Δεν αναμένεται συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας

Σημαντικό καθώς θα ανοίξει για πρώτη φορά το θέμα του ελληνικού χρέους, το Eurogroup της Δευτέρας, αλλά χωρίς να αναμένεται συμφωνία. Το αδιέξοδο παραμένει ως προς τα προληπτικά μέτρα που ζητεί το ΔΝΤ, προειδοποιώντας πως δεν θα συμμετέχει στο νέο δάνειο και με τη Γερμανία να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση χωρίς το ΔΝΤ.

Στο μεταξύ το πρώτο “πακέτο” των μέτρων και μάλιστα τα δυσκολότερα που αφορούν τις συντάξεις και τις αλλαγές στη φορολογία, εισάγονται σήμερα για συζήτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το ΔΝΤ, δεν συζητεί καθόλου την ελληνική πρόταση για τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης των αποκλίσεων από τους στόχους, αλλά ζητεί άμεση ψήφιση μέτρων 3,6 δισ. ευρώ. Μάλιστα, η στάση αυτή υποστηρίζεται και από ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης, προεξεχούσης της Γερμανίας.

Ενδεικτικό του κλίματος…. αναμονής ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group ήταν απλώςαναγνωριστική και δεν λήφθηκε καμία απόφαση, ούτε έγινε αξιολόγηση.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η νέα προθεσμία τίθεται για τις 24 Μαΐου. Πηγή αναφέρει στην Καθημερινή πως “όλοι εργάζονται με στόχο έως τις 24 Μαΐου που είναι προγραμματισμένη η τακτική συνεδρίαση του Eurogroup να υπάρχει συμφωνία τόσο για το θέμα των προληπτικών μέτρων όσο και για το ζήτημα του χρέους”.

ΔΝΤ και Γερμανία δεν υποχωρούν για τα προληπτικά μέτρα