Παρέμβαση του Στρατηγού Ελ. Συναδινός στην Ολομέλεια του ΕΚ κατά τη συζήτηση για παροχή έκτακτης βοήθειας στους μετανάστες

 

Κύριοι πολιτικοί, μη ξεχνάτε ότι εκλεγήκατε από τους συμπολίτες σας και όχι από τους λαθρομετανάστες.

 Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τη βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αντιμετωπίζουν ακραία καιρικά φαινόμενα στους καταυλισμούς της Ευρώπης, τονίζοντας ότι, πολλοί εντός και εκτός κοινοβουλίου, φορώντας το μανδύα του ανθρωπιστή μιλάνε για το δράμα προσφύγων και λαθρομεταναστών, παραβλέποντας ωστόσο επανειλημμένως, το δράμα που βιώνουν καθημερινά συνάνθρωποι και ομοεθνείς μας οι οποίοι παλεύουν να επιβιώσουν, ενάντια στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση όντας άνεργοι και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και άστεγοι, καταλήγοντας ότι, οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις που δεν μπορούν να λύσουν πρώτα από όλα τα προβλήματα των πολιτών τους, τότε ηθικά και νομοτελειακά δεν έχουν κανένα λόγο πολιτικής ύπαρξης.

 

Μετά το πέρας της ομιλίας του Στρατηγού, ο Ευρωβουλευτής Charles Goerens, Μέλος της Ομάδας Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, ζήτησε το λόγο και απευθυνόμενος στον Στρατηγό τον ρώτησε, για ποιο λόγο πρέπει να διαχωρίσουμε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες και δεν μπορούμε απλά να πούμε ότι και οι μεν και οι δε, πρέπει να τύχουν ανθρώπινης μεταχείρισης;

Η απάντηση του Στρατηγού υπήρξε αποστομωτική, τονίζοντας ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, άλλοι είναι οι πρόσφυγες και άλλοι οι λαθρομετανάστες.

 

Ακολουθεί η ομιλία:


Κυρία Πρόεδρε,


Πολλοί εντός και εκτός κοινοβουλίου, φορώντας το μανδύα του ανθρωπιστή, με πολιτική ταυτότητα και άποψη που θέλουν να επιβάλλουν, μιλάνε για το δράμα προσφύγων και λαθρομεταναστών. Δηλώνουν ανθρωπιστές, αλλά στην πραγματικότητα ξεχνάνε να είναι άνθρωποι.

Στην Ευρώπη και ειδικά στη χτυπημένη από τα μνημόνια Ελλάδα, υπάρχουν άνεργοι που αδυνατούν να επιβιώσουν. Οικογένειες χωρίς στέγη, ρεύμα, τρόφιμα και πετρέλαιο θέρμανσης.

Συνάνθρωποι και ομοεθνείς μας, που προσβλέπουν στον ανθρωπισμό όλων μας. Το δράμα όλων αυτών δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε ή να το τοποθετούμε σε δεύτερη μοίρα.

Ασφαλώς και οφείλουμε, ως άνθρωποι και χριστιανοί, να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες. Κανένας όμως πολιτικός και καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να ρίχνει το βάρος της αποκλειστικά στους λαθρομετανάστες και να αδιαφορεί για τα προβλήματα των Ελλήνων και των ευρωπαίων, γενικότερα.

Αν εμείς εδώ, δε μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας, τότε ηθικά και νομοτελειακά δεν έχουμε λόγο πολιτικής ύπαρξης.

Να υπενθυμίσω σε όλους εσάς, ανθρωπιστές και μη, ότι έχετε βήμα και λόγο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο διότι, σας εξέλεξαν οι συμπολίτες μας και όχι οι λαθρομετανάστες.

 

Ευχαριστώ 

Ελευθέριος Συναδινός

Αντιστράτηγος ε.α.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας στη συνέχεια

 

Η απάντηση του Στρατηγού στη συνέχεια