Είναι πιθανό η Ελλάδα να χρειαστεί να ζητήσει νέα παράταση του προγράμματος διάσωσης μετά τις 28 Φεβρουαρίου, 

δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι η παράταση θα πρέπει να έχει διάρκεια μερικών εβδομάδων.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο να μην απαιτηθεί παράταση, εφόσον μια κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση, όπως είπε, να κλείσει την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πριν το τέλος του Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, εκτίμησε ότι είναι «εκτός στατιστικών πιθανοτήτων» να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ τόνισε ότι προϋπόθεση για να παραταθεί το ελληνικό πρόγραμμα είναι να το ζητήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση.
Σχετικά με τη χρονική διάρκεια της παράτασης, σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση.
Συμπλήρωσε ότι είναι προς το συμφέρον της οποιασδήποτε κυβέρνησης προκύψει μετά τις ελληνικές εκλογές ο περιορισμός οποιονδήποτε κινδύνου για το καλό της χώρας και των πολιτών.
Ερωτηθείς σχετικά με τον χρόνο εκκίνησης της συζήτησης για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης απάντησε ότι η συζήτηση αυτή θα μπορούσε να ξεκινήσει υπό συγκεκριμένους όρους και όχι πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Πηγή