Η νέα δωρεά θα υποστηρίξει άμεσα περίπου 3.800 μαθητές, αλλά και τις οικογένειές τους, σε σχολεία που παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε νέα δωρεά, συνολικού ύψους €2,5 εκατομμυρίων, για την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», σε δημόσια σχολεία της χώρας, κατά το τρέχον σχολικό έτος (2015-2016).
 

Από τα συνολικά €2,5 εκατομμύρια της νέας δωρεάς, το €1 εκατομμύριο θα διατεθεί άμεσα για την ενίσχυση του Προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο €1,5 εκατομμύριο θα δωρισθεί με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds).

 
Η νέα δωρεά θα υποστηρίξει άμεσα περίπου 3.800 μαθητές, αλλά και τις οικογένειές τους, σε σχολεία που παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας. Τα σχολεία βρίσκονται κυρίως σε μεγάλες πόλεις, όπου παρατηρείται εντονότερη συσσώρευση των συνεπειών της συνεχιζόμενης κρίσης.
 
Από την έναρξη του Προγράμματος «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», τον Απρίλιο του 2012, έως σήμερα, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει συνολικά €21 εκατομμύρια για την ενίσχυσή του, συνυπολογίζοντας και τη δωρεά με τη μέθοδο matching funds. Ειδικότερα, όσον αφορά στη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds), το ΙΣΝ θα προσφέρει δωρεά ίσης αξίας για κάθε €100.000 που θα συγκεντρώσει το Ινστιτούτο Prolepsis από άλλους δωρητές για τους σκοπούς του Προγράμματος.
 
Οι σχετικές δωρεές του ΙΣΝ για την ενίσχυση του εν λόγω Προγράμματος αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% της συνολικής, έκτακτης Πρωτοβουλίας του Ενάντια στην Κρίση, συνολικού ύψους €200 εκατομμυρίων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα