«Το κλίμα που διαμορφώθηκε στις αγορές τις τελευταίες μέρες δεν αντανακλά τις δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας ούτε τις προοπτικές της», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στη Βουλή.

Ενημέρωσε ακόμη ότι θα ανακοινωθούν μέτρα μέτρα που θα διευκολύνουν την παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ προς τις τράπεζες ούτως ώστε να διευκολυνθεί και η ρευστότητα από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.  

«Η Ελλάδα είναι ο πρωταθλητής του ΟΟΣΑ σε δημοσιονομική προσαρμογή και διαρθρωτικές αλλαγές και επάξιο μέλος της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε ξεκινήσει μια πορεία προς την ανάπτυξη και αυτή η πορεία είναι μια απτή πραγματικότητα».

«Πολλές φορές είναι νευρικές οι αγορές και υπερβολικές στις αντιδράσεις τους. Για την πραγματική κατάσταση μιλάνε τα αδιάσειστα οικονομικά μεγέθη και αυτά δίνουν το δικαίωμα για μικρά και λελογισμένα βήματα για αποκατάσταση των αδικιών», τόνισε ο κ. Χαρδούβελης επισημαίνοντας ότι η προσήλωση στους στόχους και η μέγιστη πολιτική συναίνεση μπορούν να μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση το γρηγορότερο.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής». «Έχουμε δρομολογήσει με τους εταίρους μια βιώσιμη λύση», πρόσθεσε.

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έκανε αποδεκτή την τροπολογία της Ντόρας Μπακογιάννη για μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%, λέγοντας ότι έχει συσταθεί επιτροπή στο υπουργείο Οικονομικών η οποία μελετά αυτό το θέμα.

Χαρδούβελης: «Η μείωση του ΕΝΦΙΑ αποτελεί στόχο της κυβέρνησης»