“Σωστό μείγμα” χαρακτηρίζει την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωζώνη, η Γερμανίδα Καγκελάριος, που δεν πτοείται από την κριτική που ασκείται για το ρόλο της χώρας της μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Η αναφορά της στην Ελλάδα

Την γερμανική πολιτική στην κρίση του ευρώ, στην οποία «βρέθηκε το σωστό μείγμα», υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, αναφέροντας μάλιστα ως παράδειγμα την Ελλάδα. Τόνισε δε ότι η Γερμανία δεν ήταν η μόνη που υποστήριξε αυτή την πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης του ευρώ.

AdTech Ad

“Σε ό,τι αφορά την γερμανική πολιτική λιτότητας, η Γερμανία υποστήριξε μια θέση – όχι μόνη της -, η οποία λέει ότι χρειαζόμαστε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και βεβαίως δημοσιονομική σταθερότητα. Διότι είδαμε, όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, ότι η Ελλάδα έχει 14% έλλειμμα, και βρήκαμε το σωστό μείγμα”, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF. 

“Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να έχουμε θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και να μην δημιουργηθούν οι θέσεις κάπου αλλού”, είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που η κριτική από το Νότο της Ευρώπης, αλλά και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού εντείνεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στην El Pais, χαρακτήρισε “παράγοντα απογοήτευσης” την πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη, ενώ σε διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, είπε ότι “επί 8 χρόνια διαφωνούμε με τον Σόιμπλε”.

Πηγή: ΑΠΕ,