Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Ανώγεια

Περήφανος που τους τελευταίους μήνες έδωσε μια σκληρή μάχη, υποστηρίζοντας το δίκιο του ελληνικού λαού, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας από τα Ανώγεια, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη.

Ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του απόψε στα Ανώγεια τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν λύγισε, απλά έκανε έναν συμβιβασμό.

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αρμί, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη και την ομιλία του στα Χανιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η κυβέρνησή του δεν λύγισε, σημειώνοντας πως έκανε απλά έναν συμβιβασμό..

«Πιστέψαμε στο δίκιο μας και όταν βρεθήκαμε μπροστά σε μία μεγάλη απειλή κάναμε την επιλογή να σταθούμε όρθιοι. Δεν λυγίσαμε, δεν συμβιβαστήκαμε. Κάναμε ένα συμβιβασμό, άλλα δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας παράλληλα ότι έκανε μια δύσκολη επιλογή προκειμένου να μην οδηγηθεί ο τόπος σε μια μαζική καταστροφή.

«Θέλαμε τον λαό μας όρθιο να συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί το δίκιο του. Είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτή τη μάχη», είπε. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα Χανία ήταν ο τελευταίος του σταθμός την προηγούμενη προεκλογική περίοδο γι’ αυτό και, όπως σημείωσε, ξαναπιάνει το «νήμα» από την Κρήτη.

Δεν ζητήσαμε εμείς τις εκλογές είπε ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγουμε. Θέλουμε την σύμφωνη γνώμη των πολιτών, του λαού για όλες τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε και θέλουμε να ολοκληρώσουμε, ώστε να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα, χωρίς τον φόβο των μνημονίων. Αγωνιστήκαμε, είπε ο κ. Τσίπρας και παλέψαμε τόσο που φοβήθηκαν για όλα όσα είμαστε ικανοί. Με το πιστόλι, όμως στον κρόταφο, την τελευταία στιγμή έπρεπε να αποφασίσουμε την πορεία αυτής της χώρας και πήραμε την σκληρή απόφαση της συμφωνίας προς το παρόν, που όμως δεν οδηγεί την Ελλάδα στον γκρεμό και την καταστροφή. Θα ξαναγυρίσουμε στο Μαξίμου για να μείνουμε για πολλά χρόνια και όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα οργανωμένο κράτος με δομή, υπηρεσίες, ένα κράτος που θα βοηθήσει όλους εκείνους που προσπαθούν τίμια.

Προτεραιότητά μας, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος που αν δεν υπήρχαν οι εξελίξεις αυτές έχουμε έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέταμε το επόμενο διάστημα. Νομοσχέδιο που βοηθάει τους αγρότες και κτηνοτρόφους όχι να είναι επαίτες, αλλά να επιβραβεύονται και να αμείβονται για τον μόχθο τους με μια πολιτεία αρωγό στις προσπάθειές τους.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε τέλος την υπόσχεση ότι θα πολεμήσει όχι για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά για τις γερμανικές οφειλές. Γιατί οφειλές είναι, όπως χαρακτηριστικά είπε από πλευράς της Γερμανίας προς μία χώρα που υπέστη την βαρβαρότητα και τις συνέπειες της Κατοχής.

Νωρίτερα, πάντως, η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι των Ανωγείων υποδέχθηκαν τον κ. Τσίπρα -όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ανάρτησε στο facebook o αντιδήμαρχος Βασίλης Σμπώκος- με παραδοσιακά κεράσματα και άφθονη τσικουδιά.

Τσίπρας από τα Ανώγεια: Αγωνιστήκαμε με το πιστόλι στον κρόταφο