Οι συζητήσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με το ΔΝΤ θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω ανέφερε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, δεν θα υπάρξει ανάγκη να συζητηθεί σε μήκος το ελληνικό ζήτημα και σημείωσε ότι η χώρα μας είχε πρόσφατα εκλογές και πλέον έχει νέα κυβέρνηση. 

Ο «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας διευκρίνισε, παρόλα αυτά, ότι οι συζητήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο –το οποίο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε άλλο πρόγραμμα διάσωσης εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση του χρέους- θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω. 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν τα 48 προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν από ελληνικής πλευράς έως τις 15 Οκτωβρίου ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των δυο δισεκατομμυρίων ευρώ.