Όλα ξεκίνησαν στις 20 Ιουνίου, όταν ο ανταποκριτής του Mega στην Αμερική, ο Μιχάλης Ιγνατίου, μετέδωσε μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ότι ο Πρόεδρος της Αμερικής Obama περιμένει να συναντήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, όμως είχε διαφορετική άποψη, διαψεύδοντας ότι υπάρχει τέτοια πληροφορία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να ξεσπάσει ένας ζωηρός καυγάς στο twitter, στον οποίο πήρε μέρος και ο γνωστός δημοσιογράφος – εκδότης του ομογενειακού τύπου,  Απόστολος Ζουπανιώτης…

Σας παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από τον διάλογό τους…

 

Η Απάντηση του Μιχάλη Ιγνατίου

Αγαπητοί συνάδελφοι

Διάβασα το σημείωμά σας με τίτλο: “Πόλεμος” ανταποκριτών στο Twitter.

Αν ψάξετε καλά θα διαπιστώσετε ότι δεν συμμετέχω σε κανέναν “πόλεμο”, που ξεκίνησε εντελώς αδικαιολόγητα. Ο “πόλεμος” γίνεται εναντίον μου, και αποφεύγω μέχρι τώρα να απαντώ.

Οι δημοσιογράφοι που είμαστε ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΙ επίσημα στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, έχουμε την ευκαιρία επειδή καλύπτουμε καθημερινά τις δραστηριότητές του (on και off the record briefings), να είμασετε αποδέκτες και κάποιας -αν θέλετε- πληροφόρησης πριν από άλλους συναδέλφους, που δεν είναι διαπιστευμένοι. Ενας από τους όρους της διαπίστευσης είναι να διαμένει ο ανταποκριτής ΜΟΝΙΜΑ στην Ουάσιγκτον και να καλύπτει σε καθημερινή βάση το υπουργείο.

Την Τετάρτη, λοιπόν, ζήτησα και έλαβα δήλωση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα, η οποία δημοσιοποιήθηκε ΚΑΙ επίσημα 24 ώρες μετά. Αυτή είναι μία πρακτική που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό ήταν το ΜΕΓΑΛΟ “ΑΜΑΡΤΗΜΑ” μου, που προκάλεσε τον “πόλεμο” εναντίον μου. Οτι είχα την αμερικανική ανακοίνωση, πριν ανακοινωθεί επίσημα.

Εσείς τί θα κάνατε στη θέση μου; Θα κρατούσατε την είδηση μέχρι να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί σας;

Φιλικά
Μιχάλης Ιγνατίου