Την αντίθεσή του στο πρόγραμμα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Αμφισβητεί το σχέδιο επενδύσεων της Κομισιόν, ύψους 300 δισεκ. ευρώ, για την ενίσχυση της ανάπτυξης, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εκτιμώντας πως δεν είναι αρκετά μεγάλο και είναι ελλιπές σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειές του.

Το ποσό «δεν είναι μόνο ανεπαρκές», αλλά παράλληλα δεν είναι ξεκάθαρο πού θα πάνε τα χρήματα, τόνισε ο Γκάμπριελ στους δημοσιογράφους σήμερα.

«Είμαι εντελώς αντίθετος στη δημιουργία ενός προγράμματος ενίσχυσης», είπε, επισημαίνοντας ότι θα είναι απλώς ένα ημίμετρο και τελικά τα χρήματα θα εξανεμιστούν χωρίς να γίνει κάτι που θα έχει διάρκεια.

Ο Γκάμπριελ, που είναι επίσης αντικαγκελάριος της Γερμανίας, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πρέπει να καταρτίσει «έναν κατάλογο με σχέδια», τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν για την προώθηση της ευρωπαϊκής ενότητας, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την προώθηση της ενότητας της Γερμανίας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Τότε θα υπάρξουν πολλοί επενδυτές που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, έκρινε ο Γκάμπριελ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση δεν θα κριθεί από το «αν υπάρχουν αρκετά χρήματα», αλλά υπογράμμισε πως το πιο σημαντικό είναι να βρεθεί το σωστό πλαίσιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τα λεφτά του Γιούνκερ για τα 300 δισεκ. ευρώ σε