O Βόλφανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο Bloomber ανέφερε πως δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία αντιμετώπισης του αποπληθωρισμού, ενώ εξήρε για ακόμα μια φορά την ανάγκη της ανάπτυξης των επενδύσεων, ώστε η ΕΕ να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών  και την ανταγωνιστικότητά της.

«Είμαι 100% σύμφωνος με τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι αναφορικά με την έκκληση του προς τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και να ξεπεραστεί η κρίση χρέους στην Ευρώπη» τονίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Η ρευστότητα στις αγορές δεν είναι τόσο χαμηλή, είναι ακόμα υψηλή. Ωστόσο πιστεύω ότι η νομισματική πολιτική έχει φτάσει στο τέλος των μέσων που μπορεί να χρησιμοποιήσει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι επειγόντως επενδύσεις, να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των αγορών, των καταναλωτών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας πως δεν πιστεύει ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ έχει τα μέσα για να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό.

πηγή

Σόιμπλε: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό