Τριακονταετούς διάρκειας θα είναι το νέο δάνειο της Ελλάδας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. 

 

Ο υπουργός ισχυρίζεται, επίσης, ότι με την συμφωνία αυτή επιτυγχάνεται και μια μίνι αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, καθώς θα εξαγοραστούν έτσι προηγούμενα δάνεια της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Ο κ. Σταθάκης, ο οποίος διαπραγματεύεται μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το νέο πρόγραμμα με τους επικεφαλής των θεσμών, υπογραμμίζει ότι η επίτευξη της συμφωνίας είναι δύσκολη, αλλά αυτή θα είναι βιώσιμη οικονομικά. Σε σχέση δε με τους κεφαλαιακούς ελέγχους, δηλώνει ότι θα διαρκέσουν μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως το τραπεζικό σύστημα και αφού έχει ψηφιστεί η νέα συμφωνία.

Ο ίδιος, τέλος, θεωρεί αναπόφευκτη τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που απωλεστεί η κυβερνητική πλειοψηφία στην Βουλή και “καρφώνει” τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι “ένα κόμμα της δραχμής θα είναι αποτυχημένο και περιθωριακό”.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών