν (112,20 γεν).
Μάλιστα, έναντι του κοινού «καλαθιού» των νομισμάτων, διολισθαίνει στα επίπεδα των 94,745, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από τον Σεπτέμβριο του 2016.

crisismonitor.gr

Σύνδεση