Ένα βίντεο διαφήμιση για την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας από έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον πλανήτη. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα εκφράζει τον θαυμασμό και σεβασμό του από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος

Από τη στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα, ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δεν έπαψε να εκφράζει αφειδώς και με σεβασμό, τον θαυμασμό και σεβασμό του για τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας. Μίλησε ελληνικά ουκ ολίγες φορές, με αποκορύφωμα την ιστορική ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, από όπου οι εικόνες κάνουν και θα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

AdTech Ad

Ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε – θέλοντας ή μη – ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας, θυμίζοντας ακόμα και σε μας τους ίδιους, πράγματα που θεωρούμε δεδομένα και λόγους, για τους οποίους πρέπει, να νιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες.

Και είναι αλήθεια, ότι ανεξάρτητα από κάθε πολιτική και αντιλήψεις, αυτός ο άνθρωπος είναι από τους λίγους (αν όχι ελάχιστους) που θα μπορούσαν, να καταφέρουν αυτό που κατάφερε, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την επίσκεψή του στην Ακρόπολη, από όπου στέλνει το μήνυμά του για τη Δημοκρατία, από το σημείο όπου γεννήθηκε.

Στο σχόλιο του Ομπάμα που συνοδεύει το βίντεο, αναφέρει:

“Στο τελευταίο μου ταξίδι εκτός ΗΠΑ ως πρόεδρος, είχα επιτέλους την ευκαιρία να επισκεφτώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την υπέροχη ιστορία αυτής της χώρας. Καθώς στέκεται κανείς στον χώρο της Ακρόπολης, στο σημείο όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία και όλες οι δημοκρατικές αξίες που ως Αμερικανοί θεωρούμε σημαντικές, αντιλαμβάνεται τη σημασία της διακυβέρνησης του λαού, από τον λαό για τον λαό, καθώς και το πώς οι πολίτες, ανεξάρτητα από το έθνος στο οποίο ανήκουν, θα αποφασίζουν το είδος των χωρών που θα είμαστε, τα ιδανικά στα οποία θα προσβλέπουμε και τις αξίες, που θα μας ορίζουν”.

Στο βίντεο, ο πρόεδρος Ομπάμα λέει:

“Μία από τις μεγαλύτερες χαρές του να είσαι πρόεδρος, είναι η δυνατότητα να ταξιδεύεις, να βλέπεις διαφορετικούς πολιτισμούς και να συναντάς διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την εθνική ασφάλεια, αλλά και για την κατανόηση του εαυτού μας. Έχουμε πίσω μας τον Παρθενώνα, κομμάτι της Ακρόπολης… Είναι εδώ, στην Αθήνα, όπου τόσες από τις ιδέες για τη Δημοκρατία και την έννοια του Πολίτη, την έννοια του κράτους δικαίου, άρχισαν να αναπτύσσονται. Έτσι, όταν επισκέπτεσαι έναν χώρο σαν κι αυτόν, όχι μόνο κατανοείς καλύτερα την Ελλάδα και τον Δυτικό Πολιτισμό, αλλά στέλνεις κι ένα σήμα της συνέχειας όσων συνέβησαν εδώ, με τους λόγους του Περικλή, με τα έργα των πατέρων μας. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του Προέδρου των ΗΠΑ, να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο, ότι οι παραδόσεις τους, η κληρονομία τους, τα μνημεία τους είναι πολύτιμα κι ότι έχουμε διδαχτεί από αυτά. Γιατί αυτό που κάνει, είναι να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο, ότι βλέπουμε τους εαυτούς μας ως κομμάτι μιας ευρύτερης ανθρωπότητας, μίας κοινότητας εθνών, που μπορούν να εργαστούν μαζί, ώστε να επιλύσουν κοινά προβλήματα και να αναδείξουμε τι είναι καλύτερο για την ανθρωπότητα”.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρωί της Τετάρτης, η δρ. Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, ανέλαβε το έργο της ξενάγησης του Μπαράκ Ομπάμα στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού Βράχου.