Αύξηση 1,8% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο του 2014, έναντι μείωσης 7,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2013 – Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2012 – Σεπτεμβρίου 2013, παρουσίασε μείωση 3,6%, έναντι μείωσης 1,8% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 1,8% τον Σεπτέμβριο οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

  1. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 2,0%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλε κυρίως, η αύξηση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη.
  2. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 1,8%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών μετάλλων και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων.

Επίσης, η αύξηση του Γενικού Δείκτη οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

  • Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 1,8%.
  • Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 1,5%.

 

 

Κέρδος online