Ο ΥΠΟΙΚ τόνισε την ανάγκη για ολοκλήρωση της αξιολόγησης  

   Ο Ευ. Τσακαλώτος εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση μέχρι το τέλος του μήνα επισημαίνοντας ότι πρέπει να κλείσουν γρήγορα όλα τα ανοιχτά θέματα με τους θεσμούς…

Οι συζητήσεις που έως τώρα έχουν γίνει για το ασφαλιστικό και τον φόρο εισοδήματος τον έχουν κάνει να είναι πιο αισιόδοξος. «Είμαι πιο ευχαριστημένος την Παρασκευή από ό,τι την Δευτέρα που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά αναφέροντας ότι η διαπραγμάτευση έχει πολλά αγκάθια αλλά τουλάχιστον «συμφωνούμε στη βασική αρχιτεκτονική των δύο αυτών μεγάλων μεταρρυθμίσεων».

Οι θεσμοί αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα μας, όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, σε εύλογο χρόνο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι τους περιμένει από την άλλη εβδομάδα. «Έτσι και αλλιώς τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συζήτησή τους για την απόδοση των μέτρων που προτείναμε και θα προτείνουμε. Από τη στιγμή που θα επιστρέψουν, θα έχουμε δύο εβδομάδες στη διάθεσή μας για να κλείσουμε τα θέματα. Αυτό θα επιτρέψει να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος που θα βοηθήσει να δημιουργηθούν συνθήκες για να έχουμε αλλαγή σελίδας και να επιστρέψουν οι επενδύσεις» όπως υπογράμμισε.  

«Πρέπει να τους πείσουμε με συστηματικό και τεκμηριωμένο τρόπο» καθώς ο χρόνος για την αξιολόγηση είναι σημαντικός είπε ο Ευ. Τσακαλώτος καταλήγοντας ότι «αν πάμε Μάιο, Ιούνιο καήκαμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εργασιακά δεν ανήκουν στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης αλλά θα συζητηθούν στη δεύτερη φάση.