Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος του λουκέτου για τις Κυπριακές Αερογραμμές, καθώς δεν κρίνεται αμφίβολη η έκβαση του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίησή τους.

Παρότι η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής αεροπορικής εταιρείας της Κύπρου συνεχίζεται, οι δύο εναπομείναντες ενδιαφερόμενοι (Aegean Airlines και Ryanair) εξακολουθούν να αναμένουν ενημέρωση από τις κυπριακές αρχές για την ακριβή ημερομηνία υποβολής προσφοράς.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», αρχικώς είχε οριστεί η 30ή Οκτωβρίου, αλλά, ύστερα από σχετικό αίτημα των δύο εταιρειών, μετατέθηκε για τις 15 Νοεμβρίου, χωρίς όμως να τηρείται ούτε αυτή η προθεσμία λόγω καθυστερήσεων από την κυπριακή πλευρά.

Οι Αegean Airlines και Ryanair δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στο data room της αεροπορικής εταιρείας, η οποία τους είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσουν στις αποτιμήσεις τους ώστε να διαμορφώσουν τις τελικές τους προσφορές.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός από τις 22 εταιρείες/κοινοπραξίες που είχαν αρχικώς εκδηλώσει ενδιαφέρον, σε αυτή τη β΄ φάση της διαδικασίας έχουν μείνει μόνο δύο.

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της Cyprus Airways έχει αποτελέσει σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης στην Κύπρο, με την εταιρεία να φέρει σημαντικά βάρη και να έχει αρνητική πλέον αξία λόγω χρεών.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο εταιρείες που εξακολουθούν να βρίσκονται στη διαδικασία ενδιαφέρονται κυρίως για το όνομα της εταιρείας.

Πηγή:www.reporter.gr