Αισιόδοξος για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο ελληνικό πρόγραμμα εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Γενς Σπαν σε συνέντευξή του στο Bloomberg. 
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Σπαν, που πάντοτε στέκεται στο πλευρό της Γερμανίδας καγκελάριου, τόνισε ότι το ΔΝΤ και οι υπόλοιποι πιστωτές της Ελλάδας θα συμφωνήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος για να συμμετάσχει και το Ταμείο στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. 

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, ο Σπαν ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να γίνει «ένας πολύ δυνατός αρχηγός μεταρρυθμίσεων», εάν, φυσικά, κερδίσει τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. 

Παρόλα αυτά, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ακόμα έχει μπροστά του την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, που «δεν θα είναι εύκολη». 

«Έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση από το ΔΝΤ ότι θέλουν να παραμείνουν στο πρόγραμμα και να προσφέρουν οικονομική βοήθεια αλλά πρέπει ακόμα να διαπραγματευτούμε το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συνέχισε: «Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε μια λύση…».

Τόνισε δε, ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα με την υπογραφή του μνημονίου. 

«Μετά από τρεις εβδομάδες με κλειστές τράπεζες στην Ελλάδα, όλοι έχουν καταλάβει ότι θα πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη» είπε ο ίδιος. 

 
e-typos.com