Μόνο 20 λεπτά

Μετά την αξιολόγηση είναι δικό σας θέμα τι θα κάνετε διεμήνυσε η επικεφαλής του ΔΝΤ

  Σύντομη σε διάρκεια ήταν η τελευταία συνάντηση της επικεφαλής του ΔΝΤ με την ελληνική αντιπροσωπεία, καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ τους διεμήνυσε ότι είχε στη διάθεσή της μόλις 20 λεπτά.

H περασμένη Κυριακή, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, θα ήταν κανονικά η ημέρα που θα άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την απομάκρυνση του ΔΝΤ. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα Των Νέων, η κ. Λαγκάρντ συνοδευομένη από τον Πολ Τόμσεν, με ευγενικό τρόπο έκοψε γρήγορα κάθε συζήτηση.

Συγκεκριμένα, διεμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη, στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και στον σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου, ότι αυτό που ενδιαφέρει το Ταμείο είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση.

«Μετά την αξιολόγηση είναι δικό σας θέμα τι θα κάνετε», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ. Μέσα στα 20 λεπτά η ελληνική αντιπροσωπεία δεν είχε εκ των πραγμάτων πολλά περιθώρια να αναπτύξουν όλα όσα ήθελαν.

Οπως γράφουν «Τα Νέα», εξήγησαν εν συντομία ότι η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει το πρόγραμμα και να συζητήσει τις επιλογές που υπάρχουν για μετά τον Δεκέμβριο. Μάλιστα, ο κ. Παπασταύρου τόνισε ότι η Αθήνα επιζητεί μία λύση που θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές. Σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι εκπρόσωποι της ελληνικής αποστολής. Τότε, η κ. Λαγκάρντ απάντησε ότι «προς το παρόν πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

Ανάλογη υποδοχή είχε ο υπουργός Οικονομικών και στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο την επόμενη ημέρα.