Εκτύπωση

ΑΘΗΝΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Καταχωρήθηκε από τον/την Αλέξανδρος Στεφανόπουλος on . Δημοσιεύθηκε στο Μακεδονικό

{ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ - OFFICIAL ΒΙΝΤΕΟ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ}

ΑΘΗΝΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.  ΛΑϊΚΕΣ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΕ Η ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.  

ΑΘΗΝΑ >>ΓΡΑΦΕΙΟ GREEKAMERICANNEWSAGENCY 

Το οπτικοακουστικό υλικό που παρατίθεται αποτελεί και την  έμπαρκτη απάντηση για όσα μεθοδεύονται από κυβερνητικού κύκλους στην Ελλάδα... Διευκρινίζεται ότι η "επιτροπή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας" που είχε και την ευθύνη για το κάλεσμα (μέσα σε 24 ώρες μόνο) του συλλαλητηρίου ως αντίδραση στην συμφωνία που ως "επισπεύδουσα" χώρα η Ελλάδα -αντί των Σκοπίων- από την αρχή κάλεσε σε ειρηνική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος.

Πολύ νωρίς και την παρασκευή 15 Ιουνίου ο Μιχάλης Πατσίκας, όταν σημειώθηκαν οι πρώτες "θερμές" λαϊκές και κοινωνικές αντιδράσεις μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αντιτάχθηκε, κατήγγειλε και καταδίκασε όποιες εκδηλώσεις ξεφεύγουν της νομιμότητας και προσβάλουν τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Πατσίκα μεταδόθηκαν εγκαίρως και από αρκετά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα σε απευθείας σύνδεση. Παρόμοιες εκκλήσεις για επικράτηση ψυχραιμίας εκ μέρους της επιτροπής για την ελληνικότητα της Μακεδονίας προς τους  διαδηλωτές απευθύνθηκαν και το Σάββατο 16 Ιουνίου κατά την διάρκεια της ψήφισης στην Ελληνική Βουλή της πρότασης μομφής ενατίον της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα από τη  αξιωματική αντιπολίτευση και το κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Η επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας από νωρίς όχι απλώς  αποστασιοποιήθηκε  αλλά και κατήγγειλε  τις  οργανωμένες  οργισμένες αντιδράσεις που σημειώνονταν με επικεφαλής Βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Γιάννης Λαγός και άλλα μέλη της Χ.Α) μπροστά και πέριξ του Μνημείου του Αγνώσοτυ Στρατιώτη. Η επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας που είχε και την ευθύνη για την συγκέντρωση στο Σύνταγμα, από την Παρασκευή όταν απηύθυνε το πρώτο κάλεσμα σε ανένδοτο αγώνα,  καθώς εξελίσονταν η συζήτηση και εν συνεχεία η ψηφοφορία επί της προτάσεως Μομφής, συνεχώς καλούσε σε ειρηνικές αντιδράσεις. Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής  βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τα μικρής έκτασης επεισόδια που εν τω μεταξύ όσο έπεφτε το σκοτάδι  εκδηλώθηκαν τα μικρής έκτασης επεισόδια γύρω απο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ  ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 

Σύνδεση