Προειδοποίηση Citi για χρυσό και συναλλαγματικές ισοτιμίες

 

Η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις ενόψει προεδρικών εκλογών κλείνει και η τράπεζα έχει αυξήσει τις πιθανότητες μιας νίκης Τραμπ, η οποία θα φέρει μεταβλητότητα σε χρυσό και συναλλαγματικές ισοτιμίες. Για υψηλότερα επιτόκια ετοιμάζονται οι επενδυτές.

Ο χρυσός θα «δυσκολευτεί» κατά το τέταρτο τρίμηνο, καθώς ο υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ έχει πλέον 40% πιθανότητα νίκηςκαι οι επενδυτές θα αρχίσουν να προετοιμάζονται για πιθανότητα υψηλότερων επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως υποστήριξε η Citigroup.

Η μεταβλητότητα στον χρυσό και στις αγορές νομισμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, σύμφωνα με έκθεση της τράπεζας η οποία αύξησε τις πιθανότητες που δίνει σε μια νίκη Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σε 40 από 35%. Όπως εκτιμά, πιθανώς θα υπάρξει ακόμη μία αύξηση επιτοκίωνστις ΗΠΑ φέτος.

«Η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις έχει αρχίσει να κλείνει ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών και η Citi έχει αυξήσει την πιθανότητα για μια νίκη Τραμπ», αναφέρει το κείμενο. «Αναμένουμε ότι μια νίκη Τραμπ θα φέρει υψηλότερη μεταβλητότητα στον χρυσό και στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει σε υψηλότερους όγκους σε άλλα πολύτιμα μέταλλα», προσθέτει σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Citigroup βλέπει τα futures στα 1.350 δολάρια η ουγγιά σε βάση τριμήνου και στα 1.270 σε βάση έξι έως 12 μηνών. Στο πλαίσιο του βασικού σεναρίου της τράπεζας, ο χρυσός μπορεί να βρεθεί στα 1.320 δολάριατο τέταρτο τρίμηνο ή στα 1.425 δολάρια κατά το πιο αισιόδοξο σενάριο, συνυπολογίζοντας και μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

«Το βασικό σενάριο της Citi αναφέρεται σε μια νίκη Κλίντον και κατά το μεγαλύτερο μέρος σε μια συνέχιση στις πολιτικές, πράγμα που θα άφηνε τις προσδοκίες για την αμερικανική και την παγκόσμια ανάπτυξη σχετικά αμετάβλητες», επεσήμανε η τράπεζα, ενώ περιέγραψε τις εκλογές ως «ολοένα και πιο παράξενες».

«Αλλά μια νίκη του Τραμπ αποτελεί κάτι το απρόβλεπτο και η Citi αναμένει ότι αυτό, μεταξύ άλλων επίμονων αβεβαιοτήτων από το Brexit και από αλλού, μπορεί να βάλει ταβάνι στις προοπτικές για αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης για το υπόλοιπο του έτους», κατέληξε.

Πηγή