Σε αναβάθμιση της σύστασης της για το ελληνικό χρηματιστήριο σε overweight προχωρά η BofA Merrill Lynch

 προεξοφλώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δεν θα δημιουργήσει μεγάλη κρίση στις σχέσεις Αθήνας – δανειστών.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι έχει την πεποίθηση πως η επανάληψη του προγράμματος της τρόικας μαζί με την ποσοτική χαλάρωση που ξεκινά η ΕΚΤ θα καταστήσουν το ελληνικό χρηματιστήριο κορυφαίο σε αποδόσεις για το επόμενο τρίμηνο – εξάμηνο, αν και πολύ βραχυπρόθεσμα θεωρεί ότι θα υπάρξει μεταβλητότητα.

Η BofA έχει θέσει σύσταση “buy” για τις μετοχές των Alpha Bank, FF Group kai Jumbo

Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο +6,14% στις 840 μονάδες και ο FTSE 25 στο +6,56% στις 266 μονάδες. Ο τζίρος εκτοξεύτηκε σχεδόμ στα 250 εκατ. ευρώ με τα περισσότερα πακέτα συναλλαγών να πραγματοποιούνται στις τραπεζικές μετοχές.

Οι μετοχές που ηγήθηκαν της ανόδου ήταν οι : Πειραιώς (+13,83%), Εθνική (+8,15%), Eurobank (+8,12%), ΔΕΗ (+9,11%), Jumbo (+12,64%), Μυτιληναίος (+9,46%)

Την ίδια ώρα ωστόσο η S&P προειδοποιεί πως επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα αποτελέσει “credit negative”

“Το πραγματικό ερώτημα για την Ελλάδα είναι εάν η χώρα θα εξακολουθεί αν βρίσκεται στην Ευρωζώνη μετά από έξι μήνες”, σημειώνει η BofA, και απαντά: “έχουμε σημαντικές ενδείξεις ότι θα συνεχίσει”. Σε αθυτή την περίπτωση, σημειω΄νει, μετά από μεγάλη μεταβλητότητα, η νέα κυβέρνηση και η τρόικα πιθανόν να καταλήξουν σε ένα νέο πρόγραμμα μέχρι τότε και η Ελλάδα να συμμετέχει στο QE της ΕΚΤ”.

Σύμφωνα με την BofA η απόφαση της ΕΚΤ ενισχύει την άποψη ότι η νέα κυβέρνηση θα έλθει σε συμφωνία με την τρόικα και γι αυτό αναβαθμίζει τη σύταση της στην αγορά.

“Κατά την άποψη μας οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα θα είναι εξαιρετικά δύσκολες και η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει υψηλή”. Γι αυτό και τονίζουν ότι σε μία εξαμηνιαία θεώρηση θα χρησιμοποιούσαν τις περιόδους αδυναμίας της αγοράς αλλά παίρνοντας ως βάση το διάστημα ενός μηνός η ελληνική αγορά δεν είναι φθηνή.

Επίσης οι αναλυτές της BofA θεωρούν ότι θα διατηρήσουν ποιοτικά χαρακτηριστικά για τις μετοχικές επιλογές τους και γι αυτό μεταξύ των τραπεζών δηλώνει ότι προτιμά την Alpha.

bofa GR

Πηγή