Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση εξέφρασε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία στην έξοδο της χώρας στις αγορές.

«Θυμάμαι την αρχή της κρίσης του χρέους. Από τότε η Ελλάδα έχει θεσπίσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις με τις θυσίες του ελληνικού λαού», είπε ο ευρωπαίος επίτροπος από το βήμα του συνεδρίου της ελληνικής Προεδρίας για τον Ανταγωνισμό.

Προειδοποίησε, πάντως, ότι η πορεία δεν έχει ακόμη τελειώσει. «Ο δρόμος είναι μακρύς και καθόλου εύκολος. Δεν πρόκειται όμως για αγώνα ταχύτητας αλλά αντοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέστησε στην κυβέρνηση να μην χάσει ….«τη γραμμή του τερματισμού σε αυτό τον αγώνα».

Για τις τράπεζες, είπε ότι η Ε.Ε. στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά παρακολουθεί αν η μεγάλη βοήθεια που λαμβάνουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία. Όπως σημείωσε, συνεχίζουν και μένουν σε θετικό δρόμο οι ελληνικές τράπεζες, αλλά παραμένουν οι προκλήσεις για να γυρίσουν στην κερδοφορία.

Αlmunia: Για την Ελλάδα ο δρόμος είναι μακρύς και καθόλου εύκολος